1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

 • levenscoaching
 • pillar
 • voorlichting

Amersfoort

WimWim Sterkenburg

Contact

Facebook
Linkedin

Hoe kan ik mensen met Autisme helpen:

Kijk met mildheid naar je “fouten” en geniet van je kwaliteiten!

Herken je dat? Zoveel talent en toch kost het zoveel inspanningen om iets tot een goed einde te brengen. Zou je ook niet graag gewoon willen genieten van de mooie dingen?

Jan: “Ik doe mijn best om de dingen goed te doen. Toch doe ik blijkbaar vaak iets verkeerd. Ik merk dat aan de reactie van de mensen om me heen. Ik word dan achterdochtig en negatief en bekijk alles door een zwarte bril. Ik heb dan iemand anders nodig die me een ander perspectief biedt, anders raak ik steeds vaster in mijn negatieve kijk op de wereld.”

Annet: “De mensen om me heen vragen van alles van me: mijn ouders, de hulpverleners, het werk. Vaak doe ik maar wat ze zeggen, dan heb ik het minste last van ze. Maar ik word daar zo moe van, zo doodmoe. Soms denk ik het hoeft van mij niet meer. Wanneer luistert er eens iemand echt naar me. Wanneer vragen ze eens aan mij wat ik wil en kunnen ze accepteren dat ik het niet weet. Dat ik gewoon voorlopig rust nodig heb.”

Het dagelijks leven kan zoveel energie kosten als je ASS hebt. Hoe goed je het allemaal ook probeert, het kan zo snel weer op een teleurstelling uitlopen. Ondanks je talenten en intelligentie lukt het maar moeizaam om je leven goed vorm te geven. Het beste wat je geeft lijkt vaak niet goed genoeg in de ogen van anderen en van jezelf. Vermoeidheid, stress en overprikkeling zijn vaak het gevolg en dat kan dan weer leiden tot negatieve gedachten en somberheid.

Er kunnen problemen zijn op diverse levensgebieden. In je contacten met anderen, in je persoonlijke groei, in het omgaan met je Autisme, in het omgaan met vermoeidheid en overprikkeling. Of op je werk, met je studie of stageplaats, in het overzicht houden en ga zo maar door.

Ik probeer vooral te luisteren en samen met jou te ontdekken, welke weg we moeten gaan. Ik probeer de doelen niet te groot te laten zijn, maar vooral te kijken naar wat haalbaar voor je is. Ik ga er van uit dat mensen met Autisme veel kunnen leren en ik zie dat ook bij mijn cliënten. Ik heb veel geduld maar ik ben ook een doorzetter. Het gaat er om dat jij de regie in je leven krijgt. Ik heb in de loop der jaren veel ervaring op gedaan in het werken met mensen met Asperger en met mensen die hoogsensitief zijn.

Janine: “Weet je wat ik zo in jou waardeer, je staat niet tegen over me maar komt naast me zitten!” “Ik heb van jou in een paar maanden meer geleerd dan alle jaren van hulpverlening hiervoor!”

Susan moeder van William:”Ik heb geleerd dat ik uit betrokkenheid op mijn zoon veel te veel van hem vroeg: Ik wilde zo graag dat hij met zijn talenten gelukkig zou worden. Daardoor ontnam ik hem de ruimte zijn eigen weg te gaan. Ik heb veel met Wim gepraat en het lukt me nu om afstand te nemen”. William zegt altijd: “Ik leer door mijn kop te stoten!” “Ik zie nu dat deze manier het beste voor hem is, al doet het soms wel pijn.”

 Wat maakt dat ik het beste kan helpen?:

Vanaf mijn 21ste werk ik al met kinderen, jongeren en volwassenen. Juist mensen bij wie het net even anders gaat hebben steeds weer mijn aandacht. Binnen het onderwijs heb ik me gespecialiseerd in het werken met dyslexie en het werken met hoogbegaafdheid. De laatste jaren is mijn focus steeds meer komen te liggen bij mensen met Autisme.

Mijn kracht ligt in het werken met individuele mensen. Mensen die voor anderen “lastig” zijn hebben juist mijn bijzondere aandacht.

Als coach heb ik mij gespecialiseerd in:

 • Levensbegeleiding,
 • Jobcoaching,
 • Relatiecoaching,
 • Ouderbegeleiding,
 • Gezinsbegeleiding,
 • Conflictbemiddeling.

Mijn werkwijze

Mijn uitgangspunt is dat ieder uniek is! In het begeleidingsproces sta jij centraal. Ik kom bij je thuis op bezoek of op school of op je werk. Je mag het zelf bepalen. Als coach kan ik, als jij dat ook wilt, ook jouw ouders/verzorgers of levenspartner in dit proces betrekken.

Door mijn ervaring heb ik een uitgebreid netwerk opgebouwd. Denk aan instanties als UWV, Zorgkantoor, SVB, gemeentes, scholen enz. Doordat ik hier goed de weg weet, kan ik vaak gemakkelijker iets bereiken. Dat geeft rust.

Vervolgens help ik je om voor allerlei persoonlijke- en dagelijkse problemen oplossingen te vinden en je leven op orde te krijgen. Als je het zelf weer kunt: des te beter! Ik maak uiteraard gebruik van de Pillar-methodiek. Een beschrijving van deze methode kun je vinden op de volgende website: http://www.iqcoaches.nl/publicaties/boeken/pillarmethodiek

Vergoedingen

De levensbrede begeleiding kan bestaan uit verschillende trajecten, zoals:

-          Jobcoaching                                    

 • Vergoeding via bedrijf of UWV

-          Re- integratietrajecten                              

 • Vergoeding via gemeente of UWV

-          Begeleiding van uit PGB            

 • Cliënt krijgt zelf budget, wordt afgehandeld via de SVB

-          Begeleiding via ZIN (gecontracteerde zorg)

 • Loopt via de gemeente. Gecontracteerd bij de volgende gemeenten:
  • Amersfoort – Baarn – Bunschoten – Leusden – Soest - Woudenberg
  • Bunnik – De Bilt – Utrechtse Heuvelrug (Amerongen – Doorn – Driebergen Rijssenburg – Leersum – Maarn – Maarsbergen – Overberg) – Zeist

-          Via de zorgverzekeraar.

Ik werk samen met Jobstap voor het zoeken naar werk - http://www.jobstap.nl

Daarnaast werk ik samen met Bobeldijk Budget Coaching - http://bobeldijk.nu

Ik ondersteun je bij het zoeken naar een passende financieringsbron.

Mijn doel is om mensen met hun beperkingen in hun kracht te zetten, zodat de focus komt te liggen op hun kwaliteiten. Dat geeft meer levensvreugde, meer energie, minder stress en meer rust.

Heb je vragen neem gerust contact met me op.

Blogs

Boksen met een maatje!

'Mama, ben ik een buitenaards wezen?'

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies