1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Nijmegen-Amersfoort

jacqueline8955Jacqueline Schuurman

Contact

Linkedin

Ik ben werkzaam in de regio Zuid-Gelderland, met name in Nijmegen en omgeving. Kom je bijvoorbeeld uit Lent, Malden, Heumen, Wijchen, Beuningen, Elst, Arnhem of uit andere plaatsen uit de omgeving? Dan kan je contact met me opnemen.

Lang genoeg gewacht?

Ik wil naar je luisteren en met je kijken hoe ik je kan helpen.

Omdat bij Autisme, ADHD en ADD vaak aan de buitenkant niet zichtbaar is wat er zich aan de binnenkant afspeelt, wil ik op zoek gaan naar de ware oorzaken van je gedrag. Samen kijken we naar gebeurtenissen en stellen doelen op. De metafoor van de ijsberg geeft veel inzicht in autisme. Zo kijk ik niet alleen naar het zichtbare gedrag, maar gebruik ik de ‘hoe’ vraag om te weten wat er zich onder de waterspiegel afspeelt. Samen kijken we waar de spanning vandaan komt, hoe we de oorzaak weg kunnen nemen en welke ontspannende maatregelen kunnen helpen. Zo kunnen we kijken welke interventies passend zijn. In een eerste vrijblijvend gesprek kijken we dan of er een ‘klik’ is om af te stemmen welke verwachtingen we van elkaar hebben.

Levenscoaching

Als levenscoach kijk ik naar de individuele behoeften, mogelijkheden en kwaliteiten van mensen met Autisme, ADHD en ADD. Voor mij is het verbinden tussen mensen een missie. Hierin probeer ik vanuit rust en aandacht een luisterend oor te zijn, waardoor ik een beeld krijg hoe mensen zich verder kunnen en willen ontwikkelen. Het doel hiervan is immers een zo groot mogelijke zelfstandigheid te creëren. Hierbij zoeken we samen naar antwoorden op de hulpvragen die er zijn.

Het begeleiden en coachen van mensen met autisme geeft mij een goed gevoel, omdat ik ervaren heb dat mensen hun leven beter vorm kunnen geven als er oprecht naar ze geluisterd wordt. Wanneer er één centraal persoon is die hun zaken coördineert geeft dit meer rust en minder stress.

Loop je tegen problemen aan in je dagelijks leven, zowel privé en/of werk gerelateerd, en heb je veel last van angstgevoelens en stress? Wellicht kan ik je ondersteunen door gesprekken op maat, waarbij jouw hulpvraag centraal staat. Ik probeer samen structuur en voorspelbaarheid te creëren waardoor het rustiger in je hoofd wordt.

Hulpvragen die zich voor kunnen doen zijn o.a :

• Wat weet je zelf van Autisme, ADHD of ADD?
• Wat wil je hierover weten?
• Hoe gaat je omgeving om met deze informatie?
• Hoe organiseer en plan jij je dagelijkse activiteiten (zelfverzorging, huishouden, werk, ontspanning)?
• Hoe orden je je gedachten?
• Hoe ga je om met je emoties?
• Hoe regel je je financiën?
• Hoe richt jij je leven in waarbij er meer plaats is voor rust en ontspanning?
• Etc.

Mijn kracht is het coachen op een oplossingsgerichte ondersteunende manier. Respect voor de cliënt en zijn omgeving vind ik belangrijk voor het wederzijdse vertrouwen. Samen kijken we dan naar voor jou werkbare oplossingen. Het gaat er immers om dat je zelf de regie in handen krijgt.

Werkervaring en achtergrond

Mijn ervaringen in de omgang met mensen op het autistisch spectrum:

Als docent heb ik te maken met leerlingen en collega’s met Autisme, ADHD en ADD. In mijn privéleven komen ook mensen met Autisme, ADHD en ADD voor. Ik ben me verder gaan verdiepen en ontwikkelen middels de Master SEN (Special Educational Needs).

In werk- en privésituaties heb ik ervaren dat mensen met Autisme, ADHD en ADD tegen meerdere problematieken aan kunnen lopen binnen de verschillende levensdomeinen. Dat zij baat hebben bij levens-brede begeleiding om meer overzicht en rust te krijgen.

Voorbeeld:

In de afgelopen twee jaar heb ik een volwassen vrouw begeleid met het ‘Asperger syndroom’. Vanaf de diagnosestelling tot heden ben ik nauw betrokken geweest. Ik denk met haar mee, stel vragen, help bij hulpvragen en geef advies. We hebben veel van elkaar geleerd door de gesprekken die we hadden. Tevens hebben we samen presentaties gehouden over ‘het leven met Asperger’ voor mijn studie de Master SEN. Hierbij maakten we samen de vertaalslag naar de buitenwereld. We lieten zien en horen hoe we de verschillende manieren van kijken in de wereld vorm konden geven.

Men zegt o.a. over mij dat ik op ondersteunings- en begeleidingsniveau breeddenkend ben, rekening houdend met het totale systeem. Dat ik betrokken, doortastend en pro- actief ben. Ik snel afstem op de omgeving en daar naar handel. Soms door actief te leiden, soms door te volgen.

Daarnaast blijf ik mezelf verdiepen in de laatste ontwikkelingen op het gebied van autisme.

Samenwerking

Ik werk samen met professionals en organisaties in de regio Zuid-Gelderland. Daarnaast werken we als iQ-coaches met elkaar samen. Hierbij kijken we wie het beste past bij de individuele hulpvraag.

Mijn specialiteit

Mijn kracht ligt in mijn positieve en oplossingsgerichte houding, humor en het denken in mogelijkheden en kansen voor de totale mens. Een leven lang leren staat bij mij centraal.

“When you teach a person with autism, they teach you”

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies