1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Onze levenscoaches

Leeuwarden

harry-jan6189Harry-Jan Weijer

Contact

Facebook
Linkedin
Twitter

 “Ieder mens is uniek en heeft kwaliteiten… er is wilskracht voor nodig om ze te laten zien”

Een deel van onze samenleving heeft vaak haar oordeel al klaar als het gaat over Autisme Spectrum Stoornissen… Men ziet een beperking vaak eerder, dan de kwaliteiten in een mens.

Als jij dit ook zo ervaart, dan denk ik dat wij samen een weg gaan vinden waarin ook anderen jouw talenten als eerste zien en zich niet meer richten op jouw stoornis of beperking. Hier is wilskracht voor nodig en vertrouwen in je eigen kwaliteiten. Maar dat doe je niet alleen, het is een gezamenlijke weg waarbij jouw wensen centraal staan en ik mijn levens- en werkervaring ga inzetten om jouw doelen te bereiken.

Even voorstellen…

Mijn naam is Harry-Jan en ik ben eigenaar van iQ Coaches Leeuwarden. Na diverse functies in het bedrijfsleven ben ik mij volledig gaan richten op het coachen en begeleiden van mensen die een steuntje in de rug in hun dagelijkse leven vaak goed kunnen gebruiken. Het coachen doe ik eigenlijk m’n hele leven al. Ik heb ruime ervaring als trainer, coach, docent, mentor, trajectbegeleider en communicatieadviseur. Vrijwel dagelijks heb ik te maken met coaching en hierbij speelt de communicatie (mijn specialisme) vrijwel altijd een belangrijke rol. 

“Coachen doe ik eigenlijk mijn gehele leven al”

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD?

Bij mensen met Autisme (PDD-NOS, Syndroom van Asperger), ADHD en ADD is er vaak onrust, omdat er op verschillende gebieden problemen kunnen zijn. Thuis, op school, bij studie, op het werk en soms ook in relaties met vrienden, familie of buren.

Ik wil jou graag helpen als je bijvoorbeeld het overzicht even kwijt bent of als je tips nodig hebt om beter te kunnen plannen, anders te structureren of je administratie makkelijker bij te houden. Vaak de dagelijkse zaken in een goede volgorde te zetten, om zo meer grip te krijgen op de dingen die jou soms boos of gewoon moe maken. Door een combinatie van een levenshouding gecombineerd met  professionele kennis- , werk en levenservaring, creëer ik rust en probeer samen met jou de weg te vinden die bij jou past. Op de momenten dat het even tegen zit, ben ik er voor jou om je met raad en daad bij te staan. Op andere momenten zet ik mijn netwerk en mijn professionaliteit in om net even dat extra stapje te maken.

“Waar een wil is, is een weg”

Levenscoaching

Mijn visie is dat ieder mens kan groeien. Door het bieden van een levensbrede begeleiding, volgens het principe van één coach voor  één cliënt, schep ik duidelijkheid en rust. Ik zie geen beperkingen in jouw kansen om vanuit veiligheid te groeien. Ieder mens beschikt over ervaring en kwaliteiten, alleen die worden niet altijd gezien. Ik werk graag mee om ook jouw talenten voor de omgeving en voor de maatschappij zichtbaar te maken.

“Eén coach voor één cliënt”

Jobcoaching

Door ruim dertig jaar ervaring in het bedrijfsleven denk ik dat ik inmiddels weet “hoe het werkt” in de praktijk. Wat verwacht een werkgever van werknemers en wat kan jij verwachten van (toekomstige) werk en collega’s? In de loop der jaren heb ik een waardevol netwerk opgebouwd bij zowel grote ondernemingen als bij het Midden- en Klein Bedrijf. Werkgevers die de visie van iQ Coaches onderschrijven en willen participeren om iedereen in onze maatschappij een mooie (werk)plek te geven. Als HBO-gecertificeerd jobcoach begeleid ik niet alleen jou, maar ook de werkgever en je directe collega’s.

“Gelijke kansen voor iedereen”

Werkervaring en achtergrond

Na een afwisselende loopbaan in diverse functies in het bedrijfsleven, heb ik op een gegeven moment ‘het roer omgegooid’. Het gevoel om met mijn opgebouwde kennis, werk- en levenservaring ‘mijn hart te gaan volgen’ en iets voor anderen te mogen betekenen werd steeds sterker. Ik zocht een omgeving waar de mens met al haar talenten en mogelijkheden centraal staat. Die omgeving heb ik samen met nog ruim 20 collega coaches gevonden bij IQ Coaches. We werken allen volgens dezelfde PILLAR-methodiek en delen een gezamenlijke visie:

“Vanuit veiligheid kan ieder mens groeien en van betekenis zijn voor zichzelf, voor anderen en de wereld om ons heen”

Samenwerking

Door samen te werken met verschillende instanties kan ik je helpen om je weg in de hulpverlening te vinden. Binnen mijn netwerk heb ik contact met onder andere: Gemeenten, UWV, Zorgkantoren, CIZ, Autisme Ten Top, huisartsen en diverse andere instellingen.
Ik richt me in eerste instantie op jou en vervolgens op (de mensen in) jouw omgeving. Bovendien vind ik dat je helemaal jezelf moet kunnen zijn als wij samen in gesprek zijn. Mocht je na het eerste gesprek dit gevoel niet hebben, dan klikt het misschien beter met een van mijn collega iQ Coaches.

“Samen staan we sterker”

Mijn specialiteit

Mijn kracht is mijn inlevingsvermogen en dat vertaalt zich in het overbrengen van de boodschap. Het is heel belangrijk dat wij het samen over dezelfde dingen hebben. Daarnaast is het misschien wel net zo belangrijk om op een heldere en positieve manier te praten over Autisme,  ADHD en ADD. Denk hierbij onder andere aan de contactmomenten die we soms samen hebben met werkgevers, zorgkantoren, instellingen, huisartsen, arbeidsdeskundigen, familie, vrienden en noem maar op. De juiste vertaling van jouw wensen is essentieel om in onze gezamenlijk opzet te slagen. 

 “De juiste boodschap over brengen”

Voor een oriënterend gesprek of informatie over een presentatie voor kleine of grote groepen op scholen, universiteiten, bij bedrijven, instanties en gemeenten, neem geheel vrijblijvend contact op met Harry-Jan:

via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0615235503.

Ik vertel je graag wat de mogelijkheden zijn. 

Om je nog beter te kunnen begeleiden werk ik met "Wat werkt" Dit is een praktisch hulpmiddel onder andere voor mensen met autisme op school, stage, werk of in hun leefomgeving.

Blogs

iQ Coaches Leeuwarden in de media

radio

Harry-Jan Weijer heeft een interview gegeven op radio Middelse de radio op zaterdag 29 maart.
Hier kun je het interview terugluisteren

 

2016 04 artikel HaH iQ Coaches Leeuwarden

 

2016 04 artikel iQ Coaches Leeuwarden NVA page 001

Aanbevelingen

Harry-Jan is voor mij precies geweest wat ik nodig had. Zijn rust en kennis maak je niet bij veel mensen mee. Hij helpt je bij je wensen en problemen op een manier die bij jou past.

Niels, 28 jaar, bedrijfsleider in de horeca

Ik beveel Harry-Jan als (autisme)coach van harte aan. Hij is iemand die graag wil helpen, blijft volhouden en flexibel is. Harry-Jan is gedreven in zijn werk en hij gaat altijd op zoek naar stappen die voor jou werken.

J.B., 25 jaar, studente HBO

 

Jolanda Linders foto 

Jolanda Linders
Expert Innerlijke Kracht

Wat een mooi succes: een jaar geleden begonnen, met uitstekend resultaat.
Van harte gefeliciteerd Harry-Jan, dat is echt iets om trots op te zijn!
Ik vind het prachtig hoe je de krachten van autisme in het licht zet.
Zowel voor de mensen zelf, als voor de omgeving.
En je doet dat met zoveel liefde, integriteit en vakmanschap.
Daar heb ik heel veel respect voor! En daar word ik vooral heel blij van, mijn hart danst!
Als ik mensen tegenkom die met autisme te maken hebben,
zal ik ze vol vertrouwen en met een gerust hart (en met veel plezier) naar jou verwijzen.
Keep up the good work!!

 

aanbeveling HJaanbeveling HJ 2

 

Reacties deelnemers na afloop van gegeven trainingen:

Het was leerzaam en vooral de handvatten die je over de theorie geeft. Je weet een fijne sfeer te creëren. Ga vooral zo door, ik heb genoten van jouw echtheid. Je bent helemaal jezelf, heerlijk om te zien!

Frieda

Heel nuttig, ontspannen sfeer, goed de energie vasthouden, persoonlijk en toch veel theorie leren. Relaxtheid in de groep wordt mede door jou gecreëerd: leuk en knap! Niks meer aan doen! Heerlijk zoals je jezelf bent!

Corrie

Leuk en interactief. Praktijkvoorbeelden ondersteunen goed en het goed toepasbaar.

Roel

Erg interessant. Juiste interactie en pakkende uitleg.

Sanne

Twee heerlijke dagen gehad. Veel verdieping en handvatten en leuke oefeningen doen in een fijne groep.

Henriette

Goede afwisseling in stof, praktisch en veel handvatten richting de cliënten.

Albert

Goede docent, zorgt voor veel interactie en straal ervaring uit.

Harriette

Persbericht "Ruimte voor zingeving"

 Cover Ruimte voor zingeving Voorkant

Boeklancering "Ruimte voor Zingeving"

Alle bijeenkomsten zullen met een livestream te volgen zijn.

Kennissessie “Existentieel Luisteren”
Vrijdag 10 december 2021, 14.00 – 16.00 uur

Besloten sessie voor coaches en staf van iQ Coaches Nederland.
Pers is vanaf 13.30 uur welkom op locatie, Van der Valk hotel in Almere.

Boeklancering “Ruimte voor Zingeving” met dr. Derek Strijbos
Dinsdag 14 december 2021, 20.00 – 21.30 uur

Livestream vanuit studio PH te Nijmegen.
Sara en Herman in gesprek met Derek Strijbos, schrijver van het voorwoord en psychiater, filosoof, opleider.

Klik hier om je aan te melden

Je ontvangt dan per mail de link naar de livestream.

Kennissessies “Existentieel Luisteren”

Deze kennissessies zijn bedoeld voor hulpverleners uit de GGZ.
We gaan dan met elkaar in gesprek over zingeving aan de hand van casussen die deelnemers inbrengen. Per bijeenkomst kunnen zich maximaal 8 deelnemers inschrijven. Kies op welke onderstaande datum je deel wil nemen en klik op de link. Je ontvangt dan per mail de link naar de livestream.

Woensdag 19 januari 2021, 20.00 – 21.30 uur
Klik hier om aan te melden voor 19 januari

Woensdag 26 januari 2021, 20.00 – 21.30 uur
Klik hier om je aan te melden voor 26 januari

Woensdag 2 februari 2021, 20.00 – 21.30 uur
Klik hier om je aan te melden voor 2 februari

Woensdag 9 februari 2021, 20.00 – 21.30 uur
Klik hier om je aan te melden voor 9 februari

 

Persbericht "Ruimte voor Zingeving"

Persbericht

Op weg naar rust - De PILLAR-methodiek voor levensbrede begeleiding bij autisme

IQ op weg naar rust 06 2012 omslag voorkant

Klik hier voor de preview van het boek

Klik hier om het boek via onze webshop te bestellen

Hoe dan wel - Zorginnovatie in de praktijk, de winst van levensbrede begeleiding

omslag boek hoe dan wel ware grootte

Klik hier voor de preview van het boek

Klik hier om het boek via onze webshop te bestellen

 

 

 

 

 

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies