1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Team

Maak hier kennis met het team dat zich met veel enthousiasme iedere dag inzet voor iQ Coaches Nederland.

Marjolein de Neef - Westerdiep

Marjolein
IK HELP coaches hun eigen succesvolle autismepraktijk op te zetten. Succesvol als coach, die rust brengt bij zijn/haar cliënten en ze weer kan laten groeien en succesvol als ondernemer met een bloeiende praktijk.

SAMEN met Herman de Neef ben ik de grondlegger van iQ Coaches Nederland, een landelijke organisatie voor levensbrede begeleiding bij autisme en AD(H)D.
Wij werken vanuit de visie van de PILLAR-methodiek en hebben een eigen autismeopleiding.
De PILLAR-methodiek staat beschreven in het boek 'Op weg naar rust' van Herman de Neef en wordt aangeprezen door o.a. de Nederlandse Vereniging voor Autisme.

En wie ben ik dan?
Geïnspireerd coach en ondernemer, moeder en echtgenote. Alles zo vol, blij en groots als maar kan. Ik geniet van het overbrengen van mijn enthousiasme op andere coaches.
En dan gaat het om mijn enthousiasme over het coachen van mensen met Autisme of ADHD én over mijn enthousiasme over het ondernemerschap en alle kansen en uitdagingen die daarbij horen.

ONS BEDRIJF heet dan ook niet voor niets: iQ Coaches, Inspired Quality for Life and Work.
Ik laat me graag inspireren door alle prachtige mensen om mij heen, cliënten, coaches, voorbijgangers.

MIJN MOTTO: alleen vanuit veiligheid kunnen mensen groeien.
Als ik daaraan mee kan werken, ben ik gelukkig.

Herman de Neef

Herman

Herman de Neef is auteur, filosoof en directeur van de landelijke organisatie iQ Coaches.
Hij heeft wijsbegeerte gestudeerd en heeft onder andere als psychiatrisch verpleegkundige, reintegratiecoach, jobcoach en studiecoach gewerkt.

Door al de ervaringen en bevindingen te combineren heeft hij de begeleiding van mensen met autisme op basis van een levensbrede benadering ontwikkeld en verder uitgebouwd.
Hij is in 2006 een eigen praktijk gestart, die mede als proeftuin fungeerde om ideeen en visie te toetsen, te verbeteren en waar nodig aan te passen.

Dat zijn ideeen en visie werken, werd bevestigd in juni 2009. Toen werd Levensloopbegeleiding door de Gezondheidsraad benoemd als de manier om mensen met autisme te begeleiden.
De Levenbrede Begeleiding ofwel Levenscoaching voldoet aan alle criteria zoals in dat rapport zijn vermeld als voorwaarde voor Levensloopbegeleiding.

Herman heeft de PILLAR methodiek ontwikkeld. Het is één van de eerste methodieken waarin Levensloopbegeleiding (Levenscoaching, levensbrede begeleiding) uitgewerkt is. De methodiek helpt coaches, professionals om mensen met autisme of ADHD te begeleiden.

De methodiek is gepubliceerd in boekvorm onder de titel: 'Op weg naar de rust, de Pillar-methodiek voor levensbrede begeleiding bij autisme'. 'Op weg naar rust'

Sjoerd van Essen

sjoerd0841

Mijn Japanse krijgskunsten, waaronder het kyudo, Japans boogschieten en de Zen-filosofie bepalen voor een belangrijk deel hoe ik in het leven sta. Zowel zakelijk als privé. Het heeft mij onder andere geleerd dat het bereiken van je doelen niet iets is wat je nastreeft, maar dat het veel meer het gevolg is van wat je doet: de juiste dingen in de juiste volgorde goed doen. Dan volgt het resultaat vanzelf.

Ik ben Sjoerd van Essen, algemeen directeur van iQ Coaches Nederland. Het is mijn taak om met de staf en de regiomanagers goede voorwaarden te scheppen voor al onze coaches, de franchisenemers. Zodat zij optimaal van betekenis kunnen zijn voor hun cliënten, vanuit een mensgerichte visie en methodiek.

Daar hebben we ook een opleiding voor: de PILLAR-opleiding. Een opleiding waarin je anders leert kijken en anders leert denken en hoe je daarmee je cliënten een stukje gelukkiger kunt maken. Want dat is wat onze iQ Coaches uiteindelijk doen. De mens een stukje gelukkiger maken.

Het is mijn grootste wens voor mensen met een sociale beperking zoals autisme en ADHD dat zij een iQ Coach op hun pad vinden. Dat hoeft niet per se iemand te zijn die franchisenemer is bij iQ Coaches Nederland - het liefst natuurlijk wel - maar wel iemand die de visie en de mensgerichte aanpak hanteert zoals wij die aanleren bij de PILLAR-opleiding. Of - zoals Herman de Neef dat zo mooi verwoordt - een coach die de existentiële pijn van de mens begrijpt. Die in zijn hart begrijpt wat autisme is in de kern van je bestaan.

Ik ben blij dat ik van Herman en Marjolein, de oprichters van iQ Coaches, het vertrouwen en de ruimte heb gekregen om te werken aan optimale groei. Daar ligt mijn kracht en daar kan ik van betekenis zijn voor de organisatie, zodat zoveel mogelijk mensen een iQ Coach tegenkomen op hun weg naar rust. 
 

Marina van der Veldt

Marina

Mijn naam is Marina van der Veldt. Sinds juni 2014 werkzaam op het hoofdkantoor als administratief medewerkster.
Ik ben de spin in het web op kantoor voor Herman, Marjolein en Sjoerd.

Voor onze coaches ben ik het eerste aanspreekpunt, en zorg ervoor dat zij vragen snel beantwoord krijgen.

Marjan Marinissen

marjan0811

Super blij dat ik weer terug ben bij iQ Coaches! Sinds 1 januari 2020, ben ik begonnen, na ruim een jaar weggeweest te zijn, als interne auditor en kwaliteitszorgmanager.

Ik ben Marjan Marinissen, vrouw, moeder van Daniëlle (25 jaar) en Johan (21 jaar), echtgenote van Ad, baasje van Anouk (witte herder) en Conor (vubara, lees: vuilnisbakkenras - kruising herder x labrador). Ik heb bijna twintig jaar gewerkt als managementassistent in het UMCUtrecht. En ook bijna tien jaar als relatiecoach, waarin de relatie met jezelf de eerste en belangrijkste is, maar ook liefdes- en werkrelaties vind ik erg leuk om mee te werken.

Ik ben een Zeeuws ‘meisje’, geboren en getogen op Noord-Beveland, Wissenkerke. Na omzwervingen via Dordrecht (Hogere Landbouwschool gedaan daar), Wageningen, Duiven en Houten, nu, sinds drie jaar, onze droomplek gevonden: een voormalig boerenerf in Marknesse (Noordoostpolder)). Een hectare tuin en wei met een huis en een echte schokbetonnen schuur!

Ik werk graag in de tuin, houd van wandelen met de honden. Verder ben ik creatief op allerlei gebieden, zoals beeldhouwen, (mandala)tekenen, bloemschikken, vilten, etc.

Tijdens mijn werk bij iQ Coaches hoop ik samen aan kwaliteit naar de cliënten toe te werken, maar vooral ook de kwaliteit van onze samenwerking van franchisegever en franchisenemer te optimaliseren! 

Lydia Gumbs

Ik ben per 1 februari in dienst getreden als formulemanager bij iQ Coaches

Informatie en foto volgt nog

 

Justine Kruse

iQ Justine Kruse

 

 

 

Ik ben Justine Kruse en sinds mei 2017 werkzaam bij iQ coaches. Eerst bij één van de franchisenemers, en sinds september 2018 bij het hoofdkantoor. Ik ben geboren en getogen in de Achterhoek. Ik heb na mijn middelbare school een jaar in Australië gewoond. Vervolgens heb ik in Leeuwarden Hospitality Management gestudeerd. Ik heb daarvoor een half jaar wijn gestudeerd in Zuid-Afrika. Daarna heb ik een jaar in de Verenigde Arabische Emiraten gewerkt voor Hilton.

Sinds 2015 ben ik terug in Nederland en woonachtig in Arnhem. Ik hou van lezen en reizen. Ook ga ik graag met mijn hond Meero, een Toller, op pad.

Ik ben graag cijfermatig bezig en creer graag overzicht. Ik houd me dan ook bezig me de financiele administratie van het hoofdkantoor, maar ook zorg ik ervoor de onze franchisenemers hun geld krijgen van de gemeenten waarmee we overeenkomsten hebben. Hiermee draag ik bij aan de financiële gezondheid van zowel onze franchisenemers als iQ Coaches Nederland.

Persbericht "Ruimte voor zingeving"

 Cover Ruimte voor zingeving Voorkant

Boeklancering "Ruimte voor Zingeving"

Alle bijeenkomsten zullen met een livestream te volgen zijn.

Kennissessie “Existentieel Luisteren”
Vrijdag 10 december 2021, 14.00 – 16.00 uur

Besloten sessie voor coaches en staf van iQ Coaches Nederland.
Pers is vanaf 13.30 uur welkom op locatie, Van der Valk hotel in Almere.

Boeklancering “Ruimte voor Zingeving” met dr. Derek Strijbos
Dinsdag 14 december 2021, 20.00 – 21.30 uur

Livestream vanuit studio PH te Nijmegen.
Sara en Herman in gesprek met Derek Strijbos, schrijver van het voorwoord en psychiater, filosoof, opleider.

Klik hier om je aan te melden

Je ontvangt dan per mail de link naar de livestream.

Kennissessies “Existentieel Luisteren”

Deze kennissessies zijn bedoeld voor hulpverleners uit de GGZ.
We gaan dan met elkaar in gesprek over zingeving aan de hand van casussen die deelnemers inbrengen. Per bijeenkomst kunnen zich maximaal 8 deelnemers inschrijven. Kies op welke onderstaande datum je deel wil nemen en klik op de link. Je ontvangt dan per mail de link naar de livestream.

Woensdag 19 januari 2021, 20.00 – 21.30 uur
Klik hier om aan te melden voor 19 januari

Woensdag 26 januari 2021, 20.00 – 21.30 uur
Klik hier om je aan te melden voor 26 januari

Woensdag 2 februari 2021, 20.00 – 21.30 uur
Klik hier om je aan te melden voor 2 februari

Woensdag 9 februari 2021, 20.00 – 21.30 uur
Klik hier om je aan te melden voor 9 februari

 

Persbericht "Ruimte voor Zingeving"

Persbericht

Ruimte voor zingeving; een filosoof en psycholoog in gesprek

Het nieuwe boek van Herman de Neef en Sara Helmink komt eraan!

Klik hier voor de preview van het boek

Klik hier om het boek via onze webshop te bestellen

Cover Ruimte voor zingeving Voorkant

Op weg naar rust - De PILLAR-methodiek voor levensbrede begeleiding bij autisme

IQ op weg naar rust 06 2012 omslag voorkant

Klik hier voor de preview van het boek

Klik hier om het boek via onze webshop te bestellen

Hoe dan wel - Zorginnovatie in de praktijk, de winst van levensbrede begeleiding

omslag boek hoe dan wel ware grootte

Klik hier voor de preview van het boek

Klik hier om het boek via onze webshop te bestellen

 

 

 

 

 

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies