1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Amersfoort-Woudenberg-Bunschoten-Leusden-Soest

MiekeMieke Baars

Contact

Linkedin

 

 

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD?

Een leven met een diagnose of kenmerken van ASS, AD(H)D, LVB, verslaving, PTSS of NAH kan soms ingewikkeld zijn. Je kunt het overzicht kwijtraken en daarmee de regie over je eigen leven. Dat kan gevolgen hebben op veel levensgebieden; denk aan werk, relatie, sociaal netwerk, je huis, je financiën, je gezin. Het kan ook allerlei aan moeilijke gevoelens met zich meebrengen. Je kunt je onbegrepen en ‘anders dan anderen’ voelen. Of eenzaam en angstig. Soms weet je niet waar je aan toe bent , met alle onzekerheid van dien.
Onze omgeving, de maatschappij, is niet altijd flexibel ingericht op mensen waarbij de dingen nét even anders verlopen.
IQ coaches spannen zich in om je wel te begrijpen en met jou samen te kijken naar wat jij kan en wat je mogelijkheden zijn.
Ik ben IQ coach en ik vind het juist leuk dat je nét even anders bent. Ik wil begrijpen wie je bent. Ik wil naar je luisteren, je helpen en ondersteunen in de dingen die jij wilt en nodig hebt.
Er is geen kantoor, we werken in het leven. Ik kom naar je toe of ik ga met je mee. We praten, we oefenen, we pakken een klusje aan. Misschien gaan we er op uit, lekker een wandeling maken of een stukje fietsen. We trekken samen op en gaan er voor zorgen dat je rust vindt een mooie plek kunt innemen in de wereld om je heen. Een plek die jou past.

Levenscoaching

Levenscoaching betekent dat je alle facetten van het leven meeneemt. IQ coaches werkt met de Pillarmethodiek. Met die methodiek als werkwijze en met jou zoals je bent kunnen we aan de slag om in het leven en de samenleving je weg te vinden. Dan kan het gaan over praktische zaken zoals opruimen en overzicht houden. Over hoe het gaat tussen jou en andere mensen. Over je wonen en je school of werk. En over hoe je je voelt en waar je allemaal over nadenkt. Ik vind het belangrijk om aandacht te geven aan al die facetten. (niet allemaal tegelijk hoor!!) . De bedoeling is om rust en overzicht te creëren. Dat voelt fijn en dan kun je ontwikkelen en groeien.
Levensbreed betekent voor mij ook dat er niet alleen aandacht is voor problemen en serieuze dingen.. maar ook voor gezelligheid, humor en wat vrolijkheid! Dat hoort er ook bij. Je een beetje blij voelen helpt anders tegen de dingen aan kijken.

Jobcoaching

Op je werk kun je tegen van alles aanlopen. Misschien heeft het te maken met jouw kenmerken van autisme of LVB en kunnen jij en je werkgever daar niet uit komen. Wat bedoel jij.. en waar loopt je werkgever tegenaan? Wat bedoelt je werkgever, waar loop jij nou precies tegenaan? Ik kan wellicht vertalen. Zo kunnen we voor rust en plezier op de werkvloer zorgen en conflicten voorkomen.

Werkervaring en achtergrond

Ik woon in Amersfoort. Met mijn zoon, pleegzoon, mijn hond en een kippetje. Binnen mijn familie en omgeving ben ik bekend met autisme, AD(H)D,.
In mijn werk heb ik mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB), trauma, angststoornis en andere diagnoses begeleid. Kinderen , jongeren, jong volwassenen en hun ouders.
In mijn leven heb ik zelf, en met anderen die ik geholpen heb, ervaren hoe belangrijk en fijn het is om je rustig en goed te voelen. En goed voor jezelf te zorgen. Hoe zorg je voor jezelf, hoe maak je een fijne woonomgeving, hoe en waar vind je vrienden, wie kun je de dingen vragen die je zelf niet weet? Hoe zorg je er voor dat je school of werk volhoudt? Hoe kom je er achter waar je goed in bent? En hoe kun je dat gebruiken in situaties waar je nog leren wil om zo zelfstandig mogelijk te zijn?

Mijn werkachtergrond ligt in de jeugdhulpverlening en de zorg. Thuis heb ik een gezinshuis. Ik was ook groepsleider, begeleider kamertrainen, teamleider, jeugdbeschermer en gezinsbegeleider.
Ik vind het leuk soms een workshop of voorlichting te geven. Ik bezoek/ volg ze ook graag.

Samenwerking

Als IQ coach werk ik niet alleen. Ik ben onderdeel van het team IQ-coaches regio Amersfoort. We werken ook samen met het wijkteam of buurtteam en indien nodig met je huisarts of betrokken behandelaar (psycholoog, therapeut, psychiater).

Mijn specialiteit

Mijn specialiteiten zijn het vinden van je weg in het dagelijks leven en zelfstandigheidstraining.
Vaak krijg ik als compliment dat ik rust uitstraal, vertrouwen wek, betrokken ben en goed kan vertellen over dingen. Ik ben oprecht benieuwd naar wie jij bent. Ook mijn positieve kijk en humor worden als prettig ervaren.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies