1 aanmelden nieuwe client

Warmenhuizen-Schagen-Alkmaar

beatrix0716Beatrix Verweij

Contact

 

FacebookLinkedin

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD?

Steeds meer mensen krijgen de diagnose Autisme , ADD of ADHD. Dan vallen vaak de puzzelstukjes op zijn plaats, maar eigenlijk begint het dan pas. Zelf heb ik het ervaren met mijn zoon (inmiddels een volwassen man) die op kleuterleeftijd de diagnose ADHD en Autisme (ASS) kreeg. Hoe moet je nu verder? Op de eerste plaats rust creëren, dat is de belangrijkste pijler. Vanuit daar kun je verder.

Levenscoaching

Het bos met hulpverlenersbomen staat zo vol. Het lijkt een doolhof. En je moet zelf de weg zien te vinden. Levensbrede begeleiding door een IQ coach kan je de weg wijzen op elk levensgebied en in elke levensfase. Zit je op school, studeer je, of heb je een baan? Met levensbrede begeleiding heb je één coach die je op weg helpt. Ga je op je zelf wonen of verhuizen, zijn er belangrijke gebeurtenissen in leven? Als jong volwassene krijg je vaak te maken veranderingen van levensfases. De IQ coach is altijd present om je bij te staan.

Jobcoaching

Levensbrede begeleiding geldt ook op het werkvlak. Als job-coach ben ik de spil tussen jou en je werkgever. Op welke gebieden heb je meer ondersteuning nodig op je werk? Meer rustmomenten, een rustige prikkelarme werkplek, verantwoordelijkheden? Als job-coach werk je aan een veilige en prettige werksituatie.

Werkervaring en achtergrond

Als moeder van een zoon met Autisme en ADHD leer je zelf ook de pijnpunten. Hoe belangrijk is het dat er naar je geluisterd wordt? Dat je serieus genomen wordt? Ik heb jaren gewerkt als personeelsfunctionaris in Warmenhuizen. Daarbij is een belangrijke taak als coach weggelegd. Je fungeert vaak als mediator tussen werkgever en werknemer om voor beide partijen er het beste uit te halen.
3 jaar geleden heb ik mijn baan opgezegd. Met mijn persoonlijke kennis en ervaring wilde ik iets betekenen voor mensen met Autisme, ADD of ADHD. Ik ben gerichte studies gaan volgen. Met mijn eigen ervaring en vakgerichte opleidingen ben ik professioneel coach geworden en kan levensbrede begeleiding bieden als levenscoach en job-coach.

Samenwerking

Als je de diagnose Autisme, ADD of ADHD krijgt, weet je wat je beperkingen zijn. Door te leren er mee om te gaan, kan het leven eenvoudiger worden. Via de GGZ, het WMO loket van de gemeente of stichting MEE kun je worden doorverwezen voor hulptrajecten.
Wat ook heel belangrijk is om te ontdekken waar je sterke punten liggen. Waarin ben je goed, waarin kun je energie kwijt? Juist ook je positieve kant ontdekken, kan je helpen bij een positievere kijk op het leven en je zelfbeeld verbeteren.

Mijn specialiteit

Als coach probeer ik rust te creëren. Het is belangrijk om eerst te kijken en te analyseren waar de pijn punten zitten. Vanuit die situatie kun je een plan maken met een doelstelling. Deze doelstelling hoeft niet groot te zijn, maar moet wel haalbaar zijn. De aanpak moet een kans van slagen hebben. Dan boek je succes. En van succes groei je zelfvertrouwen.
Bij levensbrede begeleiding kijken we wat jij nodig hebt, maar ook de mensen om je heen. Hoe zit het met je ouders, broers of zussen, hechte vrienden? Hoe meer zij weten over jou en je
In de regio Schagen en Alkmaar organiseer ik lotgenotenbijeenkomsten. Het kan je enorm helpen om te praten en vooral het delen van je ervaringen.

 

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen