1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Amersfoort/Woudenberg/Soest

freya6423Freya van der Made

Contact

Facebook
Linkedin

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD?

Ik ben iQ-coach geworden omdat ik graag met mensen werk en mijn opgedane kennis van autisme, ADHD en hoog gevoeligheid inzet om de kwaliteit van leven te helpen verbeteren, waar nodig. Als levenscoach begeleid ik mijn cliënten op alle vlakken waar nodig, van praktisch samen boodschappen doen en koken, tot gesprekken over diepe levensvragen, en alles daar tussen in.

Als kindercoach ondersteun ik kinderen en hun ouders en waar nodig ook broertjes en zusjes. Vaak als er een diagnose is, is er al een hele tijd van onrust en zoeken geweest. Ouders krijgen vaak opmerkingen als: Je moet gewoon wat strenger zijn. Of: Nou, dat zou ik mijn kind niet toelaten hoor! Onbegrip alom dus.... Veel ouders zullen op zoek gaan naar steun. Aanmelden....weken of maanden wachten op een intake is helaas gebruikelijk. Terwijl jullie hectische bestaan wel gewoon doorgaat. In die periode ben ik er al! Dat betekent in de praktijk dat ik bijvoorbeeld op schakelmomenten aanwezig ben, die vaak zo lastig zijn voor kinderen met autisme en ADHD, om te kijken wat er precies gebeurt en daarna met het gezin te kijken naar mogelijkheden om die knelpunten minder heftig te maken. Dus ja, als het nodig is, ben ik er ’s morgen rond 7 uur al met het opstarten van de dag, tot uw kind op school zit. Verder kan ik ondersteunen in het zoeken op welke plek er voor jullie kind en voor jullie als gezin wellicht nog meer steun te vinden is.

Levenscoaching

Autisme, ADHD, hooggevoeligheid....allemaal is het er levenslang. Je zit net wat anders in elkaar dan de grote groep mensen in onze maatschappij, met vaak unieke gaven en talenten. Om in onze maatschappij te kunnen functioneren is het fijn als je dingen kan overzien, maar dat is juist vaak lastig. Ook de enorme hoeveelheid prikkels die er tegenwoordig dag en nacht binnen komen, zijn voor veel mensen met autisme, ADHD, hooggevoeligheid moeilijk te verwerken. En dat is op alle vlakken in je leven. Thuis, in het gezin waar je leeft, op school of werk, in de omgang met andere mensen, tijdens het boodschappen doen of het uitoefenen van hobby’s. Vandaar de levensbrede begeleiding die ik als iQ coach bied. Zodat er meer overzicht is, met mijn steun, en daardoor ook meer rust kan ontstaan. Vanuit die rust, kunnen jouw kwaliteiten omhoog komen, zodat je bezig kan met de dingen die jij werkelijk interessant vindt.

Werkervaring en achtergrond

Ik heb jaren in de kinderopvang gewerkt, met groepen en collega’s samen, als ook als gastouder. Hierin viel op dat ik altijd snel een klik heb met de kinderen die in het autistische spectrum zitten, ADHD hebben, of beide. Ook de hooggevoelige kindjes zochten me altijd op om tot rust te komen bij mij. Met ouders heb ik altijd intensief overlegd en waar gewenst ook gecoacht in hun opvoeding van de kinderen. Verder ben ik moeder van een zoon met de diagnose ASS en ADHD, en zijn mijn kinderen en ik hooggevoelig.
In 2011 heb ik de opleiding tot Wielwerkcoach en therapeut afgerond, waardoor ik een breed scala aan tools en ervaring heb opgebouwd om mensen te begeleiden. Ik ben erg intuïtief en stem me daardoor snel af op de mensen met wie ik omga en werk. Ik voel de woorden die niet uitgesproken worden en zal daar vaak ook op reageren, door allereerst te checken of ik juist gevoeld heb wat ik denk waar te nemen. Ik ben nieuwsgierig en observerend en zal in de eerste fase van contact dus vooral kijken wat er gebeurt en daaraan mijn werkwijze aanpassen. Verder ben ik waar nodig een doener en actief handelend. Bewustwording en liefdevol aanwezig zijn, zijn kwaliteiten van mij die ik in mijn werk mee neem.
Tevens begeleid ik het HSPcafé in Amersfoort.

Ik maak uiteraard gebruik van de Pillar-methodiek. Een beschrijving van de methode zie je elders op deze website : http://www.iqcoaches.nl/publicaties/boeken/pillarmethodiek

Samenwerking en vergoedingen

Ik werk in het team iQcoaches Amersfoort.

Begeleiding van uit PGB

Cliënt krijgt zelf budget, wordt afgehandeld via de SVB

Begeleiding via ZIN (gecontracteerde zorg)

Loopt via de gemeente. Gecontracteerd bij de volgende gemeenten:
Amersfoort – Baarn – Bunschoten – Leusden – Soest - Woudenberg
Bunnik – De Bilt – Utrechtse Heuvelrug (Amerongen – Doorn – Driebergen Rijssenburg – Leersum – Maarn – Maarsbergen – Overberg) – Zeist

Mijn specialiteit

Mijn specialiteit is werken met kinderen en hun ouders. Ik straal rust uit, en waar nodig, ben ik erg actief. Ik ben altijd erg nieuwsgierig naar de mens die ik voor me heb, en op zoek naar kwaliteiten die de ander in zich heeft.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies