1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Onze levenscoaches

Utrecht-Nieuwegein-Culemborg-Zeist-Utrechtse Heuvelrug

Yvonne vd LindenYvonne van der Linden

Contact


Linkedin

 

 

Mijn visie op de mens en de wereld is dat we allemaal met een bepaald doel op de wereld zijn gekomen en ieder mens met een eigen pakketje aan mogelijkheden. Mijn missie is om dat doel, die opdracht die ieder mens heeft, naar boven zien te halen en samen te ontdekken wat diegene nodig heeft om verder te komen in het leven en om aan zijn of haar doel te kunnen werken.

Hoe geef ik begeleiding aan mensen met Autisme, ADHD en ADD?

“Lach, haal adem, neem de tijd en spring!”

Deze iets aangepaste quote van Thich Nhat Hanh, uitvinder van de term Mindfulness, beschrijft hoe ik jou als coach benader en begeleid.

Lach: Eén glimlach kan al veel betekenen voor een ander. Ik kom positief in contact met de ander, met compassie, een vriendelijke benadering, zonder dreiging. Ik ben er om met mijn inlevingsvermogen samen met jou te gaan kijken wat jij nodig hebt om verder te kunnen. Mensen om mij heen zien mij als iemand die de ander met respect tegemoet treedt en tegelijkertijd ook informeel en met humor.

Haal adem: Sta eerst eens even stil bij waar je nu bent in plaats van waar je wilt zijn. Relax, haal rustig adem en kom op adem. Van daaruit wordt helderder wat jij op dit moment nodig hebt. Stress en angst blijven letterlijk vastzitten in je lichaam, zolang je vanuit stress en angst blijft leven. Uit ervaring weet ik dat het enorm helpt als je eerst tot rust komt en dan stapje bij beetje het handelen uit angst weet om te buigen naar handelen vanuit vertrouwen. Leven vanuit vertrouwen in jezelf, dat gun ik jou ook.

Neem de tijd: Als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en om echt contact maken met iemand en mensen leren kennen en begrijpen, dan gaat dat niet als er druk op staat. Ik kies ervoor om jouw verhaal te horen en de tijd te nemen om je te leren kennen. Geen druk, geen haast, wel met echt contact en aandacht. Ik ondersteun je daarbij door vragen te stellen die het makkelijker maken om jouw verhaal helder naar voren te krijgen. Ook check ik bij jou of dat wat ik hoor, zie en voel klopt bij wat jij wilt zeggen. Van daaruit kijken we naar wat jij op dat moment nodig hebt om verder te komen.

En…

Spring!: Deze stap is essentieel om daadwerkelijk verder te komen. Soms een klein sprongetje en soms een duik in het diepe. Als je er klaar voor bent, dan durf je ook te springen. Dan is de sprong niet zo eng meer als je van tevoren had gedacht. Ieder sprongetje brengt je steeds dichterbij het handelen vanuit vertrouwen in jezelf.

Levenscoaching en jobcoaching

Als iQ Coach kan ik jou zowel levensbrede begeleiding bieden als jobcoach begeleiding. Praktisch gezien komt dat erop neer dat ik jou kan ondersteunen in communicatie en het duidelijk maken van wie jij bent naar de buitenwereld: naar je ouders, familie, instanties, je leidinggevende op het werk, leraren op school/studie, etc. Tegelijkertijd ondersteun ik ook jouzelf in het duidelijk krijgen van wie jij bent, waar je tegenaan loopt, wat dat betekent voor de buitenwereld en hoe je daarmee om kunt gaan.

Werkervaring en achtergrond

Begeleiding van mensen met autisme, AD(H)D en NAH, maar ook met een psychische aandoening en licht verstandelijke beperking, heb ik veelvuldig gedaan in mijn werk als jobcoach en reïntegratieconsulent. Ervaring hierin heb ik opgedaan als interne jobcoach bij een werkgever, als jobcoach bij een tbs-kliniek, als reïntegratieconsulent bij een gemeente en als jobcoach bij een jeugdzorginstelling. Daardoor heb ik vanuit verschillende organisaties en instanties ervaren welke vragen er spelen. Vooral op werkgebied, maar gaandeweg ook juist in het privéleven van de persoon die ik begeleidde. Als je privé niet lekker in je vel zit, of als er thuis problemen zijn, dan is dat vaak ook merkbaar op de werkvloer. Vandaar dat ik als jobcoach vaak ook betrokken ben bij wat er privé speelt. Die levensbrede benadering vind ik heel belangrijk.

Voordat ik me heb omgeschoold tot (job)coach heb ik Internationale Betrekkingen en Ontwikkelingsstudies gestudeerd. Ik heb veel gereisd en vrijwilligerswerk gedaan in het buitenland. Andere culturen en (ontwikkeling van) mensen en landen interesseren mij heel erg en daar kan ik erg van genieten.
Verder hou ik ervan om in beweging te zijn. Ik doe aan aikido en yoga en ook buiten ben ik graag aan het wandelen of skeeleren in de natuur, of in de tuin aan het werk.

Mijn specialiteit

Mijn kennis en ervaring bestaat naast het kennen van de wetten en regelgeving (o.a. Participatiewet, WMO) uit lichaamsgericht werken. Ik heb me de afgelopen jaren verder ontwikkeld in het leren vertrouwen op wat mijn lichaam me aangeeft en het bespreekbaar maken van wat ik voel dat er speelt. Die kracht zet ik ook in wanneer ik jou begeleid en wanneer wij bijvoorbeeld samen in gesprek zijn bij instanties.

Mensen waarbij ik merk dat ik veel kan betekenen kunnen zich veelal herkennen in (één van de) volgende woorden:
• (jong)volwassen
• rustig

Wel de wens hebben om meer uit jezelf te halen, maar je loopt vast door o.a.:
• piekergedachtes
• perfectionisme
• angsten
• een negatief zelfbeeld
• teveel van jezelf vragen
• moeite hebben met overzicht houden
• neiging hebben om meer te (willen) doen dan je aankan
• hoge eisen stellen aan jezelf en anderen

Contact

Wil je mij verder leren kennen en weten wat de mogelijkheden zijn voor begeleiding? Neem dan per e-mail of telefoon contact met mij op via de contactgegevens bovenaan deze pagina.

 

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies