1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Onze levenscoaches

Dordrecht

ilse0640Ilse van Wijngaarden

Contact

Linkedin

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD?

 De geijkte uitdrukking ‘’door de bomen het bos niet meer zien’’ door teveel op de (details) bomen te letten zien we (het overzicht) het bos niet meer. Iedereen heeft daar weleens last van. Maar mensen met ADHD, ADD en een Autisme spectrum stoornis kunnen daar extra hinder van hebben, waardoor de focus verloren gaat. Dat is jammer en daar wil ik je graag bij helpen. Door te beginnen met rust te creëren en samen te zoeken naar datgene waar jij op dat moment het meest behoefte aan hebt. Uiteraard is dat voor iedereen anders een passende oplossing heb ik dan ook niet.

Ik kan je wel helpen om jouw leefgebieden in balans te brengen. Hoe meer deze in balans zijn, hoe groter je weerstand en jij zin hebt om je leven te lijden zoals jij dat graag zou willen en zou kunnen.

Levenscoaching

Waarom levensbrede begeleiding?  Al te vaak in mijn werkzame bestaan ben ik mensen tegen gekomen die van het kastje naar de muur worden gestuurd. Uiteindelijk weet je niet meer bij wie je terecht kan. En denk je misschien ‘’Laat maar”’ daar waar jij denkt ‘’laat maar’’ kan ik je helpen om het samen met jou op te pakken en daar waar nodig rust te creëren en contact te leggen om jou verder te helpen.

Ik kan je helpen bij de leefgebieden: Lichamelijke conditie, Sociale Contacten, Het zoeken van oppeppers, het organiseren van de praktische kant van je leven, rust in je hoofd en zingeving.

Werkervaring en achtergrond

Ik ben een bevlogen coach en ben de verbindende schakel tussen mensen, werkgevers en instellingen. Mijn ervaring richt zich op jongvolwassenen en volwassenen met een (ruime) afstand tot de arbeidsmarkt.

Ik heb ruime ervaring in:
• Coachen van mensen met een fysieke en psychische beperking
• Coachen van mensen t.b.v. zelfredzaamheid in participatie, dagbesteding, sociale contacten en  vrijwilligerswerk
• Trajectbegeleiding op het terrein van sociale activering via vrijwilligerswerk
• Acquisitie van vrijwilligersvacatures en reguliere vacatures
• Netwerken, onderhouden van contacten met vrijwilligersorganisaties en reguliere organisaties
• Matchen van vraag en aanbod: vrijwilligerswerk / klussen/ reguliere arbeid

Mijn passie is mensen in beweging te krijgen.

Samenwerking

Via de GGZ, het WMO-loket of Stichting MEE kun je worden doorverwezen voor hulptrajecten.

Verder heb ik goede contacten met het Wijkteam Dordrecht en het Wijkteam van de BAR gemeente, het UWV en Praktijkscholen. Op het gebied van het levensdomein financieen heb ik nauw contact met RR bewind en Stichting Bewindtgoed organisaties voor Civiele Bewindvoering.

Mijn specialiteit

Coachen volgens de PILLAR methodiek voor mensen met ADHD, AUTISME en NAH. Ook ben ik gecertificeerd Rots & Water trainer wat zich richt op de ontwikkeling van sociale competenties, het voorkomen van pesten, weerbaarheid en seksueel geweld.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies