1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Cultuur of autisme?

Samen met een 18 jarige jongeman van Turkse afkomst ben ik laatst naar ietsdrinken.nl in Enschede geweest. Het was de eerste keer voor hem en daarom enorm spannend. Wat zal er gebeuren? Wat zal er op mij af komen? Zijn het enge mensen? En als ik het niet leuk vind? Allerlei vragen die hij mij stelde. En toch, hij heeft de stap gezet.

Daar aangekomen heeft Gody Keijzer ons opgevangen en mijn cliënt voorgesteld aan de andere aanwezigen. Gody heeft mijn cliënt op zijn gemak gesteld. ‘Alles is hier vrij en er zijn geen verplichtingen’, vertelde hij mijn cliënt. ‘Als het je niet bevalt, ben je vrij om te gaan’.

Na verloop van tijd kreeg ik van mijn cliënt het volgende terug: ‘Wat een leuke plek hier, wat leuke mensen. Ik ben blij dat ik er toch ben en dat ik deze stap toch heb durven zetten om hier samen met jou te zijn. Ik voel me hier helemaal thuis. Ik hoef niet te letten op wat ik zeg, want alles wat ik doe is goed hier’.

De hele avond zag ik hem met een big smile op zijn gezicht. Hij heeft genoten en ik heb van hem genoten en van alle andere mensen om mij heen.

Ondanks verschil in cultuur en religie voelde hij zich enorm thuis bij Ietsdrinken.nl in Enschede. Op het moment dat je je ergens thuis voelt, spelen religie en cultuur geen enkele rol meer. Wat je achtergrond ook is, of je nou een Turk bent, Hindoestaans of Chinees. Het maakt niet uit. Op het moment dat je je ergens bevind, en je voelt je goed of thuis, dan is dat het enige dat telt.

Nesrin Sakarya

iQ Coaches Hengelo

Terug naar Een coach vertelt

Hoe dan wel? zorginnovatie in de praktijk, de winst van de levensbrede begeleiding

Het nieuwe boek van Herman de Neef is uit!

Klik hier voor de preview van het boek

Klik hier om het boek via bol.com te bestellen

hoe dan wel1

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Op weg naar rust

step0001390x113
Bestel eenvoudig en snel het boek 'Op weg naar rust' via bol.com.

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies