1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Etten-Leur/Breda/Roosendaal

brigitte0591Brigitte Korbijn

Contact

Linkedin

Wie ben ik?

Mijn naam is Brigitte Korbijn en ik woon in Etten-Leur, in het altijd gezellige Brabant. Ik ben getrouwd en heb 2 zonen. Allebei mijn zonen zijn gediagnosticeerd, de één met ASS en de ander met ADHD.

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD?

“Niemand begrijpt mij!”

Heb jij dit gevoel ook? Ben je in plaats van te leven aan het overleven?

Wat zal het moeilijk zijn om zo door het leven te moeten gaan. En juist dat moeten is een zwaar gevoel, vooral met ASS of AD(H)D. Hoe zou het zijn als iemand je dan kan helpen om de wereld wat begrijpelijker te maken. En dat is precies wat ik voor je wil doen. Jou helpen om je gedachten positiever te maken en je te leren om gebruik te maken van je kwaliteiten. Want die heb je! Zeker weten! En we zoeken samen net zo lang totdat we ze hebben gevonden, op jouw tempo.

Levenscoaching

Deze vaak lastige weg gaan we samen bewandelen en waar nodig vang ik je op als het even niet lukt. Dit doe ik door naar je te luisteren, naast je te staan (letterlijk en figuurlijk) en je te helpen je eigen regie over je leven en/ of gedachten te krijgen. En omdat je gedachten overal mee naar toe gaan, doe ik dit ook. Ik kom bij je thuis, in je eigen veilige omgeving en als het nodig is sta ik je ook bij in andere situaties. Bijvoorbeeld op school, werk of op de sportclub. Ik kan je helpen om meer te leren over je ASS, AD(H)D of andere belemmeringen, en hoe je daar mee om kunt gaan in je dagelijkse leven. Ook kan ik jullie als ouders en/of verzorgers helpen met het beter begrijpen van jullie kinderen. Ik ga dan samen met jullie en jullie zoon/ dochter onderzoeken hoe ik jullie het beste kan begeleiden. Via het PGB is het mogelijk om dit traject gefinancierd te krijgen.

Werkwijze en achtergrond

Als leerkracht werk ik al meer dan 10 jaar op het Cluster 4 onderwijs. Ik heb ervaring op zowel het SO en het VSO. Het mooiste wat een leerling tegen mij kan zeggen is: “Jij begrijpt mij tenminste”. Dit zijn de kersen op de taart. Vanuit veiligheid komt een kind tot leren. En daar ligt mijn kracht. Ieder mens is uniek en heeft een andere gebruiksaanwijzing. Dit heeft niets met diagnoses te maken, je dient alleen te zoeken naar de juiste benadering. Hier neem ik echt de tijd voor.

In het onderwijs is dat vaak onmogelijk. Er moet natuurlijk geleerd worden. Omdat ik merk dat deze doelgroep vaak het risico loopt om op meerdere gebieden vast te lopen wil ik me inzetten op meerdere gebieden dan alleen school. Juist het scheiden van de verschillende leefomgevingen maakt het leven soms ongrijpbaar voor mijn cliënten.

Mijn ervaring als leerkracht heeft zeker een meerwaarde. Ik ben zeer bekend met verschillende diagnoses en door mijn empathische manier van benaderen win ik al snel het vertrouwen van de ander. Vanuit dat vertrouwen kunnen we gaan werken aan de struikelblokken die ervaren worden.

Mijn specialiteit

Gezien mijn ervaringen in het onderwijs werk ik vooral met jongeren die nog onderwijs bao, s(b)o, V(S)O genieten. Daarnaast begeleid ik ook jongeren die net werken en/of op het punt staan om op zichzelf te gaan wonen en alle zaken zelf moeten gaan regelen.

Praktisch

Je kunt bij mij terecht als je in de omgeving van Etten-Leur woont, zoals Breda; Teteringen; Dorst; Hoeven; Rucphen; Rijsbergen; Bavel; Prinsenbeek;Nispen; Sprundel; Oudenbosch; Oud Gastel; Wouw; Wouwse Plantage; Heerle.

 

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies