iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Utrecht e.o.

Erwin van Rooijen webErwin van Rooijen

Contact
Linkedin
Facebook
Twitter

 

 

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD?

Mijn eigen (chronologische) verhaal, misschien herken je je er (gedeeltelijk) in:

Leraressen op de basisschool begrepen mij vaak niet. Ik was een enorm intelligent kind, maar had moeite met concentratie. Overigens, wat ik denk dat ook prima is, we mogen toch ook lekker lachen of afwezig zijn?! Vandaag de dag (34 jaar) heb ik wel geleerd me beter te concentreren, maar ook om gezonde pauzes te nemen, om sociaal te zijn en vooral ook heerlijk te lachen. Op de middelbare school begrepen de leraren en ouders mij ook vaak niet. Ik wist niet goed om te gaan met de nieuwe school en klas, ik was zonder bekenden in de nieuwe klas en voelde me niet echt thuis. Er waren veel kinderen veel sociaal vaardiger daar dan ik. Dit nog anders dan op de Montesorri school (basisschool), waar het vaak rustiger was.

Ik kan niet de juiste vrienden vinden, waar ik ook op de basisschool al moeite mee had. Meer begeleiding was wenselijk geweest, zeker in de eerste periode op de middelbare, grote, nieuwe school voor mij. Bij het maken van de juiste vrienden, me veilig voelen in de klas, mijn sociale vaardigheden ontwikkelen en om om te kunnen gaan met de extra prikkels in de puberteit.

Op de universiteit had ik al helemaal geen begeleiding en veel vrijheid. Ik had mezelf wel al met veel vallen, en shit, geleerd om mezelf op de been te houden maar het ging allemaal niet van een ‘leien dakje’. Ik vond het moeilijk om met alle keuzes om te gaan. Hoe vaak ging ik feesten, of mocht ik huiswerk maken (en hoe doe ik dat plezierig?). Hoe deel ik mijn dag in, of dus week? Hoe maak ik goede vrienden, die me ook nog eens helpen, op een gezonde manier in mijn leven?

Levenscoaching

Ik wil jou helpen in jouw leven of op je werk. Zodat jij een heel mooi leven tegemoet kan gaan. Want jij bezit namelijk buitengewoon mooie kwaliteiten. Ik wil je deze helpen ontdekken en ontwikkelen. Ik zal je helpen je leven een ongelooflijk mooie wending te geven, en daarmee een prachtige toekomst tegemoet te gaan.

Werkervaring en achtergrond

Mijn werkervaring en achtergrond is bedrijfskundig, met een specialisatie in ondernemerschap. Ik heb gewerkt bij twee IT bedrijven na mijn studie, als sales manager (30 FTE teams geleid). En ik heb gewerkt als management trainee bij een bouwbedrijf (van mijn vader). Ik kwam erachter dat de manier waarop men leiding gaf aan de medewerker erg vervelend was voor mij. Het was vaak erg onrustig op het werk, er werd dwangmatig (harder dan fijn is voor iedereen) gewerkt en men was niet heel sociaal. Het was vaak werk waar men verwachtte dat ik lang geconcentreerd aan een stuk door kon werken (onmenselijk lang, althans zeker voor mij).

Dat was dus niet voor mij, ik heb af en toe een praatje nodig, heb meer de kwaliteit om het geheel te overzien, ben meer een type manager dan een niet-leidinggevende functie. Teveel druk stond er vaak in de functies waar ik werkte op geld verdienen, snel, snel en niet veel aandacht en liefde voor de mens zelf. Dit ben ik, ik kan me echter voorstellen dat jij natuurlijk anders bent, maar dat kunnen we samen uitzoeken, waar jij echt in je kracht staat.

Na mijn laatste baan, en ook al tijdens, viel mij dus op hoe er leiding werd gegeven. Zoveel stress vaak.

Sinds mijn 26e levensjaar ben ik enorm geïnteresseerd geraakt in persoonlijke ontwikkeling. En daarmee mijn loopbaantraject, carrierepad uitzoeken om maar te zorgen dat ik mijn doelen behaalde (die ik ook nog moest stellen) en werk ging doen dat ik echt wilde doen (wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik oa). Werk waar ik echt gelukkig van wordt en past bij de droomdoelen die ik heb.

Ook hoe kan ik omgaan met dingen die ik eng vindt, hoe ga ik vriendschappen aan, en blijvend aan. Uiteindelijk, hoe zorg ik dat alles op rolletjes loopt in mijn (werk) leven. Dat heb ik wel geleerd in de afgelopen 8 jaar, durf ik te stellen.

Na nu al een tijdje een eigen bedrijf te zijn gestart op het gebied van coaching en dus het verbeteren van leiderschap van mensen heb ik me bij IQ coaches aangesloten. Hier ben ik heel blij mee, nu ook meer specifiek Autisme (het Autisme Spectrum), ADD en ADHD te leren kennen. En daarnaast de Pillarmethodiek toe te passen in mijn coaching.

Ik leer zo meer overzicht en structuur in mijn coaching aan te brengen en nog meer te leren kennen over de mens en het leven (en hoe werkt dat?). En hoe je een mooi leven kunt hebben, en vooral ook hoe je daar kunt komen! :D

Mijn verdere specialiteiten

Mijn specialiteit is uit eigen ervaring en kennis de coachee te helpen zijn/haar leven buitengewoon goed op orde te krijgen. Ik heb de centrale coherentie goed ontwikkelt en kan zo de opgedane kennis en ervaring goed toepassen. Vooral vind ik het leuk om mensen te coachen tot 35 jaar, mensen die echt nog draai mogen geven aan hun leven of carriere. Ook coach ik het liefst hooggevoelige, intelligente (hoogopgeleid hoeft niet perse) mensen. Al zijn de meeste mensen in de doelgroep van ASS (Autisme Spectrum Stoornis), ADD en ADHD dat wel. Ze hebben dus een enorme kwaliteit.

Het inzicht geven, inleven in de situatie van de persoon en vervolgens helpen van diegene in de juiste richting te bewegen is wat ik goed kan, omdat ik goed overzicht (visualisatievermogen) heb en dus de kennis en ervaring met het op orde brengen van je leven.

Stress verlagen, vermoeidheid wegnemen, tof werk gaan doen, en een super mooi prive leven opbouwen (inclusief sociaal leven, financien en gezondheid) is wat ik doe. Hier kan ik jou mee helpen, en vind ik zelf ook geweldig om te doen!

Levenscoaching, jobcoaching, reintegratiecoaching, loopbaancoaching, executive coaching, studiecoaching, verslavingscoaching.

Visualisatievermogen (overzicht), evaluatie/reflectie, veerkracht en ondernemende (actie uitvoeren zonder angst) vaardigheden passen mij goed.

Adviseren, kennis van leiderschap/persoonlijke ontwikkeling, verbinden en structuur creeeren zijn ook eigenschappen van mij, vaardigheden en kennis dat ik bezit. 

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies