1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Zutphen

marja mariaMarja-Maria Kanters

Contact

Facebook

Even voorstellen:

Mijn naam is Marja-Maria Kanters. Van jongs af aan hebben persoonlijke ontwikkeling, zingeving en interesse in andere culturen een belangrijke plek in mijn leven gehad. Het boek “Dibs, het gevecht van een gestoord kind op zoek naar de eigen indentiteit,” door V.M. Axline, was een van de eerste boeken die ik als jong meisje over AUTISME las. Het raakte mij omdat AANDACHTIG – ZIJN, LUISTEREN en ZIJN IN HET NU, er een grote plek in innamen. De mogelijkheid tot groei werd gegeven en vond ook plaats! Mijn geloof in de mogelijkheden van ieder mens werd enorm versterkt en het woord EIGENWIJS, te gebruiken in de vorm van EIGEN WIJZE staat bij mij hoog in het vaandel. Jouw eigen wijze vinden, daar help ik je graag bij.

Hoe help ik jou?

Ik sta naast jou. Ik luister. We onderzoeken samen naar waar jouw kwaliteiten liggen en hoe daaraan vorm te geven op jouw eigen wijze. Waar word jij blij van? Maar ook, en vaak eerst: wat is het dat jou tegenhoudt? Wat blokkeert ? Wat verwart jou? Waar raak je van uit je doen? Waar verlies je overzicht/ structuur? Hoe genoeg rust in te bouwen? Hoe steekt dat in elkaar? Ik help je verhelderen, we werken samen aan overzichtelijkheid en structuur. LEVENSCOACHING houdt in: begeleiden op ALLE levensgebieden, indien nodig begeleid ik je in de gebieden: zingeving, administratie, sociaal netwerk, hoe het huishouden te doen, ( vrijwlligers) werk, vrije tijdsbesteding, en wat zich zoal voordoet.

Werkervaring:

Mijn passie is: ontmoetingen met mensen, kijken naar wat is er aan de orde, wat is nodig. Ik heb met veel verschillende doelgroepen gewerkt. Zowel met kinderen, volwassenen, als met ouderen. Dit als kleuterleidster, sociotherapeut en muziektherapeut. Ik werkte in de psychiatrie; in de heilpedagogie; als ambulant pedagogisch medewerker; als muziektherapeut; en als sociotherapeut, dit laatste 7 jaar op een therapeutische leefwerkplek waar mensen met autisme spectrum stoornis woonden en / of tijdelijk begeleiding kregen. Een andere doelgroep daar was psychiatrie, met als doel na 2 jaar weer zelfstandig te gaan wonen. Ook werkte ik een aantal jaren met vluchtelingen. Begeleiding met muziek, taal, en richting huisvesting.

Specialiteit:

Ik geef Levensbrede begeleiding aan mensen met autisme spectrum stoornis, en/of psychische beperking. Dit vanuit verschillende invalshoeken waaronder: gesprek, praktische activiteiten, creativiteit, muziek, mindfulness, wandelcoaching. Van september tot en met en december 2018 volg ik de opleiding in de PILLAR methodiek.

Samenwerking:

Ik werk samen met ouders, leidinggevenden, huisartsen, gemeenten, GGZ, psychologen, psychiaters, stichting MEE, zorgcoordinatoren, docenten en mentoren.
Voor een oriënterend gesprek of informatie, neem vrijblijvend contact met mij op. Via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 06-11085408

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het
boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies