1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Amersfoort-Soest-De Bilt-Zeist

marise 1Marise Schokking

Contact

Linkedin

 

 

Wat is mijn motivatie coach te willen zijn?

“Dat iedereen er mag zijn, zijn wie hij of zij is.” Helaas gaat hierin in onze maatschappij soms wat mis. We leven steeds meer in een rationele (kennis)maatschappij waarin we ons opgesloten kunnen voelen in ons denken en het soms moeilijker wordt te zijn wie je bent. In het onderwijs is er op sommige scholen en opleidingen te weinig aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en het ontwikkelen van je eigen intuïtie hierin. Door dicht bij je intuïtie te staan, kan je gemakkelijk je weg vinden in onze (kennis)maatschappij. Als coach wil ik je graag steunen in het dicht bij jezelf te blijven en het volgen van je eigen intuïtie. Voor mij is intuïtie de schakel tussen voelen en denken. Een duidelijke definitie van “intuïtie” vind ik: “Manier van weten die niet alleen op kennis, ervaring en lineair redeneren berust”.

“Pas als ik met iemand ben, kan ik er voor iemand zijn”

Als coach werk ik vanuit echte en oprechte aandacht voor jou. Vanuit deze aandacht leer je mij vertrouwen en groeit het vertrouwen in jezelf. Zodra de basis van vertrouwen er is in onze samenwerking, kan jij in je persoonlijke ontwikkeling gaan groeien.

Hoe denk ik zelf over de diagnose autisme, ASS, ADD, ADHD, LVB of een andere persoonlijke kwetsbaarheid?

Als coach houd ik er niet van om vanuit stempels van diagnoses te denken en te werken. Ik onderken de problemen die jij aangeeft en motiveer je, je kwetsbaarheden te accepteren. De vraag is welke betekenis een diagnose heeft voor jou in het dagelijks leven. En wie weet worden jouw kwetsbaarheden ook jouw kracht.

Wat zou ik willen bereiken wanneer ik jou coach?

Dat je ruimte gaat ervaren om je aandacht te gaan richten op wat er mogelijk is, wat je kan, wat je lukt en dat je hierdoor ontdekt dat je een gelukkiger mens kan worden.

Hoe werk ik als coach?

In mijn basishouding werk ik volgens de PILLAR-methodiek van iQ Coaches en bied ik levensbrede begeleiding. Je vindt meer informatie over deze methodiek op de site: www.pillarmethodiek.nl
Verder weet ik uit ervaring dat vragen stellen, passend bij jou als persoon en situatie, je aan het denken kunnen zetten. Ik stel de vragen aan jou (en jij aan jezelf). Het gaat hierbij niet direct om de antwoorden maar om het denkproces. Door vragen te stellen geef je structuur in de gedachten die je hebt. Want wist je dat we iedere dag erg veel, gemiddeld 50:000 (50 per minuut) gedachten of beelden kunnen hebben en dat de volgende dag weer voor een groot deel dezelfde gedachten terugkomen? Om grip te gaan ervaren op je leven is het belangrijk je denken uit te dagen.
Verder ondersteun ik jou bij het vinden van verschillende en voor jou passende manieren om zorg te leren geven aan jezelf. De levensgebieden waarin ik kan ondersteunen: emoties, gezondheid, relaties, financieel, (vrijwilligers-)werk, vrije tijd, omgaan met tijd: plannen en structureren, persoonlijke ontwikkeling & zingeving. Een mooi symbool vind ik het “levenswiel”: iedere spaak staat voor een levensgebied, het gaat erom dat alle levensgebieden met elkaar in evenwicht raken zodat het wiel zonder een al te grote slag voorruit kan draaien”. Beeldtaal daar houd ik van, als je dat aanspreekt dan gebruik ik dat.

Mijn achtergrond:

Mijn loopbaan bestaat uit twee verschillende sectoren: het onderwijs en maatschappelijke dienstverlening. Nadat ik de eerstegraads lerarenopleiding aan de kunstacademie had afgerond, heb ik tien jaar in het voortgezet onderwijs gewerkt in de creatieve vakken en techniek. Vervolgens heb ik een nieuwe uitdaging gezocht. Ik wilde mijzelf verdiepen in de psychosociale ontwikkeling van de mens. Deze verdieping heb ik gevonden in de hbo-studie maatschappelijk werk en dienstverlening. Daarna heb ik met veel passie negen jaar als ambulant hulpverlener gewerkt met mensen met leerproblemen en psychische kwetsbaarheden.
Sinds juli 2018 werk ik als iQ Coach omdat de Pillar methodiek mij erg aanspreekt en het bij mij past om vanuit deze visie te werken. De Pillarmethodiek is een post Hbo-opleiding.
Verder sta ik als maatschappelijk werker geregistreerd bij het kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals Registerplein en ontwikkel ik mij verder met o.a. opleidingen die geaccrediteerd zijn bij het Registerplein. Ik ben lid van de BPSW (beroepsvereniging professionals in sociaal werk).

Reacties van mensen die ik in mijn vorige werk heb begeleid:

  • Topbegeleiding, ik had een goede klik met veel vertrouwen.”
  • Lieve vrouw, had geen betere kunnen treffen. Ze was altijd bereid mij te woord te staan.”
  • Sta sterker in mijn schoenen. Fijn om bevestiging te krijgen op punten die wel goed gaan.”
  • Zeer betrokken, goed in aansturen en aanreiken van meerdere opties/alternatieven.”
  • Is zorgvuldig en precies in haar werkstijl.”

Samenwerking

We formuleren doelen en stellen een ondersteuningsplan op in samenwerking met een medewerker van het wijkteam of buurtteam en indien nodig jouw huisarts en/of betrokken behandelaar (therapeut, psycholoog, psychiater). Mijn rol als coach is jou te ondersteunen in de communicatie met de verschillende professionals, daar waar jij dat nodig hebt.

Mijn specialiteit

Autisme, ASS, ADHD, LVB
Beeldende vorming & Kunst
Persoonlijke ontwikkeling
Natuur & Techniek.

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies