1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

 • levenscoaching
 • pillar
 • voorlichting

Rotterdam

beppie3359Beppie van Vliet

Contact

Linkedin
Twitter

‘Een diagnose bepaalt niet wie ik ben.
Een diagnose zorgt ervoor dat je een paar dingen over mij beter kunt begrijpen.
Maar zoals iedereen, ben ik mijn eigen unieke zelf.’

Nice to know!

Mijn naam is Beppie van Vliet. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Een wereldstad waar ik trots op ben! Ik geniet van de eenvoudige dingen in het leven en de natuur, ben gecharmeerd door de open- en directheid van kinderen en heb een bijzondere aandacht voor mensen die ‘anders denken en doen’ .
Voor IQ Coaches Nederland ben ik als life- en jobcoach werkzaam in de regio’s Rotterdam, Den Haag, Breda en Amsterdam.

Heb jij de diagnose, autisme of AD(H)D en/of in combinatie met hoogbegaafdheid?
De kans is groot dat jij je dan herkent in een aantal van de onderstaande voorbeelden.

 • Je bent steeds op zoek naar momenten om op te kunnen laden van alle contacten, (werk)druk en lawaai;
 • Je ziet er tegenop als je naar een verjaardag, feestje of borrel moet of om tijdens de lunch bij jouw collega's te moeten zitten;
 • Je hebt het gevoel je continue te moeten aanpassen of je zondert jou juist steeds meer af van de (werk)omgeving;
 • Je loopt tegen problemen in het leven aan en weet daar zelf niet goed raad mee;
 • Je vindt het moeilijk om eigen gevoelens en gevoelens van anderen onder woorden te brengen;
 • Je hebt angst om te falen en moeite jezelf in (werk) situaties te vertrouwen, te begrijpen en te begrenzen;
 • Je ervaart onbegrip, eenzaamheid en onmacht in het (dagelijks) leven;
 • Problemen op het werk, op school, thuis en in de sociale omgang kosten jou enorm veel energie en putten je uit.

Je wilt zo graag van alles, maar HOE?

Herken jij jezelf in bovenstaande punten? Wil jij een betere kwaliteit van leven en meer grip krijgen op jouw leven, maar weet je niet hoe? Ik kan hierin voor jou als IQ-(job)coach van betekenis zijn. Benieuwd naar wat ik hierin voor jou kan betekenen? Lees verder.

Mijn werkwijze: samen op weg
Vertrouwen is de eerste trede nemen...
ook al zie je niet de hele trap...

Ieder mens is anders en dat maakt ieder mens uniek! Ook jij hebt perspectief en kan met gepaste ondersteuning door middel van levens- en/of jobcoaching veel bereiken vanuit veiligheid, eigen kracht, rust én in eigen tempo. Samen gaan we op weg en op zoek naar jouw verborgen kwaliteiten om jouw talenten zichtbaar te maken en verder te ontwikkelen: bouwen aan het eigen vertrouwen en werken aan het persoonlijk versterken!
Jij staat in het begeleidingsproces centraal. Als coach fungeer ik hierbij voor jou als een ‘steun in de rug’, ‘mentor’, reflectant en als sparring partner. Ik kom bij je thuis, op het werk of op school. Die keuze is helemaal aan jou! Als jij het wilt, kan ik ook jouw levenspartner of jouw ouders/verzorgers in dit proces meenemen, betrekken en begeleiden. Afspreken in de avonduren of na het werk behoren tot de mogelijkheden.

Levenscoaching: levensbrede begeleiding
Ik – Jij – Wij : Sterk, Sterker, Sterkst©

Waarde toevoegen aan jouw kwaliteit van leven bij autisme, AD(H)D en/of in combinatie met hoogbegaafdheid. Dat is waarvoor ik sta. Dé reden waarom ik als praktiserend personal- en teamcoach de keuze heb gemaakt mij ook te specialiseren in levensbrede (job)coaching is ontstaan door privé ervaringen met hoogbegaafdheid en autisme. De onmacht die jij kunt ervaren en het onvermogen van familie, leerkrachten en leidinggevenden om hiermee om te gaan is voor mij bekend.
Samen het verschil maken en op pad gaan om jou te helpen en te ondersteunen zodat jij je naar vermogen ontwikkelt en zo zelfstandig mogelijk meedoet in de samenleving. Ik help jou zo veel mogelijk de balans te vinden (en te bewaren) tussen draaglast en draagkracht. Voor jezelf, maar ook voor de naast betrokkenen. Hierdoor krijg jij meer regie op jouw leven.

Ik begeleid zowel kinderen als (jong) volwassenen met Autisme Spectrum Stoornis (ASS) - voorheen PDD-NOS, Asperger en klassiek Autisme - en mensen met AD(H)D en/of in combinatie met (hoog)begaafdheid. Vanuit mijn ervaring, kennis en kunde als coach kan ik het meest betekenen voor hoger opgeleiden en (hoog) begaafden. Daarnaast heb ik expertise op het gebied van voeding en voedingsproblematiek.

Mijn achtergrond en werkervaring

Mijn werkzame leven ben ik begonnen als specialist Voeding en Voedingspatronen (diëtist). In deze functie heb ik mijn eerste stappen gezet op het gebied van coachen, zowel in de gezondheidszorg als in het bedrijfsleven. Ik ervaarde wat dit met mensen deed. Ik ontdekte hierbij de betekenis van het met én van elkaar leren en het belang van reflecteren op jezelf of op de situatie. Vanwege een bijzondere interesse in de bedrijfskundige en de psychologische kant van organisaties en de werkende mens ben ik bedrijfskunde gaan studeren. Ik heb gewerkt als organisatie adviseur, interim manager, coach en leidinggevende bij profit en non profit organisaties en als specialist Voeding en Voedingspatronen binnen de 1e als 2e lijns gezondheidszorg. Vanaf 2006 heb ik een eigen adviespraktijk voor coaching, Human resource advies en spelontwikkeling. Zowel privé als in mijn werk als personal coach ben ik in aanraking gekomen met jongeren en volwassenen met ASS problematiek en hoogbegaafdheid.
Juist de combinatie van werken in verschillende functies en professies heeft mij goed geoutilleerd. Samen met mijn communicatie- en coachingskills vormt dit een unieke en solide basis van waaruit ik kan werken, zeker op het gebied van jobcoaching bij autisme, AD(H)D en/of gecombineerd met hoogbegaafdheid. Ik weet en begrijp waar zowel werknemers als werkgevers binnen de werksetting tegenaan kunnen lopen en mee worstelen op dit gebied. Ik breng structuur, overzicht en rust, orden zaken die opgepakt dienen te worden, coach werknemer, leidinggevende en team, denk mee, doe praktische voorstellen en geef idem tips en adviezen.

Met veel plezier ga ik samen met jou de uitdaging aan om de kwaliteiten van jou in kaart te brengen, maar ook de valkuilen. Wat bepaalt het gedrag en de houding en wat heb jij nodig om anders te kunnen functioneren. Vooral het bewust zijn van de kwaliteiten geeft vertrouwen in eigen kunnen. Door te spiegelen en te reflecteren ontstaat die bewustwording.

Mijn persoonlijke drijfveren

Waarde toevoegen aan de kwaliteit van leven bij autisme en AD(H)D en/of in combinatie met hoogbegaafdheid. Ondersteuning en hulp bieden om te groeien in persoonlijke kracht, mentale weerbaarheid en het professioneel handelingsrepertoire positief te beïnvloeden. En.... last but not least: meer begrip voor autisme, AD(H)D en hoogbegaafdheid in de samenleving en op het werk.

Mijn specialiteit

Vanuit mijn ervaring, persoonlijke kracht en kunde heeft het coachen van kinderen en jongvolwassenen, hoger opgeleiden en leidinggevenden die ‘anders denken en doen’ mijn bijzondere aandacht en compassie.
Mijn coachingsterreinen:

 • Levenscoaching
 • Jobcoaching
 • Ouderbegeleiding
 • Foodcoaching o.a. diabetes, allergieën, emotioneel eten en eetstoornissen, kinderen en
  (jong)volwassenen met eet- en gewichtsproblemen.
 • Therapietrouw: motiveren en stimuleren in juist en veilig geneesmiddelengebruik en/of de middenweg vinden in het voedingspatroon of gezonde en volwaardige voeding.

Samenwerking

Collega IQ Coaches Den Haag en Amsterdam, Het UWV, ouders, leidinggevenden, Human Resources, artsen, psychologen, psychiaters, arbeidsdeskundigen, docenten en mentoren.

Contact

Wil je met mij van gedachte wisselen of er een match mogelijk is tussen de jouw behoefte en wat ik je hierbij kan bieden?

Interesse in informatie, een lezing, een presentatie op school, universiteit, binnen bedrijf, instantie of gemeente?

Neem gerust contact met mij op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 - 423 71 233 of via een privé berichtje via social media.

Ik denk graag met je mee in een vrijblijvend gesprek en kijk uit naar een persoonlijke ontmoeting!
Hartelijke groet, Beppie van Vliet.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies