1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Amersfoort, Utrecht, Midden Nederland

JannekeJanneke Drost

Contact

Facebook
Linkedin

 

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD?

Ik bied begeleiding aan mensen met ASS, ADHD, ADD en HOOGGEVOELIGHEID door naast de client (en ouders/gezin) te staan. Ondersteuning bieden op gezin, school, werk, sociale contacten.Dus levensbreed.
Ik breng rust en ontspanning. Biedt een luisterend oor en kijk waar mensen in hun kracht kunnen staan. Stapje voor stapje begeleid ik jou en je gezin. Ieder op zijn/haar eigen tempo. Heb een positieve kijk op het leven en ga uit van iemand zijn/haar kwaliteiten.

Levenscoaching

Ik vind levensbrede begeleiding belangrijk omdat we samen, jij,en ik als coach, op elk vlak en fase van je leven, waarin je hobbels tegenkomt, samen gaan werken om de hobbels kleiner of weg te krijgen. Het is fijn dat je dat met 1 en dezelfde persoon kan doen, die je kent en vertrouwd.

Jobcoaching

Voor jou als client die graag een fijne baan wilt hebben, kijken we naar je interesses, wat je kunt en waar zo nodig bijscholing nodig hebt. Hierbij bied ik, als jouw coach, mijn kennis en netwerk aan om samen daarmee aan de slag te gaan. Ik heb toegang bij instanties die jou op weg kunnen helpen naar een leuke en fijne baan. Tevens kan middels trainingen voor teams meer helderheid bieden wat autisme doet op het werk. Dit geef ik d.m.v. een training waarbij middels een praktijkoefening ervaren wordt bij een team wat er gebeurt als iemand overprikkelt raakt.
Voor de werkgever is het prettig dat men steeds met dezelfde coach in contact kan treden. Als coach ken ik mijn client en ken zijn/haar capaciteiten. De communicatie met werkgever heeft daardoor een korte lijn en dat is prettig om op deze manier het beste voor client en werkgever eruit te halen.

Werkervaring en achtergrond

Mijn achtergrond is musicus. Heb jarenlange ervaring opgedaan, en nog steeds, in mijn lespraktijk met kinderen, jongeren en volwassenen. Pedagogisch heb ik veel geleerd in het lesgeven en mijn opleiding aan het conservaorium. Naast mijn werk als musicus ben ik coach/trainer HOOGGEVOELIGHEID. Als ervaringsdeskundige hooggevoelig weet ik precies wat overprikkeling met iemand kan doen. Heb veel kinderen en jongeren met hooggevoeligheid, autisme en adhd begeleid om beter met hun emoties te leren omgaan en wat overprikkeling met je doet en hoe je die weer kunt reguleren zodat je weer lekker in je lijf voelt.
Leren op school of in je werk door teveel drukte kan je enorm belemmeren in je dagelijkse bezigheden. Ik begeleid kinderen en jongeren op school en kom het liefst ook in contact met een docententeam om informatie te geven over overprikkelt zijn of raken. Hoe kun je dit weer reguleren en bekendheid hieraan geven. Informatieverwerking verloopt echt anders bij mensen die prikkelgevoelig zijn. Denk hierbij aan dat velen ook Beelddenkers zijn. Je bent veel meer visueel ingesteld.
Op werkgebied kun je als werknemer ook regelmatig te maken krijgen met overprikkeling. Ik kan samen met jou als werknemer kijken naar je werkplek. Hoe deze fijner voor je te maken.

Samenwerking

Ik werk samen met de wijkteams in Amersfoort en omgeving.
Heb goede contacten met GGD Jeugdzorg Amersfoort en andere instanties.

Begeleiding van uit PGB

Cliënt krijgt zelf budget, wordt afgehandeld via de SVB

Begeleiding via ZIN (gecontracteerde zorg)

Loopt via de gemeente. Gecontracteerd bij de volgende gemeenten:
Amersfoort – Baarn – Bunschoten – Leusden – Soest - Woudenberg
Bunnik – De Bilt – Utrechtse Heuvelrug (Amerongen – Doorn – Driebergen Rijssenburg – Leersum – Maarn – Maarsbergen – Overberg) – Zeist

Mijn specialiteit

Mijn expertise is, naast ASS, AD(H)D HOOGGEVOELIGHEID/BEELDDENKEN en de OVERPRIKKELING die hierbij komt kijken.
Ik heb veel ervaring in het begeleiden van kinderen in de basisschool-leeftijd, jongeren in middelbareschool-leeftijd/pubers, jong volwassenen en volwassenen die ik ondersteun. Als het om kinderen en jongeren-jong volwassenen gaat die nog thuis wonen; bied ik ondersteuning aan ouders.
Vanuit mijn opleiding hooggevoelig kan ik een training inzetten om emoties te leren herkennen en weten hoe je met deze emoties om leert gaan en omgaan met stress.
Ik kijk samen met een kind/jongeren en ouders waar je kwaliteiten zitten. Ben positief ingesteld en zie mogelijkheden.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies