1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Aalsmeer

maaike3324Maaike Vertregt

*** In verband met een volle praktijk neem ik momenteel geen nieuwe cliënten aan ***

Linkedin

 

Als je een autismespectrumstoornis zoals Asperger of PDD-NOS hebt, of wanneer je AD(H)D hebt, dan is het vaak moeilijker om de wereld te overzien. Je wordt ook niet altijd goed begrepen en je krijgt soms reacties van je omgeving waar je niet goed raad mee weet. Je hoofd kan vol raken van alle prikkels uit je omgeving. Je kunt het overzicht over je leven verliezen, erg onrustig worden en vastlopen. In zo’n situatie kan het helpen samen met een coach te kijken welke stappen je kunt zetten om je leven weer beter aan te kunnen.

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD?

Ik bied levensbrede coaching op basis van de PILLAR-methodiek. Het doel is om het overzicht over je leven te geven zodat je rust krijgt. Die rust heb je nodig om verder te kunnen leren en groeien. Ik luister naar je en wil weten wat jij belangrijk vindt. Het gaat om jou en jouw leven. Ik help je de positieve eigenschappen die je hebt tot hun recht te laten komen. Ook geef ik je handvatten om met je iets minder handige eigenschappen om te leren gaan.

Het coachen kan bij jou thuis, maar kan ook elders plaatsvinden zoals op school of op het werk. Ook kan ik je helpen iets te ondernemen wat je lastig vindt, of ik kan meegaan naar gesprekken waarbij je graag wat steun wilt.

Levenscoaching

Je autisme of je AD(H)D kan je op alle levensgebieden in de weg zitten. Misschien:
- overzie je je administratie niet;
- heb je moeite met het structureren van je dag;
- heb je moeite met het starten of afmaken van activiteiten of;
- heb je moeite met het communiceren met je omgeving.

Op al die gebieden kan ik je begeleiden beter te gaan functioneren. Ook kijken we naar de dingen die al wel goed gaan en onderzoeken we hoe je dat voor elkaar hebt gekregen.

Werkervaring en achtergrond

Omdat ik nieuwsgierig ben naar wat mensen beweegt, ben ik in 2008 psychologie gaan studeren. Sinds 2014 ben ik basispsycholoog. Ik ben afgestudeerd in klinische ontwikkelingspsychologie en deed een minor klinische psychologie.

Voor ik iQ Coach werd, heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen, jongeren en studenten. Dat deed ik op de Muziek- en Dansschool Amstelveen en op de universiteiten van Amsterdam en Leiden. Sinds 2017 ben ik actief als iQ Coach en werk ik met volwassenen. Het coachen is bijzonder boeiend. Het geeft me enorm veel energie wanneer het lukt om samen met een cliënt uit te zoeken wat wél werkt en hoe je wél verder komt in je leven.

Praktisch

Je kunt bij me terecht als je in Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam of omgeving woont.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies