1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Inspraak op beleid nieuwe inkoop jeugdzorgronde in Utrecht!

jeugdzorg

 

De Gemeente Utrecht is een peiling gestart bij ouders / stakeholders rond de nieuwe inrichting van de Jeugdzorg per 1 januari 2020. Dan loopt de huidige aanbesteding, waarin veel is ingekocht bij reguliere zorginstanties, af. Nu kunnen die zorginstanties soms wel weer jeugdzorgdiensten inkopen bij andere partijen op de markt, waaronder iQ Coaches. Tot nu toe zien we in het land diverse vormen van uitvoering van de Jeugdzorg door gemeenten. Er wordt regelmatig samengewerkt met andere gemeenten. We zien nu ook dat er wisseling in de keuze van samenwerkingspartijen ontstaat. We hebben natuurlijk de gemeenteraadsverkiezingen begin van dit jaar achter de rug, waardoor het politieke landschap is verschoven. Hierdoor kiezen diverse gemeenten in het vervolgbeleid ook voor een alternatieve aanpak. Er zijn grote tekorten op de jeugdzorg bij veel gemeenten. Enerzijds hebben de gemeenten zorgplicht en ‘’opdrachten’’ meegekregen in de decentralisatie vanuit het Rijk. Anderzijds was tegelijkertijd een forse bezuiniging doorgevoerd op de Jeugdzorg.


De gemeente wil werken vanuit het perspectief dat de invulling doelmatiger en efficiënter zou kunnen door met de wijkteams ‘’dichter bij de doelgroepen’’ te zitten. Dat gebeurt deels ook wel merken we uit goede voorbeelden. Toch schuurt het ook op veel plekken, b.v. als ouders en onze iQ Coaches ervaren dat er bij de wijkteams nog onvoldoende kennis is over de belemmeringen die autisme, adhd en dergelijke zeker ook bij de hogere intelligenties of b.v. bij non-verbaliteit met zich meebrengen. Of als er op te korte termijn gekeken wordt naar de uitgaven en minder naar de gewenste resultaten en besparingen op langere termijn. Herman de Neef schreef hier ook over in zijn boek ‘’Hoe dan wel?’’ De Gemeente Utrecht onderzoekt nu ook de mogelijkheden om zelf begeleiders en deskundigen in eigen dienst van de wijkteams te nemen, in plaats van via aanbesteding. Enerzijds een interessante gedachte, anderzijds zijn we benieuwd hoe dan zaken als deskundigheid/specialismen, continuïteit en keuzevrijheid bij cliënten worden geborgd. Wil je meer weten? Lees dan verder https://www.utrecht.nl/zorg-en-onderwijs/informatie-voor-professionals/nieuws/#c357917

Heb je eigen ervaringen of tips? De redactie is er benieuwd naar! Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe dan wel? zorginnovatie in de praktijk, de winst van de levensbrede begeleiding

Het nieuwe boek van Herman de Neef is uit!

Klik hier voor de preview van het boek

Klik hier om het boek via onze webshop te bestellen

hoe dan wel1

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies