1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

 • levenscoaching
 • pillar
 • voorlichting

Amersfoort, Woudenberg, Leusden

yvonne9023Yvonne Duinkerken

Contact

 

Linkedin

Regio Amersfoort:
Amersfoort en aangrenzende gemeentes, Utrechtse Heuvelrug (Maarn, Maarsbergen, Doorn, Leersum, Bunnik, Amerongen), Woudenberg, Scherpenzeel, Leusden, Driebergen-Rijsenburg en Zeist.

Met de diagnose asperger, autisme of aanverwante stoornissen kun je tegen allerlei problemen of praktisch zaken aanlopen. Soms zelfs zonder dat je je dat bewust bent.

Ik kan je verder helpen bij wat jij nodig hebt. Wat je startpunt ook is. Zodat jij je leven (weer) op de rit krijgt, hebt, en houdt. Samen met jou onderzoeken we wat er moet gebeuren om verder te komen in wat jij wilt bereiken. Dit doen we bij jou thuis. In de voor jouw vertrouwde omgeving.

luisteren

Daarna gaan we in onze gesprekken samen ontdekken hoe “we”, dat wil zeggen:

 • jijzelf,
 • ik als jouw coach,
 • eventuele andere professionals
 • en de mensen uit je directe omgeving

jou kunnen helpen om sterker, rustiger en blijer te worden. Met elkaar naar een voor jou fijn toekomstperspectief.

Levenscoaching, levensbrede begeleiding

Als IQ-coach kijk ik met jou naar meerdere gebieden in je leven. Omdat autisme vaak op meerdere vlakken uitwerking heeft. Gebieden waar je hulp bij kunt gebruiken of dingen die je zou willen leren.Misschien herken je iets in onderstaande voorbeelden.

Het kan zijn dat je geholpen wilt worden in het ‘handig’ communiceren met de mensen om je heen.
Of dat je wilt leren omgaan met je eigen emoties of de vele gedachten in je hoofd.
Het kan ook zijn dat je praktische hulp wilt in het plannen of organiseren van je huishouden, je dagbesteding of werk, of bij het op orde houden van je financiën. Of je hebt de behoefte jezelf en de gevolgen van autisme beter te kunnen begrijpen, zodat jij autisme -en wat dat voor jou persoonlijk betekent- ook zelf kunt uitleggen aan anderen. Misschien wil je vooral gewoon je verhaal eens kwijt. Wil je je begrepen voelen, minder eenzaam zijn in de dingen waar je in je dagelijks leven tegenaan loopt.

Kortom:
Op ieder gebied waar jij meer eigen regie wilt krijgen, kunnen wij met elkaar aan de slag. Op jouw manier, in jouw tempo, met jouw wens. Met mij als IQ-coach als het centrale aanspreekpunt.

Ervaring van een cliënt: “Vaak voel ik me als een bolletje met allemaal sneeuwvlokjes die dwarrelen. En als jij bent geweest, dan zijn alle vlokjes geland en heb ik weer overzicht en voel rust en helderheid.”.

Mijn werkervaring en achtergrond

Ik werk al sinds 1998 in mijn praktijk met diverse vormen van training, coaching en therapie. Met gesprekken en speelse werkvormen help ik volwassenen, jong- volwassenen en kinderen met hun hulpvraag.

In mijn eigen gezin komt ook autisme voor. Hierdoor ben ik gaandeweg behoorlijk vaardig geworden in het zien, begrijpen en er creatief mee omgaan. Dus ook partners en collega’s van mensen met autisme kan ik goed verstaan en begrijpen in wat zij meemaken. Dit is dan weer handig omdat ik, als ik bij mensen over de vloer kom, alle partijen als het ware van dienst kan zijn. Omdat ik van binnenuit begrijp wat er gaande is en weet wat de impact van autisme kan zijn.

Andere mensen vinden mij een aardige coach en een respectvol mens. Ze zeggen over mij dat ik heel goed luister en dat ik goed ben in het vereenvoudigen en luchtiger maken van complexe vraagstukken.

Misschien vind je het ook leuk om te weten wat mijn hobby’s zijn. Ik houd van: lezen, schrijven, fietsen, zingen, improvisatietheater, spelletjes, lekker lachen en met mijn hond spelen en wandelen.

Samenwerking

Ik werk samen met verschillende behandelaars. Ik heb connecties met artsen, bedrijfsartsen, psychiaters, mensen van de GGZ, MEE Utrecht, MEE Gooi en Vecht, MEE Amersfoort en andere specialistische hulpverleners.
Binnen de gemeentes in regio Amersfoort werken we steeds meer samen met de wijkteams.
Ook werken we als collega’s van IQ-coaches nauw met elkaar samen, zodat we makkelijk mensen aan elkaar kunnen doorverwijzen als dat beter past bij de individuele hulpvraag. Zodat jij altijd passende hulp kunt krijgen.

Mijn specialiteit

Ik voel me allround in het geven van psychosociale begeleiding. Ik heb veel verstand van voelen, van hooggevoeligheid en hoe dat doorwerkt in je lijf. Ik kan je leren hoe je daar dan mee om kunt gaan.

Oplossingsgericht

Oplossingsgericht werken is mijn specialiteit. Dat betekent dat ik vooral zoek naar hoe jij je eigen inspiratie, kunde en ervaring kunt inzetten in het creëren van voor jou werkbare oplossingen. Zodat jij de regie van binnenuit weer terugkrijgt. Co-creëren noem ik dat. Co-creëren leidt meestal tot ongekende en creative ideeën. Als die concreet en toepasbaar zijn, worden we daar allebei blij van!

bruggen bouwen

Veel soorten hulpvragen zijn terug te brengen naar

 • Eigen regie opbouwen en versterken
 • Grenzen leren stellen
 • Jezelf leren kennen en leren begrijpen
 • Naar jezelf leren luisteren
 • Op een constructieve manier in beweging komen

Maar in onze samenwerking gaat het er natuurlijk vooral om of we een klik hebben, of jij je veilig bij mij voelt en of ikzelf het idee heb dat ik iets voor je kan betekenen. Dan kunnen we samen een traject in en kunnen we heel veel bereiken.

Trainingen

Ik werk ook als communicatietrainer. Hierin werk ik met groepen en hoor vaak terug dat ik goed kan uitleggen wat er gaande is en dat ik respectvolle interventies doe. Deze vaardigheden zijn erg bruikbaar als ik andere hulpverleners of collega’s mag voorlichten over autisme.

Soms geef ik ook trainingen in oplossingsgerichte gespreksvoering. Deze training heb ik zelf geleerd bij Solutions Centre, van Arnoud Huibers, GZ-psycholoog en systeemtherapeut.

Als je interesse hebt in verdere kennismaking, stuur me een berichtje via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via mijn telefoon: 06-44558110.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies