1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Zutphen-Apeldoorn-Deventer

annemijnAnnemijn Roskam

*** In verband met een volle praktijk neem ik momenteel geen nieuwe cliënten aan ***

Facebook
Linkedin

Hoe help ik jou?

In de hedendaagse prestatiemaatschappij wordt er veel van je verwacht, onder andere op het gebied van werk, socialisatie, en individuele ontwikkeling.
Maar wat nou als je AD(H)D, autisme, een verslaving of burn-out klachten hebt? Wat nou als je hierdoor structureel het overzicht verliest en constant achter de feiten aanloopt?

In mijn werk als coach is het mijn doel om mensen zoals jij, met of zonder diagnose, bewust te maken van de kracht van hun eigen mogelijkheden en kunnen. Vaak onderschat je je eigen kracht, of kun je deze niet zien omdat angst en beperking overheersend lijken te zijn. Vaak kom je er in je eentje niet uit, omdat het gewoonweg te veel is.

Graag zou ik jou hiermee willen helpen door samen te analyseren waar de knelpunten zich in jouw leven bevinden. Wat is ervoor nodig om jouw leven in balans te brengen? Wat is ervoor nodig om rust in je hoofd te creëren? Middels een overzichtelijk plan en eerlijke begeleiding gaan we samen jouw doelen bereiken.

Heb je behoefte aan een coach waarbij vertrouwen en acceptatie centraal staan? Zoek je iemand die GGZ breed onderlegd is en jou weet te motiveren en stimuleren? Dan kan ik zeker wat voor jou betekenen! Maatwerk staat bij mij centraal, iedereen is immers uniek.

Levenscoaching ofwel levensbrede begeleiding

Als levenscoach werk ik met het hele leven van een cliënt, met als doel er het beste uit te halen. Dit betekent dat ik niet alleen coach op zakelijke kwesties en problemen, maar juist het privé leven van de cliënt meeneem in de coaching. Het gaat om het vergroten van je levensgeluk op alle gebieden in je leven en op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden als je vastgelopen bent. Existentiële vragen (wat wil ik? wat kan ik?) staan dan ook centraal gedurende de coaching.

Mensen met de diagnose AD(H)D of autisme lopen vaak op meerdere gebieden tegelijk tegen problemen aan. In praktisch opzicht kan het gaan om moeite hebben met plannen van taken en huiswerk of structuur aanbrengen in je administratie. Op sociaal emotioneel gebied kan het gaan om moeite hebben in de omgang met andere mensen, of het idee hebben niet begrepen te worden. Het kan ook zijn dat iemand wel merkt dat niet alles op rolletjes loopt, maar geen idee heeft waar dit door komt en hoe het aan te pakken. Hierdoor verlies je grip en overzicht, waardoor jij en je omgeving uiteindelijk uitgeput raken.

Ik analyseer dan ook als coach graag samen met jou waar de knelpunten zich bevinden in jouw leven, zodat we deze samen aan kunnen pakken. Hierbij is het belangrijk dat dit op jouw tempo gebeurt in een voor jou veilige omgeving.

Werkervaring en achtergrond

Ik ben opgegroeid in een hectisch gezin, bekend met ADHD. Daar is dan ook al heel vroeg mijn passie geboren voor het écht willen begrijpen en helpen van mensen die dit nodig hebben, zonder oordeel, met wederzijds vertrouwen.

Ik heb de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd, met als specialisatie GGZ, en afgerond in 2010. Vanuit mijn studie ben ik gaan werken bij een gesloten Jeugdzorg organisatie. Ik heb acht jaar op diverse groepen gewerkt met jongeren met een zeer complexe uiteenlopende problematiek.
Naast het groepswerk coachede ik, als verslavingsconsulent, op individuele basis jongeren die kampte met verslavingsproblematiek. Ik heb dan ook veel affiniteit met jeugd en jongvolwassenen.

Als iQ coach maak ik, naast mijn ervaring opgedaan in de Jeugdzorg, gebruik van de PILLAR- methodiek.

Samenwerking

Ik werk samen met o.a. ouders, leidinggevende, gemeenten, GGZ, psychologen, psychiaters, UWV, arbeidsdeskundigen, zorg coördinatoren, docenten en mentoren.

Mijn werkgebied is Deventer en omstreken.

Voor een oriënterend gesprek of meer informatie over mijn werkgebied, neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06-24937090

Mijn specialiteit: ADHD, verslavingsproblematiek en burn-out.

Ik ben gespecialiseerd in levensbrede begeleiding en jobcoaching aan mensen met AD(H)D, verslavingsproblematiek en burn-out. Ik heb jarenlange persoonlijke –en werk gerelateerde ervaring met ADHD. Ik heb een zeer goed inlevend en analytisch vermogen, wat mij in staat stelt de gedragsperikelen te begrijpen, ondervangen en in zijn kracht te zetten. Daarnaast ben ik gecertifieerd verslavingsconsulent, waarbij ik bekend ben met dubbel diagnose. Door mijn eigen ervaring met burn-out klachten, kan ik mensen die daar nu mee te maken hebben goed begrijpen en begeleiden.

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies