1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Zeewolde-Dronten

Ingrid2677Ingrid van Weldam

Contact

Linkedin

Een mens is meer dan zijn autisme, AD(H)D of zijn hooggevoeligheid

Het leven met een vorm van autisme, ADHD of hoog gevoeligheid is niet altijd even makkelijk.
Dat heb ik met mijn eigen hoog gevoeligheid vaak ervaren. Je constant moeten aanpassen aan anderen en de snelheid van onze maatschappij kunnen jou veel onrust en overprikkeling bezorgen.
Door drukte in je hoofd en om je heen, door onuitgesproken of onduidelijke verwachtingen van anderen ervaar je al snel onrust, onzekerheid en spanningen. Hierdoor kun je vastlopen en raak je het overzicht kwijt, waardoor problemen kunnen ontstaan op je werk, studie, huishouden, financiën of in de omgang met je familie en ander sociale contacten.
Als levenscoach luister ik naar je zonder oordeel, naar datgene wat jij in het leven als ingewikkeld ervaart. Vandaaruit pakken we datgene op waar jij op vastloopt en wat jij belangrijk vindt, daar sluit ik mij bij aan.

LEVENSCOACHING

De begeleiding is levensbreed, op alle gebieden van het leven, waar jij dit nodig hebt.
Dit kan zijn dat ik je help in het aanbrengen van structuur, het vinden van zinvol werk, studie of dagbesteding, het oefenen in praktische en sociale vaardigheden, het op orde brengen van administratie, financiën of het onderzoeken waar jou overprikkeling vandaan komt.

MIJN WERKWIJZE

Mijn kwaliteit ligt in het rust en overzicht creëren in de chaos die jij ervaart, of dit nu in je hoofd, in je huis of op je werk plaatsvindt. Belangrijk is dat jij je veilig voelt om samen met mij rust te brengen in jouw situatie.

We stellen samen je doelen op waar we aan kunnen werken. Ik kom bij je thuis, op werk of dagbesteding, jij mag dat bepalen.
Waar nodig ga ik met je mee naar gesprekken met je werkgever, arts, UWV of andere instanties.

MIJN ERVARING

Ik heb gemerkt dat jong volwassenen en hoog gevoelige mensen zich erg bij mij op hun gemak voelen. Vaak werk ik met korte trajecten, maar soms ook langer durende trajecten, afhankelijk van de complexiteit die ervaren wordt.
Ik schep orde in de chaos, geef handvatten voor zelfredzaamheid mee, zodat je zelfstandig verder kunt met de doelen die je jezelf gesteld hebt.
Uit ervaring blijkt dat cliënten vaak over minder sociale vaardigheden beschikken en niet altijd het overzicht voor zichzelf hebben wat hun autisme of hooggevoeligheid voor hen en hun omgeving betekent. Daardoor ontstaat in de familie onbegrip die de cliënt vaak niet herkent waardoor het makkelijk kan escaleren tot een familieprobleem, waar men zelf in vast loopt. Juist in deze situaties kan ik mijn cliënten en hun omgeving oplossingen aanreiken.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies