1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Minder piekeren en meer ontspannen met Mindfulness.

Minder piekeren en meer ontspannen met Mindfulness

Herken je dit?
• Je hebt een vol hoofd en kunt niet stoppen met nadenken?
• Je voelt stress of spanning in je lichaam?
• Je vindt het moeilijk om te ontspannen en/of slaapt slecht?

Ieder mens heeft hier wel eens last van, maar in de dagelijkse praktijk zie ik bij mensen met autisme en ADHD dat dit vaker en langduriger voorkomt. We weten allemaal dat wanneer je last hebt van spanningen en stress dit invloed heeft op je concentratie, communicatie en functioneren in je dagelijks leven, thuis, op school, stage en op je werk.

Er zijn verschillende manieren om stress en spanningen te verminderen. Je kunt gaan hardlopen, naar muziek luisteren of een mindfulness oefening toepassen. Het voordeel van mindfulness is dat je het overal en altijd kunt toepassen.

 

Wat is mindfulness?
Mindfulness betekent dat je aandacht geeft aan datgene wat er nu is, in dit moment zonder daar een oordeel over te hebben. Dit leer je door middel van verschillende mindfulness oefeningen waarbij je je aandacht focust op je lichaam, je ademhaling, je gedachten, geluiden of een handeling. Je wordt je bewuster van de eigen lichaamssignalen, van het vasthouden van spanning en van piekeren/dwangmatig denken. Door de oefening wordt het steeds makkelijker om je aandacht te richten en ongewenste gevoelens, prikkels of piekergedachten los te laten waardoor je ontspant en rust krijgt in het hoofd en beter kan slapen.

Er zijn iQ coaches die hun cliënten mindfulness oefeningen leren tijdens de levenscoaching-sessies maar het is ook mogelijk een training te volgen, in een groep of individueel. Ook voor de partner / ouder van mensen met autisme/ADHD is deze training waardevol. Door samen aan de training deel te nemen kun je elkaar tot steun zijn in het uitvoeren van de oefeningen. Ook help je elkaar bij het integreren van mindfulness in jullie dagelijks leven. De trainingen worden aangeboden in Amsterdam en omgeving, door iQ Coach Nanny den Exter.

Hoe dan wel? zorginnovatie in de praktijk, de winst van de levensbrede begeleiding

Het nieuwe boek van Herman de Neef is uit!

Klik hier voor de preview van het boek

Klik hier om het boek via bol.com te bestellen

hoe dan wel1

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Op weg naar rust

step0001390x113
Bestel eenvoudig en snel het boek 'Op weg naar rust' via bol.com.

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies