1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Amersfoort

esther4673bEsther Polak

Contact

Facebook
Linkedin

Hoe help ik jou?

Ieder mens heeft kwaliteiten en ieder mens mag gezien worden, JIJ OOK!

Graag ga ik met jou op ontdekkingsreis om samen uit te zoeken wat jouw kwaliteiten zijn. Ik coach je, om weer perspectief te zien, een perspectief dat aansluit bij jouw specifieke talenten. Zodat je op kunt bloeien en ontdekken wat een waardevol mens je eigenlijk bent.

Veel mensen zoals jij, met of zonder diagnoses als Autisme, ADHD, ADD of NAH hebben namelijk al heel wat meegemaakt. Dan is het moeilijk om nog in jezelf te geloven en nog toekomstperspectief te zien.

Mensengedoe vind je ook vaak ingewikkeld. Hierdoor kan het zijn, dat jij je terugtrekt en je kansen in je leven misloopt. Je verliest dan je grip op de wereld om je heen. Ik help je graag om de wereld om je heen wat begrijpelijker en overzichtelijker te maken.

Er is ook ruimte voor je verdriet en eenzaamheid. Ik kan je helpen door naar je te luisteren en betrokken te zijn.

Daarnaast bied ik ook gezelligheid en vrolijkheid. Zodat er luchtigheid komt en ruimte om te relativeren.

Levenscoaching

Naast de vele kwaliteiten die je bezit, ondervind je ook belemmeringen door je autisme, ADHD, NAH, etc. Helaas beperken deze zich niet tot één levensgebied. Je kunt er last van hebben op je werk of op school, bij het ontwikkelen van je identiteit, bij het aangaan en onderhouden van sociale contacten of bij het organiseren van je dagelijks leven.

Het één is makkelijker te verbeteren dan het ander. Dat pak ik dan graag eerst met je aan. Zo creëren we een stevige basis om op verder te bouwen. Daarvoor is het nodig, dat we kunnen samenwerken op basis van een goede vertrouwensrelatie.

Levensbrede begeleiding betekent ook, dat we werken waar en wanneer dit nodig is, in jouw tempo. Dus er is geen kantoor, waar we tegenover elkaar zitten te praten, maar jouw leven, waarin we werken.

Jobcoaching

Van alles wat ik als levenscoach kan betekenen, is het werken op de werkvloer als jobcoach mijn grootste passie. Ook nu weer staat voorop, dat we werken aan doelen en op een manier, precies op maat gemaakt voor jou.

In mijn werkwijze is het creëren van rust (letterlijk of in je hoofd) vaak uitgangspunt, zodat we van daaruit tot de essentie kunnen komen en verder kunnen werken. Ik geloof in het hebben van heldere doelen om naar toe te kunnen werken, deze motiveren en zetten je tot actie over. Kleine doelen, stap voor stap, zodat er steeds kleine successen behaald kunnen worden, welke je weer opnieuw motiveren. Zo kom je in een positieve spiraal, waardoor je successen steeds groter worden en je zelfvertrouwen en zelfbeeld groeien.

We kunnen werken aan het ontwikkelen van werknemersvaardigheden,
communicatie, omgaan met collega’s, klanten en andere zakelijke contacten.
Ik ondersteun jou en je werkgever bij contacten met instanties, het doen van aanvragen, etc. -

Ik help ook om je werkgever en collega’s handvaten aan te reiken om jou te begrijpen en jou zo goed mogelijk te laten functioneren. Zo kan het zijn, dat met een kleine aanpassing van je werkplek, je takenpakket of de manier waarop er met je gecommuniceerd wordt al heel veel bereikt kan worden op een makkelijke manier.

Werkervaring en achtergrond

Als echte horecarot begon ik in 2003 met werken in een lunchcafé met werknemers met een verstandelijke beperking. Vanaf het begin was dit een hele goede match. Ik had al snel een klik met de meesten en kon echt wat bijdragen aan hun werkplezier en ontwikkeling. Jarenlang ging ik iedere dag jubelend en dankbaar naar mijn werk.

Dit was de start van een mooie carrière in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Ik ben mijn diploma SPH gaan halen en heb mee mogen werken aan het opzetten van een aantal nieuwe horecaprojecten. Daar heb ik veel geleerd Ook over problemen, voortkomend uit autisme, ADHD, NAH, Schizofrenie, etc.

Ik ontdekte dat ik wel van een uitdaging houd en graag aan het pionieren ben. Na dertien jaar vond ik een nieuwe uitdaging als zelfstandig werkend coach. Ik vond IQ coaches als partner en de PILLAR methodiek als leidraad voor mijn werk.

Ik ben bekend met Autisme, A(D)HD en NAH vanuit mijn eigen leven,. Als vriendin, dochter, ouder, partner en zus.
Hierdoor weet ik ook goed hoe het is om aan de andere kant van de tafel te zitten en kan ik ook het netwerk van mijn cliënten de nodige ondersteuning bieden.

Samenwerking

Ik werk in de gemeente Amersfoort en omstreken.
Binnen de gemeentes werk ik nauw samen met de wijkteams, sociale teams, buurtteams. Zo werk ik samen met wijkteams in Amersfoort, het sociaal team Leusden, Woudenberg, Soest, Utrecht en Bunschoten.
Binnen deze gemeentes werk ik ook samen met huisartsen en MEE.

Er zijn samenwerkingen met verschillende behandelaars. Zoals Re-attach Institute, GGZ centraal, De WAAG en het Wier.

Binnen de regio Amersfoort wordt er nauw samen gewerkt door een team van IQ coaches met ieder hun eigen specialiteit. Zo kunnen we elkaar vervangen, overleggen en zorgen voor de beste match tussen de hulpvraag van de cliënt en de kwaliteiten van de coach.

Mijn specialiteit

Het liefst en best werk ik met jong volwassen. Volop in ontwikkeling, vol onzekerheden. Lekker eigenwijs of juist verlegen. Je moet allerlei keuzes maken voor je toekomst, maar eigenlijk weet je nog helemaal niet goed wat je wilt en wat je kunt of wie je nu eigenlijk bent. Graag speel ik een rol in deze belangrijke levensfase van mensen. Ik word er blij van te zien hoe ze zich ontwikkelen, zichzelf en de wereld om hen heen hopelijk leren accepteren en hun weg gaan vinden.

Jobcoaching en studiebegeleiding zijn mijn specialiteiten.

Naast het werken met jongeren, vind ik veel voldoening in het trainen van groepen en ontwikkelen van trainingen.

  

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies