1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Hilversum

jose7357José Quist

Contact

Linkedin

Iedereen is uniek

Je bent ouder van een peuter, wie anders reageert dan verwacht, er wordt onderzoek gedaan naar mogelijke oorzaken, of van een schoolkind met een vroege diagnose die probeert op school mee te doen. Een puber met veel vragen over jezelf, wat er allemaal veranderd, hoe om te gaan met de anderen om je heen in deze periode , een volwassene en regelmatig heb je het gevoel dat je leven verstoord wordt. Interactie is complex, ook als je ouder wordt..
Dagelijks omgaan met Autisme, ADHD, ADD of NAH, het is van betekenis op alles, opgroeien, leren, relaties, school, werk, hobby’s, sport, financiën, administratie, etc. Alle informatie die op je af komt, wordt door iedereen op eigen en unieke manier verwerkt, maar dit maakt bezigheden soms cpmplex, dingen blijven liggen, je begint er maar niet aan, het lukt niet, er kunnen zoveel redenen zijn van waaruit een bepaald soort pijnbeleving ervaren wordt. Pijn vanuit jezelf, om hoe dingen verlopen, vanuit dit gevoel kan de wereld om je heen ongestructureerd, onbegrijpelijk, chaotisch, negatief overkomen, je voelt je uniek, maar niet begrepen.
Als coach/ervaringsdeskundige kan ik naast je of jullie staan, helpen om inzichtelijk te krijgen waar je tegenop loopt, waar de pijn gevoeld wordt, waar chaos ontstaat, samen inzicht krijgen in jouw vragen, deze verduidelijken, samen niet kijken naar de onmogelijkheden maar naar jouw uniek mogelijkheden, waardoor oplossingen binnen bereik komen, waardoor het gevoel terug veranderen kan. Samen kijken welke stappen, structuur etc. nodig is om verder te kunnen, om je weer op een doel te richten. Samen een weg te vinden in de communicatie om jouw doel te volgen en te bereiken.

Levenscoaching

Omgaan met anderen, thuis, op school, werk, waar dan ook, het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar voor veel mensen is het dit niet. Misschien omdat je graag wil dat iedereen zich aan de zelfde regels houdt, maar anderen gaan er anders mee om, wisselen hierin. Misschien verwachten anderen meer emotie of empathie van je, maar hoe doe je dat? Redenen waarom overal, op allerlei levensgebieden opeens problemen kunnen ontstaan. Het kan over heel praktische zaken gaan: bij het aanleren van iets, op school, bij spel, over eten, bij een studieopdracht, bij administratie, bij een relatie of op het werk.
Waarom dit gebeurt, dit is wat we met elkaar zullen onderzoeken, waar we met elkaar aan de gang zullen gaan. Levensbrede begeleiding, gericht op waar we aan kunnen werken, persoonlijke ontwikkeling.

Jobcoaching

Meedoen in de samenleving, natuurlijk ook via werk. Maar hier loop je tegen dingen op, dingen veranderen, er wordt veel van je gevraagd, misschien wordt je overvraagd, of is het moeilijk om over je gevoel te communiceren, om de verandering opnieuw te structureren. Ben je werknemer, dan kijk ik met je mee waar we het op kunnen pakken, hoe we dingen kunnen verduidelijken, communiceren, uitleg/inzicht geven aan de werkomgeving, collega’s, structureren. Ook als werkgever kun je mij vragen met een werknemer mee te denken. Een andere mogelijkheid voor jobcoaching is ook indien je via een instantie, UWV, MEE, op zoek bent naar passend werk.

Werkervaring en achtergrond

Ik ben Jose Quist. Daar de jaren heen heb ik veel mooie ervaring op kunnen doen. Zo heb ik met allerlei mensen van jong tot oud kunnen werken. Iedereen heeft ergens iets waar het niet soepel loopt, waar het gevoel niet goed voelt. Mijn achtergrond ligt op het gebied van de levensloop, gerontologie. Via verzorging, opvoeding, begeleiding en leidinggeven aan teams heb ik vaak mee kunnen denken, kunnen helpen om weer een pad in te slaan. Als verzorgende bij volwassenen en senioren. Als ouder, voor onze eigen kinderen en andere kinderen/jongeren en hun ouders in comlpexer situaties. Ook hierbij kwam ik regelmatig Autisme, ADHD, ADD of NAH tegen. Als leidinggevende bij teams en teamleden, waar ik leerde coachen bij omgaan met werken met een beperking, passend werk en samenwerken met instanties. Ik leerde door de beperking heenkijken, naar het individu, met zijn/haar wensen en op zoek te gaan naar hoe je wensen bij kunt stellen en proberen te verwerkelijken. Via levensloopsociologie zocht ik veel theorie daarbij op.

Samenwerking

Het werkgebied beslaat het gebied tussen Amsterdam, Almere, Amersfoort en Utrecht: het Gooi en omstreken. Hilversum, Loosdrecht, Hollandse Rading, Maartensdijk, Bussum, Naarden, Muiden, Huizen, Eemnes, Blaricum, Loenen, Baarn.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies