1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Den Haag

ResieResie Zuidema

Contact

Facebook
Linkedin

Samen onderzoeken wat wèl kan

Wil je niet alleen onderzoeken wat je beperkingen zijn, maar juist ook op zoek gaan naar wat het leven jou te bieden heeft?
Dan ben ik wellicht de coach voor jou.
Ik ben Resie Zuidema, IQ coach Zoetermeer. Ik heb een gezin met vijf kinderen waarvan 3 eigen kinderen en twee pleeg kinderen. Vanuit de pleegzorg heb ik veel te maken met getraumatiseerde kinderen die ander gedrag vertonen om wat voor reden dan ook. Ik en mijn man doen dit met veel passie alsook het helpen groot te worden van onze eigen kinderen en hun helpen te bereiken wat zij willen. Door rust en structuur en overzicht te bieden kunnen ze ontwikkelen.
Misschien vind je het moeilijk om in de huidige maatschappij het overzicht te houden van wat er allemaal kan en moet. Wil je eigenlijk een heleboel doen maar kom je er niet toe. Heb je veel ideeën in je hoofd zitten maar lukt het niet om het uit te voeren.
Ik snap dat. We leven in een wereld van snelheid, actie, social media en alles 24/7. Overal klinken woorden als effectiviteit en efficiëntie. Maar wanneer hoor je over menselijkheid, rust, aandacht? Ik snap het omdat ik een tijd lang mee gegaan ben in deze hype maar er op een gegeven moment niet meer aan wilde voldoen. Ik wilde weer mensen ècht helpen. Dat was waarom ik ooit kunstzinnige therapie ben gaan studeren. Dat is waarom ik me bij IQ coaches heb aangesloten.

Mijn werkwijze

We hoeven niet in diagnoses te praten. Veel diagnoses hebben zulke kenmerken als hierboven beschreven en meer. Het gaat om de symptomen die maken dat dingen anders gaan dan bij anderen en dat het soms moeilijker is voor jou om de dingen te doen die je graag zou willen doen. Die kenmerken ervaar je elke dag. Die weet je wel.
Ik zou graag die kenmerken/ symptomen met jou doorspreken in een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo weet ik waar jij tegen aanloopt en kunnen we het hebben over je wensen. Daar maken we dan een begeleidingsplan voor zodat we allebei weten waaraan we werken.
Jouw wensen kunnen heel uiteenlopend zijn. Misschien trek je je terug omdat je merkt dat gesprekken moeizaam verlopen of omdat je het gevoel hebt er niets uit te halen wat voor jou van belang is en dat het je alleen maar spanning oplevert. Of ben je op zoek naar wat je wel kan met jou leven. Ik kan je daarmee helpen.
Zo kan ik je helpen met het organiseren van je post, je huis, je planning, je werk of je dagbesteding en andere zaken. Ik kan je ook helpen met onderzoeken wat je eigenlijk leuk vind om te doen. Maar misschien wil je liever over moeilijke onderwerpen praten.
Eerst rust in de chaos, dan is er ruimte voor ontwikkeling. Ook voor jou!
Ook kunstzinnige begeleiding zou een onderdeel van de coaching kunnen zijn. Bijvoorbeeld de eerste paar keer om samen te doen ter ontspanning en om elkaar te leren kennen. Dan heb je iets te doen waardoor je minder direct met zijn tweeën tegenover elkaar in gesprek hoeft te zitten. Het mooie is dat je helemaal niet creatief of kunstzinnig hoeft te zijn want ook daar telt niet het resultaat als eerste maar het proces van bezig zijn, rust vinden en iets leuk gaan vinden.
Ik kom naar jou toe. Dat kan bij jou thuis zijn, of op je werk of school. Afhankelijk van je hulpvraag.
Als je kunstzinnig wil werken kun je ook naar mijn kleine atelier komen in Zoetermeer. Daar maken we dan afspraken voor.

Levens coaching

Jouw diagnose werkt tot in alle vlakken van jouw leven door. De Pillar methodiek die ik als IQ coach hanteer zorgt voor een levensbrede benadering van waar jij tegen aan loopt en van jou wensen. Als je er iets over wilt lezen kan dat op de volgende site: https://www.iqcoaches.nl/publicaties/boeken/pillarmethodiek
zijn er mensen om jou heen die misschien ook vragen hebben? Ik kan dan uitleg en begeleiding geven aan ouders, kinderen, levenspartners, zussen en broers, vrienden en vriendinnen en werkgevers en anderen die ik eventueel niet genoemd heb.
Het gaat er om dat jij weer je leven zo zelfstandig mogelijk kan leven omdat je weer overziet hoe. Dat je weer met een zinvol en waardevol gevoel kan leven. Dat men jou begrijpt en dat je ziet hoe het wèl kan. Dat je de hulp krijgt waar nodig

Studiebegeleiding of begeleiding op scholen

Net als bij werkgevers moet je op school ook aan veel voldoen om het te halen. Ook hier kan ik iets voor je betekenen. We gaan samen kijken naar wat jij nodig hebt en hoe je het wèl kan.

Werkervaring/ achtergrond

Ik ben afgestudeerd in 2002 als kunstzinnig therapeut op een antroposofische grondslag. Dat wil zeggen dat ik al jong levensbreed heb leren kijken naar mensen en waar ze tegen aan lopen. Ik heb vervolgens 13 jaar in de 2e lijns GGZ gewerkt als gesprekstherapeut individueel en als groepstherapeut. Ik heb veel ervaring opgedaan in het aansluiten op mensen en hun problemen, gesprekstechnieken en cognitieve gedragstherapie. Ik heb de Zelfbeeld module en de Gedachten training gegeven. Mijn cliënten konden zeer gevarieerde problemen en leeftijden hebben. Zo heb ik veel met pubers gewerkt en met jongvolwassenen alsook volwassenen. Ook verschillende problemen kwamen voor zoals schizofrenie, PTSS, trauma- rouwverwerking, eetstoornissen, adhd/ add, angst. Ik heb stage gelopen bij mensen met niet aangeboren hersenletsel. Ik ben geïnteresseerd in jou! En mijn passie is om mensen te helpen weer zelf verder te kunnen.
Ik ben werkzaam in regio haaglanden en alle plaatsen die ongeveer 45 minuten van Zoetermeer met d auto te rijden is.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies