1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

'Piep zoekt zichzelf'

Ik heb een dochter. Dochter is een prachtmeid, zit in groep acht van het basisonderwijs, heeft een heel aantal leuke vriendinnen en presteert ook nog eens goed op school. Ze is soms wel wat langzamer dan haar vriendinnen en klasgenootjes. Ze heeft namelijk wat langer nodig om alle prikkels die bij haar binnenkomen te verwerken; ze heeft autisme. Toen ik alweer een hele tijd geleden onderstaand stripje zag dacht ik dan ook meteen: PieP… dat is Dochter!

Piep

Inmiddels heb ik PieP beter leren kennen, want in het boek 'PieP zoekt zichzelf' kon ik meebeleven hoe hij de wijde wereld intrekt. Ja… PieP bleek een hij te zijn, maar voor mij is het nog steeds een zij!

PieP blijkt, net als Dochter, erg moedig te zijn. Er zijn namelijk veel onduidelijkheden, PieP vindt het best allemaal spannend en eng, is zelfs wel een beetje bang, maar laat zich daardoor niet tegenhouden om de wijde wereld in te trekken. Als dat niet moedig is!

Onderweg ontmoet Piep dieren en mensen die hem helpen bij zijn zoektocht. Stukje bij beetje leert PieP zichzelf beter kennen. En wij worden meegenomen in zijn reis, leren hoe hij de wereld ziet en krijgen steeds meer begrip daarvoor. Net als bij Dochter is het niet alleen de informatieverwerking die anders verloopt dan bij anderen. Hij is gewoon bijzonder!

En dat is het mooie van dit boek: op zijn heel eigen, eenvoudige wijze laat PieP ons begrijpen hoe hij de wereld om zich heen waarneemt en beleeft. En hoe bijzonder hij is!

Het boek is een aanrader voor klein en groot, voor iedereen die autisme heeft of in zijn omgeving tegenkomt. Je kunt het boek via onderstaande link aanschaffen.

Petra Wermink-Vos

iQ Coaches Oosterwolde

 Terug naar Een coach vertelt

Hoe dan wel? zorginnovatie in de praktijk, de winst van de levensbrede begeleiding

Het nieuwe boek van Herman de Neef is uit!

Klik hier voor de preview van het boek

Klik hier om het boek via onze webshop te bestellen

hoe dan wel1

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies