1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Hilversum

marc2742Marc Heesters

Contact

Facebook
Linkedin

 Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD?

Mensen met ASS, ADHD en ADD voelen zich vaak een buitenstaander en niet begrepen door de samenleving. Vaak wordt er door anderen geoordeeld op basis van de buitenkant; het zichtbare gedrag en niet het onzichtbare lijden. Een dubbele handicap kan je dan zeggen! Bij veel mensen met autisme zal je niet eens merken dat ze autisme hebben, maar je jaren lang aanpassen boven je kunnen, gaat zijn tol eisen.

Ik wil je graag helpen tevreden te zijn met jezelf en je kennis laten maken met je sterke kanten: je talenten. Daarnaast wil ik je helpen met je omgeving: hoe ga jij met hun om en zij met jou.

Ik heb goede ervaringen met (jong)volwassenen die aangesproken kunnen worden op hun vermogen om dingen te leren. Zowel zij zelf kan ik helpen, maar ook de partners, ouders en zelfs gezinsleden. Voor opvoedkundige zaken ken ik de weg naar orthopedagogen en kan ik ouders bijstaan. Vaak zie ik de partner van iemand met autisme vastlopen en komt de hulpvraag indirect van hen: ook hierbij kan ik de helpende hand bieden.

Levenscoaching

Als ervaringsdeskundige kan ik je bijstaan in alle fases van het (volwassen) leven. Er zijn veel specialisten die binnen de muren van hun vakgebied adviseren. Ik ga uit van één persoon, namelijk jijzelf, en zal je helpen bij alle aspecten die in elkaar haken in jouw leven. Werk én privé, voor jou persoonlijk én voor je omgeving.

Jobcoaching

Jobcoaching helpt zowel de werknemer als de werkgever. Als Business Consultant heb ik veel bedrijven en bedrijfsculturen meegemaakt; van de werkvloer tot aan de bestuurskamers. Vaak begint jobcoaching vanuit een probleemsituatie. Mijn uitdaging is om niet alleen het directe probleem op te lossen: jouw functioneren weer op orde brengen, jouw leidinggevende en collega's voorlichting en praktische handvatten bieden over hoe zij om kunnen gaan met jou als medewerker met autisme of ADHD. Mijn uitdaging zit er met name in om de unieke eigenschappen die je hebt van toegevoegde waarde te laten zijn voor de organisatie. Soms betekent het dat er in de bedrijfsvoering iets aangepast moet worden: je laat immers voor een rolstoel ook de drempels weghalen…

Werkervaring en achtergrond

Ik kom uit het bedrijfsleven en heb mijn sporen verdiend in commerciële bedrijven, bij de overheid, in het onderwijs en als begeleider van medewerkers. De kern van mijn werk is altijd geweest om vanuit een bestaande situatie (probleem) naar een gewenste situatie toe te werken en de route tussen die twee punten te begeleiden.

Autisme is al vele jaren in mijn directe omgeving en hierdoor heb ik alle facetten ervan meegemaakt. Daardoor ben ik vooral gefocust op de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Iedereen heeft kwaliteiten en de kunst is om daarmee bekend te raken en de juiste omgeving te vinden om die kwaliteiten tot hun recht te laten komen.

Ik kom graag bij je thuis langs of op je werk

Samenwerking

Het werkgebied van iQ Coaches Hilversum beslaat het gebied tussen Amsterdam, Almere, Amersfoort en Utrecht: het Gooi en omstreken. Hilversum, Loosdrecht, Hollandse Rading, Maartensdijk, Bussum, Naarden, Muiden, Huizen, Eemnes, Blaricum, Loenen, Baarn.

Mijn specialiteit

Heb je behoefte aan meer kennis en voorlichting over Autisme Spectrum Stoornissen?

Ik geef graag voorlichting en presentaties aan kleine en grotere groepen op scholen, verenigingen, bij bedrijven, instanties en gemeenten.

Meer informatie of prijsopgave? Neem contact met me op.

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies