1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Gouda-Utrecht

erwin8097Erwin Broeders

Contact

Linkedin

 

 

It takes a village to raise a child. It takes a child with autism to raise the consciousness of the village’ -Elaine Hall-

De quote hierboven geeft naar mijn idee heel mooi weer welk vermogen iemand met autisme heeft. Zo wordt er gesteld dat er een heel dorp voor nodig is om één kind op te kunnen voeden, terwijl er slechts één kind met autisme voor nodig is om het bewustzijn van een heel dorp te vergroten. Hoe overduidelijk deze quote de kracht van autisme weet aan te duiden, hoe lastig dit tegelijkertijd is om aan te nemen als jij degene bent die zojuist een diagnose heeft gehad. Want in alle eerlijkheid, het is gewoon niet makkelijk om autisme, ADHD, ADD, hoogsensitiviteit, Asperger of één van de vele andere gevoelige eigenschappen te hebben. Vaak blijven de gevoelens die je er dan op nahoudt beperkt met je eenzaam voelen, het idee hebben niet goed genoeg te zijn en vooral veel frustratie te ervaren waarom nou net jou dit overkomt.

Mijn visie op autisme, ADHD en ADD

Door de stempel die gedrukt wordt op mensen met autisme, ADHD of ADD zullen er vaak genoeg situaties ontstaan waarbij je jezelf gaat identificeren met jouw diagnose. Eén van de eerste stappen die jij mag gaan zetten is je te realiseren dat jij zoveel meer bent dan alleen de bijzondere eigenschappen die aan jouw diagnose worden gekoppeld. Een autisme spectrum stoornis of AD(H)D-diagnose is een gedragsbeschrijving en staat volledig los van jouw karakterbeschrijving. Alles wat je tot nu toe hebt meegemaakt heeft niks te maken met wie jij bent, maar heeft alles te maken met de wijze waarop jij hebt geleerd om te functioneren in het leven. Wanneer jij in staat bent om op een juiste manier om te gaan met jouw unieke eigenschappen dan kan jouw leven er ineens heel anders uit gaan zien. Ik geloof dat iedereen de potentie heeft om iets moois neer te zetten op deze wereld, ieder met zijn of haar eigen kwaliteiten. Deze kwaliteiten worden zichtbaar wanneer jouw leven weer in balans is, wanneer jij rust kan ervaren in de dingen die je doet. Als iQ Coach help ik jou de rust en balans weer terug te vinden in jouw leven zodat jij weer kan zijn wie jij in de basis werkelijk bent.

Hoe help ik mensen met autisme, ADHD en ADD?

Ik help jou door te doen waar ik goed in ben: echt contact maken, aanvoelen welke emoties zich aandienen en jou daar vragen over stellen. Het zijn vragen die jou bewuster kunnen maken en waar uiteindelijk mooie inzichten uit kunnen ontstaan. Dit met als doel om jou in beweging te krijgen naar een leefsituatie die jou meer rust en balans zal geven.

Wanneer de basis hiervan gelegd is zullen we steeds meer aandacht gaan besteden aan jouw innerlijke wereld. Door middel van verschillende oefeningen zullen we steeds dichter bij jouw gevoel uitkomen.
Het belangrijkste hierin is dat jij mag leren dat alles er mag zijn, dat termen als goed en fout er niet meer toe doen. Dat alles wat jij tot nu toe hebt ervaren gezien mag worden als een leerproces en eigenlijk nodig is geweest om steeds meer jezelf te kunnen worden. Leren loslaten en onvoorwaardelijk kunnen zijn met alles wat in jou leeft is waar we naar zullen streven. Dit met als doel om jou weer te laten verbinden met je eigen unieke persoonlijkheid: daar waar al jouw talenten en mooie eigenzinnigheden verbogen liggen. Zowel in mijn aanbod als Levenscoach en als Jobcoach zal ik deze weg samen met jou bewandelen.

Levenscoaching

Als Levenscoach richt ik mij op alle levensgebieden waar jij ondersteuning bij kunt gebruiken. Dit wordt ook wel Levensbrede begeleiding genoemd. Denk bijvoorbeeld aan de wijze waarop jij jouw dag invult, de manier waarop jij contact hebt met andere mensen, jouw administratie, jouw functioneren op werk, school of stage.
Eigenlijk alles van het opbouwen van een dagelijkse structuur tot het eigen maken van competenties die jij wilt ontwikkelen in het leven. De aanpak die ik daarvoor gebruik is gebaseerd op de PILLAR methodiek (meer informatie hierover vind je terug op www.iqcoaches.nl/pillar)

Wanneer de balans in jouw leven is toegenomen zal er ruimte ontstaan om te kunnen werken aan jouw persoonlijke groei. Tijdens dit proces zullen we gaan onderzoeken wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn. Maar we zullen ook aandacht besteden aan de zintuigen die bij jou het sterkst zijn ontwikkeld. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen zijn dat geluiden bij jou voor veel meer onrust zorgen dan beelden en geuren. Door middel van verschillende oefeningen zou je kunnen leren om hier beter mee om te kunnen gaan. Het belangrijkste hierin is dat we jouw tempo volgen en dat we werken in kleine stappen.

Mijn specialiteit

Mijn kracht is mijn vermogen om me in te kunnen leven in jouw situatie.
Als ervaringsdeskundige in hooggevoeligheid ben ik daarbij goed in het aanvoelen van emoties van anderen. Hierdoor kom ik vaak snel tot de kern van een probleem.
Ik ben organisatorisch sterk, daadkrachtig en positief ingesteld. Vanuit mijn werk binnen de zakelijke dienstverlening en de gemeente Utrecht heb ik geleerd dat je met de juiste inzet alles voor elkaar kunt krijgen. Dit is een eigenschap die ik maar al te graag wil inzetten voor mijn cliënten.

Verder ben ik iemand die durft te vertrouwen op zijn intuïtie, iets wat mij tot op heden alleen nog maar mooie dingen heeft opgeleverd. Vanuit deze mindset ben ik vaak bezig met vraagstukken die betrekking hebben op de zin van het leven, de richting die iemand daarbij wil opgaan en welke doelen daarbij op dit moment belangrijk zijn.

Vanuit mijn ervaring als Mental Coach maak ik daarnaast gebruik van verschillende technieken om nieuw en gewenst gedrag aan te leren. Een mooi voorbeeld hiervan is de toepassing van Neurologisch Linguïstisch Programmeren (NLP), wat bestaat uit een methodiek om direct met het onderbewuste te kunnen communiceren. Negatieve overtuigingen kunnen hierdoor vrij makkelijk plaatsmaken voor krachtige intenties.

Hoewel ik veel met jongere mensen werk, sluit ik geen enkele doelgroep uit. Ik hecht er waarde aan dat er een klik is, dat is voor mij het belangrijkste. Vaak wordt dit tijdens een intakegesprek snel duidelijk.

Mijn werkgebied

Ik ben werkzaam in de regio Gouda en Utrecht. Uiteraard kun je ook gewoon contact opnemen als je buiten dit gebied valt, dan kunnen we samen bekijken wat ik voor je zou kunnen betekenen.

Contact
Ben je geinteresseerd geraakt en wil je meer weten over mijn manier van werken? Neem dan contact op via bovenstaande contactgegevens.

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies