iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Utrecht-Bilthoven-Zeist-Hilversum-Blaricum-Amersfoort

AncoAnco Wientjes

Contact
Linkedin

 

 

 

Hoe is het om Autisme (ASS), ADHD of ADD te hebben?

Je kijkt om je heen en weet dat je anders bent dan anderen, niet meer niet minder, maar anders. Dit is mij overkomen.

Ik ben gaan zoeken naar wat dit in mij zou kunnen zijn. Ook wilde ik weten hoe ik hier als mens het beste mee om kon gaan. Niet alleen voor mezelf, maar zeker ook voor mijn omgeving. Niet alleen familie, vrienden of werk, maar ook tijdens het boodschappen doen of op een feestje.

Ja ik ben anders, ja ik heb Autisme en ADHD en ja ik heb mijn weg gevonden. Ik wil niets liever dan alles wat ik geleerd heb op het gebied van levenscoaching delen met mensen zoals ik, dat is mijn missie geworden. Je bent anders, maar ook jij bent een heel mooi mens. Graag wil ik jou helpen de stappen te zetten naar een leven waarin jij je in de eerste plaats gelukkig voelt. En dat je leert hoe je omgaat met je omgeving.

Levenscoaching & Jobcoaching

Het is niet makkelijk om anders te zijn, het is niet makkelijk een sticker op je hoofd geplakt te krijgen. Daarom is het des te belangrijker om hier mee te leren omgaan. Ik kom graag voor een periode naast je lopen als levenscoach - en of jobcoach om je hierbij te helpen en je weg te vinden.

Als ook jij Autisme hebt of ADHD en je herkent mijn verhaal, dan kan je mogelijk aanspraak maken op de WMO wetgeving en een PGB (persoonsgebonden budget) aanvragen, we kunnen dit samen doen. Als je vragen hebt kan je me een email sturen of bellen (klik op de link Contact), ik sta je graag te woord.

Mijn missie en boodschap:

Voor mijzelf en alle mensen met de diagnoses ASS, ADHD, ADD, NAH, PTSS, PDD-NOS, Asperger, Hoogbegaafdheid, Verslaving & anderen spectra;

Dat je streeft naar een autonoom leven
en je samen wilt zijn met mensen,
je zelfvertrouwen en zelfexpressie krijgt
en vol in het leven mag gaan staan.
Je weet dat er mensen zijn zoals jij,
je herkennen en erkennen,
graag bij jou zijn,
luisteren,
naast je lopen,
je wordt voor vol aangezien.
Je ontdekt dat je niet alleen bent,
je kijkt samen naar wie jij bent.
Je zegt waar jij goed in bent.
Je ervaart meer rust.
Je laat jezelf
zien.
en leert,
stap voor stap
je lijf & brein te gebruiken,
om verschil te gaan maken
bij anderen en voor jezelf.
Je bent in beweging,
voelt gelijkwaardigheid
en geeft betekenis samen met anderen.
Je hebt dromen, gelooft in jezelf, je bent niet meer te stoppen en zegt: kijk ik kan dit!
Je ervaart echtheid en vreugde, de liefde & affectie, dankbaar denk je:
“Ik heb dé plek in de gemeenschap gevonden en bén mezelf!”

Jij behoort ook toe aan deze groep mensen, jij hebt talenten en wil betekenis geven en ik ben er van overtuigt dat jij ook kan bij dragen. Ja je hebt moeite bepaalde delen van het leven te hanteren en je krijgt niet echt vaak de ruimte van anderen, hebt geen rust of fut om iets te doen. Het heeft te maken met geen erkenning en herkenning. Het is onderdeel van menselijke onwetendheid en de onbegrip van “normale mensen” die je ervaart, ze zien het vaak alleen als beperking of stoten af doordat je anders bent. Je kan dat niet veranderen, het brengt je verder als je je het niet persoonlijk aantrek. Kijk en geloof in jezelf. Bevrijd je van het oordeel van mensen en de negatieve gedachten over jezelf.

Btw: Als iemand “normale mensen” kan aanwijzen, laat het me dan weten, ik ben er namelijk nog geen tegen gekomen…. 

Over de bijdrage van Autisme:

Kijk eens naar de geschiedenis van de mens; stel je eens een wereld voor zonder wetenschappers zoals Albert Einstein, Nikola Tesla of mathematicus Alan Turing? Wist je dat Alan met zijn zelfgebouwde computer, samen met andere mensen, de Enigma code ontcijferde in de tweede wereld oorlog? Als je dat niet weet, dan heb ik een tip; het is verfilmd en de film heet “The Imitation Game”.

Mijn specialiteit is mijn levenservaring:

In mijn jongere jaren was ik onzeker, had leerachterstand en chaos in mijn hoofd (dyslexie), concentratie problemen (ADHD), depressief, alleen, gepest op school en vond ik niet echt aansluiting bij leeftijdsgenoten. Ik woonde een periode bij een pleeggezin. Er waren veel veranderingen & verhuizingen naar het buitenland; een expat verleden. Voelde me vaak buitenstaander en niet verbonden. Op latere leeftijd ben ik getrouwd en hebben we twee kinderen gekregen. We zijn inmiddels gescheiden. Gevolg was dat ik de kinderen niet veel zag en me een periode geen vader voelde. Verslavingen waren hardnekkig zoals emotioneel eten en de bijhorende obesitas. Na een andere relatiebreuk weer verhuisd, meerdere keren ontslag en thuis komen te zitten met burn-out & UWV. Niet echt een ideale situatie, maar ik had tijd en dit is het omkeerpunt geweest voor mij. Ik werkte va 1996 hoofdzakelijk in de ICT branche (Computers), in verschillende functies. In 2017&2018 heb ik voor de klas gestaan in Hilversum en werk al jaren als vrijwilliger bij een ouderencentrum in Bilthoven. Ik merkte dat ik wel kon bijdragen bij anderen wanneer het over de mens zelf gaat. Juist daardoor heb in 2019 bij iQ Coaches de opleiding tot iQ Coach gevolgd en het certificaat behaald en sinds september 2019 voor meerdere cliënten coach. Ik kan mij helemaal vinden in de kwaliteit en “opmaat zorg” waar zij voor staan.

Pas in de afgelopen 6 jaar ben ik gaan kijken naar mijn identiteit, wat ik dacht en vond over mijzelf. Ik wist niet wie ik was of wat mij gelukkig maakte en hoe ik dat behouden kon. Dit kwam door de ontbrekende (h)erkenning. Een wereld ging open toen ik me realiseerde dat ik gediagnosticeerd was met dyslexie, ADHD, Autisme en kon herleiden wat de oorsprong van “mijn problemen” waren. Daarnaast dat voor ieder mens de behoeften in het leven gelijkwaardig zijn. Dat ik neurologisch anders ben belemmerd me niet bewust te zijn van mijn gedachten en zelfbeeld. Deze kun je beide beïnvloeden door zelfreflectie- en communicatievaardigheden aan te leren. Het is cruciaal voor ieder mens om met anderen in dialoog te zijn en samen dingen te doen, dan pas kan je vol in het leven staan. Nu ik dit weet, wil ik het delen met anderen. Samen met jou kijken naar de weg die jij graag wil bewandelen en samen ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Ik ga liefdevol in relatie zijn, dan ben ik op mijn best!

Kom je met mij in gesprek?

Samenwerking:
Autisme specialist in Bilthoven, Www.gaafkind.nl, GGZ instellingen, Zeist, de Bilt, Amersfoort

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies