1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Onze levenscoaches

Arnhem e.o

2072 Hermine van Vliet Vissers webHermine van Vliet-Vissers

Contact
Linkedin

 

 

Even voorstellen..

Ik ben iQ coach Hermine. Ik woon in Arnhem, ben getrouwd en heb een super lief hondje.
Zo is het niet altijd gegaan. Ik ben ervaringsdeskundig en bekend met vallen en opstaan.
Ik heb een moeilijke jeugd gehad. Ik was altijd degene die de boel probeerde te redden. Oplossingsgericht te werk gaan, is mij op het lijf geschreven.
Ik ben naar de universiteit gegaan, maar ik bleef denken dat ik het eigenlijk niet kon. Ik voelde me vaak een buitenbeetje, terwijl ik een vriendinnengroep had en een druk sociaal leven.
Ik paste me aan iedereen aan en miste een echte connectie met anderen.
Ik wou alles zelf doen, ik vroeg geen hulp. Ik had geen zelfliefde en wist niet wie ik was.
In de jaren erna heb ik hard aan mezelf gewerkt. Ik ben overal doorheen gegaan.
Er kwam veel verdriet bij, ik kon niet huilen, want ik moest sterk zijn. Nu weet ik dat het juist sterk is, als je jezelf laat zien met je emoties. Dat hoeft ook niet aan iedereen 😉.
Humor hield me op de been, veel lachen. Soms weg lachen, maar vooral ook het plezier in het leven blijven zien.

Ik weet wat het is om chaotisch en vergeetachtig te zijn. Dat je soms geen zin hebt om ergens naar toe te gaan, niet naar buiten te durven, jezelf verstoppen en liever even niet in de maatschappij te zijn. Andere onderwerpen die ik begrijp zijn: faalangst, angst, agressie, huiselijk geweld, pesten, moeite om vrienden te houden, omdat je niet kan afspreken of op het allerlaatst afzegt. Bang voor het onbekende.
Wat zo pijnlijk is, is dat je wel wilt, je wilt wel alles aankunnen en contact met vrienden, maar het is moeilijk, er is soms geen ruimte voor.

Altijd zag ik wel ergens diep van binnen het positieve ergens in. Graag help ik jou om het minder zwaar te maken, om het positieve uit jezelf te halen en weer zin in je leven te krijgen. Om dat te doen waar jij goed in bent en wat je op de huid geschreven is.

Bij mij mag je je kwetsbaar opstellen en jezelf zijn!

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD?

Vanuit openheid, eerlijkheid en vastberadenheid coach ik. Dat betekent dat ik kijk naar wie je echt bent. Samen kijken we naar de verschillende lagen waaruit jij bestaat. Jij bent niet alleen iemand met bijvoorbeeld Autisme, ADHD, ADD, HSP, Borderline etc. Jij bent een persoon, een mens. Iemand die misschien deze maatschappij niet begrijpt of niet begrepen wordt. Een buitenbeentje, alleen. Of juist extravert, heel druk, vol leven, maar een grote chaos. Het leuke voor mij hieraan is dat ik jou kan helpen om wat jij of anderen zien als onaangepast, onduidelijk, raar, stom of vreemd te vertalen naar iets wat duidelijk is voor iedereen. Een soort mensentolk ben ik. Ik vertaal onduidelijkheid naar duidelijkheid. Ik verhelder situaties. Ik zorg dat je meer begrip krijgt voor jezelf, maar ook voor anderen. Ik geef overzicht in chaos en verlicht je bij stress.
Ik doe dit door er voor je te zijn en overzicht te bieden. Door oplossingen te bieden en samen met jou jouw specifieke problemen aan te gaan pakken.

Levenscoaching

Ik bied levensbrede begeleiding bij Autisme, ADHD, ADD, NAH, HSP en Borderline door middel van de PILLAR-methodiek. Meer hierover kun je lezen op de website.

Levensbrede coaching is voor mij belangrijk, omdat ik net als in alle lagen van jouw ik, ik ook in alle lagen om jou heen kan helpen. Een totaalaanpak met zo min mogelijk lijntjes en tussenpersonen.
Ik kan helpen van de eerste schooldag tot en met ver in jouw carrière. Ik geloof in ervaringen. Hoe oud je ook bent, je kan altijd veranderen door te ervaren dat het anders kan.
De levensgebieden waar ik ervaring mee heb, zijn: kindertijd, moeilijke jeugd, puberen, studeren en werken. Thema’s waar ik ook ervaring in heb zijn onder andere: ptss, hoogbegaafdheid, gezinsproblemen, relatieproblemen, kinderwens, verlies, rouw, depressie, dyslexie en andere leerproblemen.
Ik kan helpen op sociaal, psychisch en fysiek gebied, maar ook bij praktische zaken, zoals huisvesting en financiën. Daarnaast kunnen we ook de diepte ingaan en kijken naar jouw doel in dit leven, een stukje zingeving.

Werkervaring en achtergrond

Ik was altijd al nieuwsgierig naar het gedrag van mensen, waarom doen mensen wat ze doen. Vooral kinderen vond ik interessant, want daar wordt de basis gevormd. Van daaruit ben ik Orthopedagogiek gaan studeren aan de universiteit in Nijmegen, tegenwoordig de Radboud Universiteit. Al snel kwam ik erachter dat ik liever niet in de boeken zit en onderzoek doe, maar dat ik echt mensen wil helpen. Ik ben ervaringsdeskundig, maar op de universiteit heb ik geleerd over andere stoornissen en uiteindelijk heb ik op verschillende groepen met jongeren gewerkt met uiteenlopende problemen. Ik heb studiebegeleiding gegeven. Daarnaast heb ik bij het COA met asielzoekers gewerkt, maar ook bij de NUON, Orange, en diverse kledingwinkels. Ik heb een eigen bedrijf in coaching en ik help mijn man in zijn eigen bedrijf met de administratie. Wat ik vaak terugkrijg, is dat ik snel doorheb waar de knelpunten zitten binnen een bedrijf.

Samenwerking

Ik werk samen met ouders, begeleiders, docenten, leidinggevenden, huisartsen, arbeidsdeskundigen en onder andere de volgende instanties: UWV, Sociale Wijkteam, Pro Persona, MEE Gelderse Poort, Radboud dagbehandeling, GGZ, Centra voor Jeugd en Gezin.

We werken samen en ook samen met deze instanties om jou zo goed mogelijk hulp te kunnen bieden.

Mijn specialiteit

Mijn specialiteit is dat ik ervaringsdeskundig ben en dus vanuit een diep begrip coach. Ik coach ook vanuit mijn hart en met humor.

Praktisch

Mijn werkgebied is Arnhem en omliggende gebieden.
Ik kan jou helpen bij het aanvragen van Zorg In Natura (ZIN) of een Persoonsgebonden budget (PGB) bij de gemeente. Ook kan ik een jobcoachtraject bij het UWV aanvragen.
Wil je meer weten over wat ik voor jou kan betekenen of wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek dan kun je mij bellen op 06-46012817 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies