1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Wil jij je veilig voelen?

web-4642668_1920_1.jpg


Wil jij veilig voelen met jezelf, in jezelf of je weer veilig voelen? Een gevoel van veiligheid ontstaat als je een goede verbinding hebt met je lichaam.
Het probleem als je niet goed verbonden bent met je lijf is dat je soms warmte of kou niet voelt. Of dat je niet voelt wanneer je honger hebt. Misschien heb je wel altijd koude handen en voeten en voel je niet goed aan wanneer iets genoeg is. Je voelt je eigen grenzen niet omdat je niet goed verankerd bent in jezelf. Deze niet verankering maakt dat je je onveilig voelt in je eigen lichaam. En vanwege die onveiligheid ben je ook niet in staat om verbindingen met andere mensen aan te gaan.

De consequenties van gevoelens van eenzaamheid
De consequenties van gevoelens van eenzaamheid zijn divers. Je voelt je ellendig, niet gezien en niet verbonden. Niet verbonden met anderen en niet met jezelf. Eigenlijk vraag je je ook wel eens af waarom je hier bent, hier op aarde. Want zo leuk is het hier niet. Depressiviteit ligt op de loer evenals vereenzaming. Medicatie kan worden voorgeschreven maar helpt je feitelijk niet van je probleem af. Je zou je dan ook af kunnen vragen of je die medicatie voor jezelf neemt of voor je omgeving.

Lichaamswerk en de verbinding met je eigen lijf
Je mag gaan leren jezelf en ook je lichaam te voelen en onderzoeken wat er allemaal in je lijf opgeslagen is. Dit kan aangeraakt worden en vrijkomen. Je kunt werken met lichaamsgerichte therapie en rebirthing. Prachtige methodes voorbij het denken.
Het lichaam liegt namelijk niet terwijl de mind nog wel eens wil proberen om bepaalde dingen uit de weg te gaan. Het denken kan je dan behoorlijk in de weg zitten. Oude verkrampte delen komen uit de kramp, emoties komen los, waar onwetendheid was komt bewustzijn, wat verhard was wordt zachter, wat koud en afgesloten was laat meer warmte en levensenergie toe.

Hoe word jij je eigen beste vriend?
Als je bereid bent om deze stap te maken zul je al snel merken dat je je beter met jezelf voelt. Gevoelens van eenzaamheid liggen ten grondslag aan het gevoel niet verbonden te zijn met je eigen lijf. Als je die verbinding leert maken zet je een eerste stap richting het worden van je eigen beste vriend.

Themabijeenkomst
Op donderdag 12 december 2019 organiseren wij een themabijeenkomst voor mensen met en zonder autisme, ouders, kinderen en partners van, over autisme en eenzaamheid.

Locatie: Zaal Verwolde t Kulturhus, Verwoldseweg 1, 7245 AG Laren
Tijd: 19.30 uur tot 22.00 uur.
Inloop vanaf 19.00 uur.
Aanmelden: stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hans

Angelique van Gogh

iQ Coach

Hoe dan wel? zorginnovatie in de praktijk, de winst van de levensbrede begeleiding

Het nieuwe boek van Herman de Neef is uit!

Klik hier voor de preview van het boek

Klik hier om het boek via onze webshop te bestellen

hoe dan wel1

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies