1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Doorn-Utrecht

ton0604Ton Helderman

Contact

Facebook
Linkedin

Welkom!


Als je ASS (klassiek autisme, Asperger, PDD NOS),NAH of ADHD hebt kan het zijn dat dagelijks leven een grote uitdaging is. Misschien ben je extra gevoelig voor prikkels en ben je hoogsensitief/hooggevoelig (HSP)? Het kan zijn dat je moeilijke situaties tegen komt in de relatie met anderen? Misschien voel jij je hierdoor vermoeid, eenzaam, verdrietig, angstig, somber, boos of gefrustreerd? Omgaan met veranderingen, prioriteiten stellen, praktische zaken, communicatie of maatschappelijke verwachtingen zijn zaken waar je mogelijk meer moeite mee hebt. De kans op chaos in je hoofd is groter. Omdat het voor de buitenwereld niet altijd zichtbaar is en mensen met ASS manieren hebben gevonden om ermee om te gaan valt het vaak niet op. Dit levert soms extra uitdagingen op

Ik wil graag naast jou staan. Ik kan je helpen innerlijke rust te vinden. Ik wil samen met jou kijken wat echt belangrijk voor je is, zodat jij het beste vorm en inhoud kunt geven aan je leven. Als het wenselijk is kan ik je helpen om de relatie met jezelf, je ouders, je kind, je gezin, je partner en anderen te verbeteren, te aanvaarden en vorm te geven. Als je onzeker bent over jezelf kan ik je helpen ontdekken waar je talenten liggen en samen met jou op zoek gaan naar wat je inspireert. Een belangrijk aspect is dat jij de regie over je leven behoudt, of terug krijgt.

De basis waaruit ik werk is dat wij uniek en gelijkwaardig zijn. Ieder mens heeft beperkingen en mogelijkheden. Soms kun je de omstandigheden niet veranderen, maar het zijn meestal niet de omstandigheden waardoor je ongelukkig of gelukkig bent. Het is de manier waarop je met die omstandigheden omgaat. Soms zie je niet wat je doet en wat het effect ervan is. Soms zie je het wel, maar weet je niet hoe je het anders of beter kan doen zodat je meer vrede en geluk ervaart. Door vervelende gevoelens los te laten, en aandacht te geven aan wat wel belangrijk voor je is, kun je ruimte maken voor jezelf. Hiermee ontstaat innerlijke vrijheid, kracht en inspiratie en dit geeft aanzet tot nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden.

Levenscoaching

Ik bied levensbrede coaching aan. Ik kom hiervoor bij jou thuis. Dit heeft als voordeel dat je voor alles wat in je leven speelt bij mij terecht kunt. Ik hou hierdoor het zicht op verschillende aspecten en activiteiten in je leven. Zowel de leefsituatie, als het gezin, en/of je partner hebben veel invloed op jou en andersom heb jij veel invloed op anderen. Het is vanzelfsprekend dat problemen in werk of in studie invloed hebben op de thuissituatie. In coaching-gesprekken hebben we het over de dagelijkse gang van zaken. Jij kunt vertellen waar je tegen aan loopt en waar je alleen niet uit komt. We kunnen samen kijken naar mogelijkheden en naar oplossingen. We kunnen eventueel ook afspreken in mijn praktijkruimte of samen een wandeling maken.

Werkervaring en achtergrond

Ik ben een professioneel opgeleide docent, trainer en coach.
Ik ben opgeleid tot docent Omgangskunde en tot trainer communicatieve en sociale vaardigheden aan de Hogeschool van Utrecht. Ik heb ook een Bachelor Sociaal Pedagogisch Hulpverlening behaald aan Hogeschool de Horst te Driebergen. Ik ben opgeleid tot NAC-Lifecoach (exclusief niveau) bij Health Balance. Ik heb vele opleidingen, cursussen en workshops gedaan op het gebied van coachen en begeleiden van mensen waaronder coaching van werkbegeleiders, bedrijfsopstellingen, familie en systeemopstellingen en wandelcoaching. Daarnaast heb ik 3 jaar een yogaopleiding gevolgd en meditatie beoefend.
Ik heb ruim 28 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van mensen. Ik heb in de zorgsector en in het onderwijs gewerkt. Ik heb teamtrainingen en supervisie/intervisie-begeleiding gegeven aan studenten, begeleiders, groepsleiders en leidinggevenden. In dit werk heb ik mensen begeleidt met ADHD en ASS en andere beperkingen.

Samenwerking

MEE Utrecht, Gooi & Vecht, het UWV, de gemeente en wijkteams zijn samenwerkingspartners van IQ-coaches. IQ-coaches is een landelijke organisatie.

Begeleiding via ZIN (gecontracteerde zorg)
Loopt via de gemeente. Gecontracteerd bij de volgende gemeenten:
Amersfoort – Baarn – Bunschoten – Leusden – Soest - Woudenberg
Bunnik – De Bilt – Utrechtse Heuvelrug (Amerongen – Doorn – Driebergen Rijssenburg – Leersum – Maarn – Maarsbergen – Overberg) – Zeist

Begeleiding van uit PGB
Cliënt krijgt zelf budget, wordt afgehandeld via de SVB

Mijn specialiteit

Ik kan goed luisteren zonder te oordelen. Ik heb een groot inlevingsvermogen. Ik heb een open en ontspannen houding. Ik kan goed relativeren. Ook heb ik heb aandacht voor belangrijke levensvragen en ik heb een heldere en nuchtere kijk op zaken.

Verdere specialiteiten zijn: Familie en Systeemopstellingen, Meditatie en Ontspanningsoefeningen, the Work van Byron Katie, Een Cursus in Wonderen

Zoals iedere IQ coach gebruik ik de Pillar methodiek.

 

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies