Veelgestelde vragen (FAQ)

Algemeen

Hoe meld ik me aan als ik een iQ Coach wil?
Via de aanmeldbutton op deze website kan je aangeven dat je interesse hebt in begeleiding door een iQ Coach. Na aanmelding neemt een van de coaches uit jouw regio binnen twee dagen contact met je op.
Waar kan ik eerst meer informatie krijgen?
Wanneer je je aanmeldt via deze website dan zoekt een van onze coaches per mail contact met je om een belafspraak te maken. Na dat telefoongesprek kan je eventueel een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Levensbrede begeleiding

Wat moet ik me voorstellen bij levensbrede begeleiding?
Dat is begeleiding op alle vlakken van je leven waar je hulp bij nodig hebt. In overleg met de coach bepaal je wat prioriteit heeft. Jullie bepalen samen waar en wanneer je afspreekt en welke vorm van coaching het beste bij je past.
Wie betaalt de kosten voor levensbrede begeleiding?
De coaching kan betaald worden uit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) of de WLZ (Wet Langdurige Zorg). De aanvraag doe je bij jouw gemeente (WMO) of bij het zorgkantoor (WLZ). De coach of andere hulpverlener kan helpen bij de aanvraag. Een cliënt betaalt zelf een kleine eigen bijdrage per maand.
Waar ontmoet ik mijn iQ Coach?
In de meeste gevallen bezoekt de iQ Coach een cliënt thuis in zijn of haar veilige omgeving. Wanneer de cliënt dat (nog) niet wil dan kan er ook op een andere locatie worden afgesproken, bijvoorbeeld op school, werk, het park, werkruimte van de coach, etc.

Jeugd

Kunnen kinderen/jongeren onder de 18 ook begeleid worden door een iQ Coach?
Ja er is een aantal iQ Coaches gespecialiseerd in de begeleiding van jeugd. Zij zijn geregistreerd bij de SKJ-Stichting Kwaliteitsregister Jeugd.
Hoe kan ik zo’n Jeugdcoach aanvragen?

Je kunt een aanvraag voor een jeugdcoach doen via deze website. Een van de coaches neemt dan binnen twee dagen contact met je op om je te informeren. Daarna kan een afspraak gemaakt worden voor een vrijblijvende kennismaking. De kennismaking kan thuis plaatsvinden, net als de begeleiding. Afspreken op een andere locatie is ook mogelijk.

Wie betaalt deze Jeugdcoach?

De Jeugdcoach kan betaald worden uit de WMO, de WLZ of door de ouders van de cliënt zelf. De coach of een andere hulpverlening kan helpen bij de aanvraag bij WMO of WLZ.

Naar werk

Kan een iQ Coach me helpen bij het vinden van werk?
Een iQ coach begeleidt je bij alle zaken waar jij behoefte aan hebt, dus ook bij het vinden van werk. Stap voor stap zoeken jullie uit wat voor werk bij je past, welke kwaliteiten en ervaringen je hebt en of er mogelijkheden zijn om werk op maat te vinden.
Kan een iQ Coach me helpen bij het re integreren naar werk?
In principe kan elke iQ Coach je daarbij helpen. Er zijn een paar coaches die zich specifiek bezighouden met reïntegratietrajecten.
Wie betaald deze werk/reïntegratie coach?
Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Het kan betaald worden door de huidige of voormalige werkgever, uwv of door de cliënt zelf. De werk/reïntegratiecoach kan je helpen uitzoeken welke financieringsvorm past bij de situatie.

Op het werk

Kan een iQ Coach me ook begeleiden op het werk?
Een iQ Coach kan je ook begeleiden op het werk. Onze coaches mogen allemaal optreden als Jobcoach namens het UWV. Daar moet dan ook de aanvraag worden ingediend. De Jobcoach kan helpen bij de aanvraag.
Hoe moet ik begeleiding op het werk voorstellen?
Jobcoaching op het werk betekent dat de coach regelmatig contact met je heeft over hoe het gaat op het werk, waar je tegenaan loopt etc. Dat kan telefonisch, per mail of door een bezoek op de werkplek. Daarnaast overlegt de Jobcoach met jou en jouw werkgever/leidinggevende over te maken afspraken en het evalueren daarvan. De Jobcoach heeft ook aandacht voor de combinatie werk en privéleven.
Wie betaald deze Jobcoach?
De Jobcoach kan betaald worden door het UWV, de werkgever of door de cliënt zelf.
Zingeving door levensbrede
begeleiding van mensen met
autisme en ADHD.

Copyright © iQ Coaches. All rights reserved