1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Boksen met een maatje!

Boksen met een maatje is een initiatief van Arnold Keller. Het gaat hier bij het boksen vooral om de gezelligheid. Daarnaast is het verhogen van de weerbaarheid en het leren aangeven van grenzen erg belangrijk. Met name jongeren met een diagnose zijn hier welkom. Samen met een ouder of vriend (maatje) komen zij hier boksen.

Een cliënt van mij, Elwin Hak, van wie niemand ooit had gedacht dat hij zou gaan boksen, schrijft hieronder een verslag van een les.

bokslesDe bokslessen worden elke zaterdag gegeven door Arnold. De lessen worden gegeven in een gymzaal van een basisschool in Amersfoort. Elke les begint met warming up. Joggend of stilstaand worden een aantal oefening gedaan om de spieren los te maken. Je kan denken aan het rondzwieren van de armen, het aan tikken van de voeten of zijwaarts stappen. Om de twee weken wordt een parcours afgelegd met aantal vaste oefeningen waarbij het doel is om steeds een hogere score te behalen.

Daarna begint het trainen van het boksen. Na het aantrekken van de bokshandschoenen ga je met een maatje of een ander aan de slag. Elke oefening begint met een uitleg welke stoot geoefend wordt. Dan begint een met het stoten en de andere met het blokken. Na een tijdje wissel je dan af.

Arnold geeft aan welke stoot je mag uitvoeren en of je alleen met links of rechts of naar keuze mag stoten. Ook geeft hij aan of je alleen op het lichaam of ook op het hoofd mag stoten. De ander moet dan goed blokken. Soms wordt juist het blokken of ontwijken van een bepaalde stoot geoefend. Deze oefeningen worden qua moeilijkheid opgebouwd. De bokslessen eindigen op de bokszak. Hierbij leef je twee keer een minuut helemaal uit. Als je dan nog niet moe was dan wordt je dat hier wel van.

Bij het boksen heb je een drietal stoten. Je hebt de directe, de hoek en de opstoot. De directe is de vuist recht naar voren. De hoek is een stoot vanaf de zijkant. De opstoot is een stoot vanaf onder. Het lastige van de hoek en de opstoot is dat je vlakbij je tegenstander moet staan om ze goed uit te kunnen voeren. Ook het blokken hiervan is een stuk lastiger.

Ik oefen meestal met de assistent van Arnold. Tot nu toe vind ik het leuk, al is het best lastig en vermoeiend. Zo vind ik het lastig om de stoot goed uit te voeren omdat ik angstig ben de ander pijn te doen. Ook het blokken van een hoek op het hoofd vind ik tot nu toe zeer lastig. Ik heb de neiging om deze stoot meer te ontwijken dan te blokken.

Wim Sterkenburg

iQ Coaches Amersfoort

Terug naar Een coach vertelt

Hoe dan wel? zorginnovatie in de praktijk, de winst van de levensbrede begeleiding

Het nieuwe boek van Herman de Neef is uit!

Klik hier voor de preview van het boek

Klik hier om het boek via onze webshop te bestellen

hoe dan wel1

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies