1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Onze levenscoaches

Rijssen-Holten, regio Twente, Deventer, Zutphen, Apeldoorn

petra webPetra de Vos - Dommerholt

Contact

Linkedin
Facebook

Hoe help ik mensen met autisme, ADHD, NAH, dyslexie of …….?

Voelt het voor jou lastig om door jouw omgeving, de mensen om jouw heen, begrepen te voelen? Lukt het maar niet om jouw ware ik te laten zien, hoe hard je het ook probeert. Meestal is dit geen onbegrip van jouw omgeving, maar onwetendheid. Graag help ik jou om (beter) begrepen te worden door anderen, door inzicht te geven in wat jij kan, waar jouw talenten liggen en wat jij hiermee kan doen. Door samen te kijken hoe we het contact met anderen kunnen verbeteren.
Voor mij maakt het niet uit of jij een diagnose hebt of niet, belangrijk vind ik dat ik jou kan en mag helpen bij het wat jij belangrijk vindt om te leren of te veranderen. Samen kijken wat bij jou past.

Levenscoaching

Als levenscoach werk ik vanuit de PILLAR-methodiek. Dit staat voor Present – Interactie – Levenscoaching – Luisteren – Actie – Rust.
Door er voor jouw te zijn (presentie) en goed naar jouw te luisteren hoop ik dat je meer rust kunt vinden in je leven. Hoe we dat samen het beste kunnen gaan creëren is door met elkaar in gesprek te gaan (interactie) en samen te kijken welke stappen (actie) jij wilt maken in jouw leven.
Kortom ik vind het belangrijk dat ik goed luister naar waar jij tegen aanloopt in jouw leven en wat jij graag anders zou willen, zodat het leven minder zwaar wordt en je positiever in het leven kan staan. Zodat je meer kan genieten van wie jij bent!

Als levenscoach kom ik het liefst bij jou thuis in jouw eigen veilige omgeving, zodat begeleiding op meerder levensgebieden mogelijk is. Wil je liever ergens anders afspreken, dan is dit ook geen probleem. Graag ga ik samen met jou in gesprek, om te kijken waar jij begeleiding kan gebruiken, dit kan zijn in jouw thuissituatie, binnen jouw gezin, op school/werk, het onderhouden van sociale contacten of het op orde krijgen van jouw financiën.

Jobcoaching

Ondervindt jij problemen op je werk. Lukt het niet om je taken uit te voeren zoals jij zou willen of zoals je werkgever dit van jouw verwacht, ook dan kan ik je ondersteunen/coachen, door samen (eventueel ook met je werkgever) te kijken naar je werkplek en de aanpassingen en/of veranderingen die toepasbaar zijn om prettiger te werken. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt en kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken.

Werkervaring en achtergrond

Bijna 20 jaar heb ik in het onderwijs gewerkt. Eerst in het basisonderwijs en later in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Als leerkracht, docent en begeleider binnen het onderwijs, ging mijn hart altijd uit naar de ‘bijzondere’ leerlingen. Ik heb ervaren en gezien hoe moeilijk het is binnen het (talige) onderwijssysteem om jezelf staande te houden als je een diagnose hebt of je anders ‘voelt’ dan de gemiddelde leerling/student. Het ‘anders zijn’ vind ik juist mooi aan mensen, hoe mooi zou het zijn als jij jou creativiteit, jouw talent, jouw kennis kan en mag uitdragen. Ik ben van mening dat we open moeten staan voor elkaars verschillen, zodat we ook zo optimaal mogelijk gebruik kan maken van elkaars talenten en mogelijkheden, binnen onze maatschappij.
Helaas heb ik vaak gezien en ervaren dat hier te weinig ruimte voor is en daardoor creativiteit en talent verloren gaat of onvoldoende gezien wordt. Ik help je daar graag bij.

‘Mogen zijn wie je bent.’ is voor mij heel belangrijk. Vandaar dat ik iQ Coach ben geworden om mensen te coachen in het mogen zijn wie ze zijn. Belangrijk daarbij vind ik dat een ieder zoveel mogelijk de regie over zijn eigen leven moet kunnen behouden. Zelf weet je het beste wat bij jou past, ook al vindt je omgeving dit misschien lastig. Daar ligt voor mij de uitdaging om samen te kijken hoe jij en jouw omgeving het beste bij elkaar naar boven kunnen halen. Hoe creëren je samen meer begrip, zodat je meer kan genieten van en met elkaar.

Samenwerking

Ik ben werkzaam in de regio’s Twente, Deventer, Zutphen en Apeldoorn. In samenwerking met huisartsen, praktijk ondersteuners, (jeugd)consulenten en betrokken zorgorganisaties kunnen wij voor jou kijken wat de juiste begeleiding/coaching kan zijn.

Wie ben ik, wat kan je van mij verwachten….

In mijn privé leven houd ik heel erg van structuur, dit geeft mij en mijn gezin duidelijkheid en geeft het ons ruimte om open te communiceren met elkaar. Wel vind ik het belangrijk om binnen een structuur ook flexibel te blijven, zodat ik een goede balans kan vinden in werk, privé en ontspanning. Mijn kracht ligt in het bieden en aanleren van structuur die past bij jou, binnen jouw systeem. Zoeken naar wat goed voelt voor jou is wat ik graag doe. Waar voel jij je goed bij en wat werkt voor jou?

Ik kan je coachen in het organiseren van je huishouden, je financiën, het onderhouden van sociale contacten en zo ook bij het organiseren en plannen van je studie en/of werk. Belangrijk hierbij vind ik dat we ook moeten kijken naar de tijdsinvestering die taken jou kosten, zodat je ook voldoende tijd overhoudt voor ontspanning en vrije tijd.

Mocht je meer van mij willen weten of wil je vrijblijvend een kennismakingsgesprek, neem dan gerust contact op, zodat samen kunnen kijken wat ik voor jou kan betekenen.

Vaak is het zetten van een eerste stap, om hulp te vragen, erg moeilijk. Zoek je al heel lang naar iemand die jou kan helpen, bel me dan. Mocht ik niet je juiste persoon voor jou zijn, dan heb ik vast een collega die jou kan begeleiden. Stel niet uit wat je vandaag kan doen!

 

 

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies