1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Onze levenscoaches

Roermond, Weert, Venlo, Heerlen, Maastricht, Sittard, Geleen

natascha WebNatascha van Gorkom

Contact

 

 

 

Reacties van clienten:
“Ze heeft me enorm geholpen de boel op een rijtje te zetten. Ze was onbevooroordeeld, open, easy to talk to. Ik heb het contact als heel prettig ervaren.”
“Ik ben zeer tevreden over de hulp die ik van Natascha krijg. Goede praktische adviezen, met veel respect voor de persoon. Open en eerlijk, en ook heel begripvol.”

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD?

Autisme zie je niet aan iemands buitenkant. Maar van binnen kan het een storm zijn. In de huidige maatschappij worden we behoorlijk geprikkeld. Qua geluid, advertenties, levenstempo, zelfs door hoge verwachtingen die we van onszelf en die van elkaar hebben. Je hoofd kan dan vollopen en zelfs overlopen. Je bent opgejaagd, onrustig, emotioneel en je ziet door de bomen het bos niet meer.

De oorzaak hiervan kan liggen in de omstandigheden waarin je je bevindt: we hebben allemaal fasen in ons leven waarbij teveel tegelijk kan gebeuren. En soms omdat je autisme of ADHD / ADD hebt. Dan verwerk je de informatie op een andere manier wat veel energie kan kosten. Dat is vaak al een hele opgave, laat staan als je je bevindt in een moeilijke periode in je leven.

Loop je vast en weet je niet meer hoe je je leven moet regelen? Dan kan ik je ondersteunen om weer orde op zaken te stellen. Dat kan zijn op het gebied van financiën, je sociale leven, communiceren met je omgeving, werk, orde in en om je huis te krijgen, rust in je lijf en hoofd te creëren.

Ik ben opgeleid tot gespecialiseerd coach voor mensen met autisme, ADHD / ADD, NAH. De manier waarop ik begeleid is vanuit respect en met 100% aandacht voor jou. Zonder oordeel, positief en samenwerkend in jouw tempo. De oplossingen die voor anderen werken, hoeven voor jou niet de juiste te zijn. Dus we volgen jouw weg naar de verbetering van je leven.

Levenscoaching

Veel mensen hebben een stereotype beeld van waar je als mens met autisme aan 'zou moeten’ vol-doen. En dat beeld is onzin. Niemand wil afgewezen worden, maar geaccepteerd worden door de ander. Als je autisme hebt, geldt dat net zo goed. Mensen met autisme zijn vaak getraind om zich aan te passen aan hun omgeving. Het is continue alert zijn, nadenken en de omgeving scannen. En dat kost enorm veel energie!

Mensen met autisme of ADHD / ADD lopen soms op meerdere gebieden tegen problemen aan. Bi-jvoorbeeld op het gebied van huishouden, financiën, werk of studie. Mensen raken het overzicht en de grip op hun leven kwijt. Met verwardheid, frustratie en uitputting tot gevolg. Als levenscoach neem ik al deze gebieden mee: dus levensbreed coachen. Met als doel je zo te ondersteunen naar rust in je leven. Want rust betekent overzicht, grip, tevredenheid en geluk.

Jobcoaching

Werk is een belangrijk onderdeel van het leven: het geeft ritme, salaris, voldoening en een sociale omgeving. Soms loopt het echter niet goed. Ik kan je ondersteunen in de verbetering van je werksitu-atie: kijken naar jezelf en naar je omgeving. Vanuit mijn achtergrond als bedrijfsmaatschappelijk werker beschik ik over de juiste kennis en vaardigheden om je hiermee te helpen.

Werkervaring en achtergrond

Ik heb 18 jaar ervaring in begeleiding van een diversiteit aan mensen. Ik heb ervaring in (rouw)verwerking, spanningsklachten / stressklachten, administratieve / financiële problemen, problemen in de communicatie, functioneringsproblemen etc. In de begeleiding ervaren de mensen veel veiligheid en voelen ze zich begrepen. Een veel gehoorde reactie is dat mensen zich op hun ge-mak voelen en zichzelf kunnen zijn. Naast het hebben van een goed contact samen, is het ook bel-angrijk om concrete stappen te zetten om tot verbetering van je situatie te komen. In je eigen tempo uiteraard: gras groeit niet sneller als je aan de sprietjes trekt.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies