1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Onze levenscoaches

Haarlemmermeer - Amsterdam

belinda hesterBelinda van Steijn

*** In verband met een volle praktijk neem ik momenteel geen nieuwe cliënten aan ***

Facebook

Soms heb je in een bepaalde fases van je leven ondersteuning nodig om je weg te vinden. Dat geldt niet alleen voor mensen met autisme of ADHD/ADD, heel veel mensen kennen zo’n periode. Wanneer je last hebt van je autisme spectrum stoornis of ADHD/ADD is het extra lastig. Dan kan je tijdelijk of voor langere tijd best een steuntje in de rug gebruiken van iemand die je de weg wijst en je coacht in het nemen van stappen. Ik ben zo’n coach die het leuk vind om je daarbij te helpen.

Levenscoaching

Met levenscoaching bekijk ik samen met jou waar jij ondersteuning nodig hebt en wat voor steun dat zou moeten zijn. Het kan gaan om allerlei zaken: financieel, vinden van een dagritme, invulling vrije tijd, sociale contacten en relaties, zelfredzaam worden in en om het huis, werk, zelfstandig wonen; eigenlijk alle dingen waar jij moeite mee hebt. Daarnaast kijken we ook naar wat er al goed gaat. Meestal bestrijkt levenscoaching een langere periode omdat we niet alles tegelijk kunnen oppakken. Stapje voor stapje gaan we samen verder en bekijken we hoe jij deel kunt uitmaken van de samenleving op jouw manier.

Wie ben ik?

Mijn naam is Belinda van Steijn. Ik woon in Nieuw-Vennep en werk als coach in Haarlemmermeer en omgeving en in Amsterdam. Ik heb ruim 35 jaar werkervaring als redacteur in de journalistiek. De laatste jaren werkte ik steeds voor consumentenprogramma’s waarbij ik mensen met allerlei soorten problemen hielp. Soms kwamen die mensen in een uitzending, maar heel vaak niet. Ik hielp ze dan achter de schermen verder. Ik vond dat heel leuk en nuttig en wilde daar graag meer mee doen. Ik volgde een aantal coachingopleidingen en heb me aangesloten bij IQ-coaches. Dat was voor mij een logische stap omdat ik ervaringsdeskundige ben als het gaat om ADHD/autisme. Ik begeleid mijn jongste zoon al sinds zijn diagnose in de vierde klas van de basisschool. Inmiddels is hij volwassen. Door begeleiding en training heeft hij zich kunnen ontwikkelen tot een zelfstandige man die veel zelf kan oplossen. Soms heeft hij nog steun en begeleiding nodig. Ik ben nu niet meer werkzaam op journalistieke redacties, maar blijf wel schrijven.

Specialisme

Ik ben goed in plannen en overzicht creëren, houd van duidelijkheid en helder communiceren. Door mijn journalistieke ervaring heb ik in de media/journalistiek een uitgebreid netwerk. Ik lees en schrijf graag en geef ook schrijftrainingen aan mensen die daar behoefte aan hebben; denk dan aan studenten die een scriptie moeten schrijven of mensen die voor hun werk rapporten of artikelen moeten schrijven. Dit kan ook onderdeel zijn van het coaching traject bij IQ-coaches. Daarnaast geef ik mindfulness/MBSR cursussen in Hoofddorp en weet ik als geen ander welke technieken je kunt inzetten om rust te krijgen in je leven, hoe je de gedachtestroom in je hoofd af en toe uit kunt zetten en meer kunt genieten van de dingen om je heen. Mindfulness kan ik ook een op een inzetten bij cliënten die dat fijn vinden.
Spreekt mijn verhaal je aan? Neem dan contact met me op. Wie weet spreken we elkaar snel.

 

 

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies