1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Zutphen-Apeldoorn

Angelique1Angelique van Gogh

Contact

Faceboook
Linkedin

Even voorstellen…..

Mijn naam is Angelique van Gogh. Ik ben Life- en Jobcoach; sinds 2000 heb ik me verdiept in autisme en hoogbegaafdheid omdat dit speelt binnen mijn familie. Hierdoor ben ik bekend met het onvermogen van bijvoorbeeld leerkrachten, familie en leidinggevenden om hiermee om te gaan.

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD

Informatieverwerking vindt bij mensen met autisme en ADHD op een andere manier plaats dan bij mensen zonder autisme. Mijn inzet is mensen met een vorm van autisme te ondersteunen en te coachen op alle levensgebieden.  Het is belangrijk om in kaart te brengen wat er speelt op alle levensgebieden om zo de verschillende pijlers onder iemands bestaan te verstevigen. De ervaring leert dat mensen met autisme met behulp van een coach veel beter in staat zijn zichzelf te ontplooien.

Om te begrijpen waar bepaald gedrag vandaan komt, is het belangrijk om niet alleen te kijken naar uiterlijk gedrag van iemand met autisme. Nog belangrijker is het om te begrijpen wat de onderliggende drijfveer is, bijvoorbeeld angst, onrust of eenzaamheid. Door dit te leren herkennen ontstaat er ruimte voor ontwikkeling. Door zo te werken kun je overprikkeling en overbelasting voorkomen.

Begeleiding vindt plaats bij jou thuis, op het werk of op school.

Jobcoaching

Jobcoaching wordt ingezet als er problemen ontstaan in de communicatie, samenwerking of anderszins. Door mijn eigen ervaring binnen het bedrijfsleven, ken ik de positie van zowel de werkgever als de werknemer. De ervaring leert dat vaak al meer duidelijkheid ontstaat omdat ik als jobcoach als sparringpartner fungeer voor alle betrokkenen. Als we eenmaal met de coaching beginnen, lossen we de grootste obstakels al snel op.

We werken met doelen die we in overleg vaststellen. Bij deze doelstelling kijken we breed. Voor een leidinggevende helpt het vaak al als er uitleg wordt gegeven. Soms zijn eenvoudige tips al voldoende om weer enige grip te krijgen.
Uiteraard nemen we ook zaken mee zoals taken, werkzaamheden en arbeidsomstandigheden.

We kijken samen naar wat nodig is. Onderwerpen waar je zoal aan kunt denken tijdens de coaching; communicatie, capaciteiten, competenties, vaardigheden, leermogelijkheden, het eigen functioneren, omgang met collega’s, beroepskeuzetests, loopbaan oriëntatie, werknemersvaardigheden.

iQ Coaches is als Jobcoach organisatie erkend door het UWV. Dit betekent dat het wellicht mogelijk is jobcoaching gefinancierd te krijgen. Ik kan je helpen om dit uit te zoeken.

Levenscoaching ofwel Levensbrede begeleiding

Levensbrede begeleiding waarbij één cliënt samenwerkt met één coach sluit het beste aan op de kernproblematiek van autisme. Door persoonsgericht en op maat te werken neemt de zelfstandigheid van de cliënt toe en wordt de kwaliteit van leven vergroot.

Levensbrede begeleiding is een  combinatie van psychiatrische begeleiding met persoons- en maatschappelijk gerichte begeleiding en met alles wat nog meer nodig is.
In praktisch opzicht kan het gaan om, helpen met structuur aan brengen, helpen met plannen, hulp bij administratie, mee gaan naar een instantie, hulp met plannen van huiswerk, hulp bij op jezelf gaan wonen of coaching bij het gevolg geven aan ideeën die je hebt.
Meer gespreksmatig kun je denken aan: communicatie met je netwerk, psycho-educatie, omgaan met prikkels, ontspanning.
We werken met als uitgangspunt de PILLAR-methodiek. Hierdoor is er ook ruimte voor coaching op meer existentiële vragen zoals wat wil je met je leven, wat zijn voor jou belangrijke doelen in je leven.

Werkervaring en achtergrond

Ik heb een zeer afwisselende loopbaan achter de rug. Met verschillende leidinggevende functies binnen het bedrijfsleven, ontwerper, docent, trainer, teamcoach, Lifecoach, Jobcoach en zelfstandig ondernemer. De veelzijdigheid maakt dat ik breed kan kijken en creatief en oplossingsgericht denk.

Naast mijn werk heeft persoonlijke ontwikkeling voor mij altijd een belangrijke rol gespeeld. Ik zie mezelf dan ook als een eeuwige student en zal nooit klaar zijn met onderzoeken en bestuderen van alles wat mij raakt en inspireert.

Mijn specialiteit: hoogbegaafdheid, hoog sensitiviteit

Ik ben gespecialiseerd in levens brede begeleiding en jobcoaching aan mensen met autisme, ADHD, hoogbegaafdheid en hoog sensitiviteit.

Mijn inlevingsvermogen is sterk ontwikkeld waarbij strategisch denken me in staat stelt om orde te scheppen in chaos en patronen te onderscheiden waar anderen slechts complexiteit zien. Ik kan goed luisteren en ook horen wat niet gezegd wordt, maar wel nodig is gehoord te worden.

Samenwerking

Ik werk samen met o.a. ouders, leidinggevenden, Human Resources, GGZ, psychologen, psychiaters, de MEE, UWV, arbeidsdeskundigen, zorg coördinatoren, docenten, en mentoren.

Mijn werkgebied is Zutphen en omstreken.

Voor een oriënterend gesprek of informatie over een presentatie op scholen, universiteiten, bedrijven, instanties of gemeenten, neem geheel vrijblijvend contact met me op.

Via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of telefonisch 0621867245.

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies