1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Alkmaar

iQ Coaches Alkmaar Anja DekkerAnja Dekker

Contact

 

Linkedin

Even voorstellen

Ik ben Anja Dekker, ik ben IQ Coach Alkmaar. Ik ben opgegroeid in een gezin waar het vanwege autisme en doofheid anders ging dan bij mijn vriendinnen thuis. Dat heeft mij gestimuleerd in het onbevooroordeeld en open benaderen van mensen en situaties.

Mijn passie is mensen te zien groeien in wat zij kunnen en willen.

Hallo, wie ben jij en wat wil je graag?

Heb jij de diagnose autisme en/of AD(H)D, voel jij je vaak een 'vreemde vogel' of anders dan de mensen in jouw omgeving? Dan vind ik jou leuk!

Jij mag zijn wie je bent. Waarom? Omdat je waarschijnlijk heel eerlijk bent. Omdat je waarschijnlijk heel gevoelig bent. Of veel creatiever dan andere mensen. Of omdat je niet van kletspraatjes houdt.
 
De andere kant van jouw verhaal is ook waar. Je hebt misschien moeite met het plannen en organiseren van je leven, de communicatie met anderen verloopt moeizaam, je kunt er behoorlijk last van hebben als dingen anders lopen dan jij in je hoofd had, jouw aandacht verschuift continue waardoor je je voorgenomen taken niet afmaakt.

Ik ben geïnteresseerd in wie jij bent en wat jij wilt. Vandaaruit gaan wij samen aan de slag.
Ik bied je de veiligheid om te praten en de steun om te oefenen en te groeien in wat je wilt of in wat je nodig hebt.

Levenscoaching

Autisme en/of AD(H)D neem je in je leven met je mee. Levensbrede problematiek vraagt om levensbrede antwoorden. IQ-Coaches werkt volgens de PILLAR-methodiek. Deze methodiek biedt mij als coach een werkwijze waarmee ik mensen met autisme op hun weg door het leven en de samenleving begeleidt.

In gezinnen begeleid ik de ouders, geef hen inzicht in de problematiek en ondersteun de kinderen bij het aanleren van praktische en communicatieve vaardigheden. Door mijn ondersteunende en praktische begeleiding ontstaat er snel rust en overzicht om te gaan werken aan zaken die voor het hele gezin voordeel opleveren.

Wanneer je gaat studeren en/of zelfstandig gaat wonen delen we jouw dagelijkse werkzaamheden op een voor jou overzichtelijke manier in. We gaan wekelijks samen aan de slag zodat je in een fijn huis kunt wonen. We gaan het hebben over hoe je dingen handig zegt, regelt en doet.

Kun je werk en wonen niet goed combineren, komen er te veel zaken op je af, maak je er misschien een puinhoop van? Dan brengen we in kaart waar en in welke situatie iets verkeerd gaat. Met dit inzicht gaan we aan de slag om stap voor stap handiger en stabieler te worden.

Ben je een ondernemer met autisme en/of AD(H)D en wil je graag op een effectieve manier aan het werk? Ik ben zelf al meer dan tien jaar ZZP-er en snap zeker wat jou dwars kan zitten maar ook wat je kan helpen om succesvol te zijn.

Jobcoaching

Als Jobcoach zorg ik voor een actieve begeleiding. Ik coach jou als werknemer zodat je beter en stabieler kunt  functioneren. Ik kan bemiddelen wanneer er problemen zijn en ervoor zorgen dat je op een voor jou goede manier begeleid wordt. De werkgever krijgt  voorlichting en advies over hoe iemand met autisme/AD(H)D het beste aan te sturen is. Jobcoaching maakt het voor iedereen leuker en makkelijker.

Werkervaring

Ik ben een actieve coach. Heb 18 jaar met veel plezier en met aandacht voor ieders kwaliteit leiding gegeven in diverse winkels van Albert Heijn. Ik vind mensen laten samenwerken en zien groeien het mooiste werk dat er is. Hierna heb ik 12 jaar gewerkt als Professional Organizer. Ik heb mij gespecialiseerd in opruimen en organiseren bij mensen met autisme en ADHD. Ook heb ik de jaaropleiding tot AD(H)D-coach gevolgd.

Om je nog beter te kunnen begeleiden werk ik met "Wat werkt" Dit is een praktisch hulpmiddel onder andere voor mensen met autisme op school, stage, werk of in hun leefomgeving.

Kijk hier voor mijn certifiaat - Wat werkt; werkt

Werkterrein

Mijn werkterrein bevind zich in Noord Holland met de plaatsen Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen, Langedijk, Heiloo, Castricum, Beverwijk en Zaandam als centrale regio.

Voor meer informatie, een prijsopgave of een vrijblijvende afspraak kun je me bellen 0251-651353 of 06-17627910 of mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies