iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Utrecht-IJsselstein-Wijk bij Duurstede-Uithoorn-Oudekerk ad Amstel

2068 Monique Satony PrintMonique Satony

Contact
Linkedin

 

 

 

Je hebt net een diagnose gekregen, bijvoorbeeld autisme of ADHD, of je hebt gehoord dat je kind die diagnose heeft. De diagnose markeert vaak het eind van een moeilijke en verwarrende periode. Eindelijk weet je hoe het komt dat jij of je kind anders dan anderen reageert in dezelfde situatie. Maar uiteraard doet de diagnose de problemen niet verdwijnen en er is geen kant-en-klare gebruiksaanwijzing voorhanden waarin staat hoe je het anders moet gaan doen. Zo begint een zoektocht naar oplossingen voor problemen waar anderen schijnbaar geen last van hebben.

Als we beschikken over normale sociale en emotionele vaardigheden, zullen onze contacten in de buitenwereld soepel verlopen. We weten hoe je anderen op hun gemak stelt en een prettig gevoel bezorgt. We houden rekening moet hun gevoelens. Maar om dat te kunnen moeten we ons eerst een voorstelling van die gevoelens kunnen maken en dat is voor iemand met autisme niet vanzelfsprekend. Heb je autisme dan kun je aanlopen tegen problemen op het gebied van communicatie, het organiseren van taken en activiteiten, of het stellen van prioriteiten. Het kan zelfs zijn dat je zo verstrikt raakt in de details dat je totaal het overzicht verliest. Of je hebt AD(H)D en door concentratieproblemen lukt het je niet je taak af te ronden. Kortom je loopt tegen tal van problemen aan en kunt daar wel wat hulp bij gebruiken.

Op die zoektocht naar oplossingen wil ik jou of je kind graag helpen. Helpen het hoofd wat leger te maken, zodat er weer ruimte is om die dingen op te pakken die belangrijk zijn voor jou of je kind. Door samen te onderzoeken wat wel werkt, waar je kracht ligt en waar jij blij van wordt kun je de regie over je leven terug krijgen.

Ik werk op basis van gelijkwaardigheid en ga vertrouwelijk om met alles wat je met me deelt. We bespreken van te voren aan welke doelen je wilt werken en ik zal bewaken dat we daar ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Verder plan ik regelmatig evaluatiemomenten met je in.

Levenscoaching

Je kunt bij mij terecht voor levenscoaching. Coaching op alle facetten die je tegen komt in je leven. Je studie, je werk, relatie, hobby of wat dan ook. Ik kom naar je toe. Of het naar je huis is, je school of je werk. Daar waar je tegen problemen aanloopt kom ik je helpen. In de coachingsgesprekken bespreken wij wat er op dat moment speelt en zoeken we samen naar oplossingen.

Achtergrond en werkervaring

Als moeder van drie gezonde kinderen met een diagnose ben ik ervaringsdeskundig op het gebied van autisme en ADHD. Mijn kennis wil ik graag inzetten om jou te helpen meer balans in je leven te krijgen. Ik ben een doorzetter, oplossingsgericht en kijk naar wat wel mogelijk is. Ik kan goed luisteren, samenvatten en kom snel to the point. Daarnaast beschik ik over een gezonde dosis zelfspot en humor.
Ik ben een professionele coach en heb diverse coachingleergangen gevolgd bij gerenommeerde instituten als Schouten & Nelissen en iQ Coaches. Ik maak gebruik van positieve psychologie en de laatste wetenschappelijke inzichten, zoals RET, ACT, Mindfulness en de leertheorie.

Specialismen

• Autisme
• ADHD
• Stress en burn-outklachten

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies