1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Recensie: Het ROSIE PROJECT van Graeme Simsion

Ik zeg het maar meteen: deze recensie wordt zonder meer een aanbeveling voor dit boek. De schrijfstijl is goed. Het is typisch zo'n boek dat je in één adem uit wilt lezen. Graeme Simsion beschrijft met regelmaat het autisme vanuit het logisch, analytische denken dat kenmerkend is voor vele mensen met autisme. Vaak gepaard gaande met de droge, analytische humor die hierbij hoort.

 

9200000015511753Voor mensen die met autisme te maken hebben, kan het lezen van Het ROSIE PROJECT een feest van herkenning zijn. Voor mensen die weinig van autisme weten, is dit boek gewoon een lekker leesboek waarin je en passant kennismaakt met het reilen en zeilen van iemand met een leven met autisme.

Tegelijk ligt hier ook de nuancering, die ik wil aanbrengen. Vele mensen met autisme leiden niet het ideale bestaan, zoals Don Tillman, de hoofdpersoon kan en doet. Bij vele mensen met autisme is de impact van hun autisme op hun leven veel ernstiger en werkt het autisme veel dieper door op het leven. Vaak is er sprake van een groot lijden en van veel onmacht bij henzelf en bij de mensen in hun omgeving (ouders, partner).

De officiële benaming is niet voor niets 'autisme spectrum stoornis'. Binnen dit spectrum zullen er zeker mensen zijn die zo intelligent zijn als de hoofdpersoon en die het geluk hebben dat ze in een omgeving leven waar ze volledig tot hun recht komen, zoals mogelijk is voor Don Tillman, maar dit is eerder een uitzondering dan regel.

Dat is dan ook de nuancering die ik wil aanbrengen: besef dat met het lezen van Het ROSIE PROJECT je bij lange na niet de impact begrijpt die autisme heeft op het leven van de meeste mensen die hiermee te maken hebben.

Dit gezegd hebbende blijft echter staan: zoals er feel good movies zijn, zo is Graeme Simsion er prima in geslaagd om met Het ROSIE PROJECT een ‘feel good book’ te schrijven waar je van de eerste tot de laatste pagina van kunt genieten.

Hoe dan wel? zorginnovatie in de praktijk, de winst van de levensbrede begeleiding

Het nieuwe boek van Herman de Neef is uit!

Klik hier voor de preview van het boek

Klik hier om het boek via onze webshop te bestellen

hoe dan wel1

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies