1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Leiden

iQ Coaches Leiden Minette AalbersMinette Aalbers

*** In verband met een volle praktijk neem ik momenteel geen nieuwe cliënten aan ***

Facebook
Twitter

Het vraagt moed om te groeien en te worden wie je diep van binnen bent. (E.E. Cummings)

Even voorstellen:

iQ Coaches Leiden, dat ben ik. Mijn naam is Minette Aalbers, bewust wonend aan de rand van het Groene Hart, met man en twee mooie en pittige zoons.
Mijn wortels liggen in het communicatievak. Naast anderen leren te communiceren, is luisteren veel essentiëler. Pas dan hoor je dat wat niet gezegd wordt, en kun je inspelen op wat mensen écht nodig hebben. En kun je ze echt helpen.

Dat helpen werd coachen. Ik heb verschillende opleidingen en trainingen op het gebied van coaching en begeleiding gedaan. Ik heb vooral affiniteit met mensen die “anders zijn”, “anders doen” en vaak ook “anders denken”; mensen met autisme en ADHD dus.

Voor wie?

Ik kan veel betekenen voor hoogbegaafde en hoogopgeleide (jong)volwassenen die door hun “anders zijn” vastlopen in hun werk, in de studie, in promotietrajecten, in relaties en gezinssituaties.
Daarnaast heb ik veel ervaring met expats, gemengde of multiculturele achtergronden en daaruit voortvloeiende identiteitsvraagstukken en hechtingsproblematiek. Coaching kan in het Nederlands, Engels of het Frans.
Ik begeleid nooit alléén de cliënt, maar ook zijn of haar omgeving. Door deze aanpak ontstaat veel meer begrip en respect voor de authenticiteit en identiteit van de cliënt. Ook zelfstandig ondernemers en zzp’ers die vastlopen kan ik goed begeleiden door mijn ervaring met het zelfstandig ondernemerschap
Mijn aanpak is pragmatisch, doortastend, systeemgericht, warm en humorvol.

Waar?

Het werkgebeid van iQ Coaches Leiden beslaat het gebied van Leidschendam tot Hoofddorp en van Noordwijkerhout tot Gouda :

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en / of in combinatie met hoogbegaafdheid?
Je voelt je anders. Dingen lukken niet zoals je zou willen. Je krijgt signalen uit je omgeving dat je “vreemd” reageert. Dat je rare en ingewikkelde grappen maakt. Dat je zo snel denkt, dat je struikelt over je woorden. Dat je zo intens van kunst, fotografie en muziek kunt genieten, dat je veel van dieren houdt of dat je heel goed andere sferen en gevoelens van anderen aanvoelt? Dat je niet altijd sociaal meedoet. Je past je dus maar aan. En voelt je onbegrepen, verdrietig en soms heel eenzaam.
Vanuit respect, erkenning en empathie voor jouw persoon en in veiligheid gaan we samen aan de slag om jouw kracht te (her)vinden, je talenten te ontwikkelen en uiteindelijk te groeien naar de unieke persoon die jij van binnen bent .

Levenscoaching of levensbrede begeleiding

Als autisme –en ADHD coach begeleid en help ik jou waar nodig. Op elk moment, op verschillende gebieden en in elke fase van je leven kan ik je met raad en daad bijstaan. Het ene moment kan dat een adviesgesprek met jouw mentor op school zijn. Het volgende moment zoeken we samen naar mogelijkheden om je bedrijfsadministratie op orde te krijgen.
Levensbrede begeleiding betekent dat we samen met jouw omgeving proberen balans én rust te vinden op alle fronten van jouw leven. Dan ligt de weg open voor jouw persoonlijke ontwikkeling en groei.

Meer informatie? Neem contact op met Minette: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Om je nog beter te kunnen begeleiden werk ik met "Wat werkt" Dit is een praktisch hulpmiddel onder andere voor mensen met autisme op school, stage, werk of in hun leefomgeving.

Blogs

Leerzame ontdekkingstocht: huiswerkbegeleiding bij autisme \

In de media

Cover AS april 2017 Minette Aalbers page 001

Interview in het AS (Maandblad Activiteitensector.
Lees het interview hier

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies