1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Onze levenscoaches

Ede-Wageningen-Renkum-Barneveld-Veenendaal

Gea profielGea van de Peppel

Contact

Facebook
LinkedIn

 

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD, ADD, NAH

Als ik denk aan het begeleiden van volwassenen en kinderen met Autisme, AD(H)D, lvb, verslaving en NAH zijn mijn kernwoorden: positiviteit, respect en gelijkwaardigheid. Het aangaan van een goede samenwerkingsrelatie met elkaar, dat is voor mij het allerbelangrijkste en van daaruit gaan we dan met elkaar aan de slag. Wat, waar en hoe we dat doen? … het zal heel divers zijn.

Wat mensen over mij zeggen die ik heb begeleid:

Ik hecht veel waarde aan iemand die mij begrijpt en dan zit ik bij jou al gelijk op mijn plek.
….. ze verstaat haar vak en weet dit op een juiste manier over te brengen, met haar steun krijg je weer overzicht in je leven en de door jou zelf gestelde doelen voor mekaar. Zeer vriendelijke vrouw, voelde goed vanaf het eerste moment meteen goed.

Levenscoaching

Levenscoaching betekent dat ik alle facetten van het leven meeneem. Als IQ coach werk ik met de Pillarmethodiek. Met die methodiek en d.m.v. oplossingsgerichte gespreksvoering gaan we aan het werk met elkaar. Oplossingsgerichte gespreksvoering betekent dat we vooral bespreken wat er al wel lukt en hoe je dat voor elkaar hebt gekregen en wat we daarvan in andere situaties kunnen gebruiken waarin je moeilijkheden ervaart. De ondersteuning kan binnen het gezin, op school, op je werk of in je sociale omgeving plaats vinden. Dat kan op vele terreinen: denk aan opruimen en overzicht houden qua huishouden, afspraken maken en afspraken nakomen, communicatie, relaties, (digitale) post, financiën, leefstijl, zelfverzorging, een dagritme hebben, opvoeding en sport en ontspanning. Dus echt levensbreed. En in elke levensfase kan ik de nodige ondersteuning bieden. Het hangt allemaal samen wat je al goed kan en wat je nog wil ontwikkelen en wat je wil bereiken. Samen maken we een plan waarin we werken aan je doelen in kleine overzichtelijke stappen, we gaan op die manier zorgen voor stabiliteit en rust in je leven. Die stappen kunnen liggen op velerlei vlakken zoals de executieve functies, communicatieve- en sociale vaardigheden en praktische vaardigheden.

Als je ouder bent van een jong kind (0- tot 6 jaar) en je hebt vragen of twijfels over de opvoeding juist omdat je autisme of ADHD hebt en je wil op een positieve manier een steuntje in de rug ervaren dan kan ik o. a. kortdurende Video Home Training (k-VHT) bieden. We kijken samen naar vooraf geselecteerde beelden, die je kind met zijn behoeftes laat zien en jouw kracht en vaardigheden laten zien. Het uitgangspunt is dat je een goede hechtingsrelatie hebt of ontwikkelt, je opvoedingsvaardigheden worden versterkt of vergroot en je de signalen van je kind kan begrijpen en herkennen en daar adequaat op kan inspelen. Het kan worden gebruikt voor alledaagse opvoedvragen zoals betreffende slapen, eten, niet luisteren, veel huilen, driftig gedrag etc. Ook kan ik dat inzetten als je twijfelt over de manier waarop je kind zich ontwikkelt en contact maakt. Beelden kunnen dan meer duidelijkheid geven en van daaruit kunnen we kijken wat je kind bijvoorbeeld nodig heeft.

Werkervaring en achtergrond

Mijn achtergrond is veelzijdig…
Ik ben verpleegkundige en heb ervaring op alle afdelingen in een algemeen ziekenhuis zoals bijvoorbeeld neurologie en de kinderafdeling, ik heb ervaring in een revalidatiecentrum, thuiszorg en terminale thuiszorg opgedaan. Ik ben BIG geregistreerd onder nr. 89005814430, ook sta ik in het kwaliteitsregister van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN).

Na het behalen van een vervolgopleiding tot sociaal verpleegkundige heb ik me gespecialiseerd als Jeugdverpleegkundige en heb ik me daarna verder ontwikkeld middels scholing voor specifieke functies . Ik ben gecertificeerd kortdurend Video Home Trainer en aangesloten bij het AIT. Ik ben opgeleid tot Voorzorgverpleegkundige en heb daarin tieners en jonge as. ouders met een rugzak langdurig begeleid op vele facetten in hun leven. Ook ben ik als Trajectbegeleider werkzaam geweest bij Vroeghulp. Kinderen met mogelijk ontwikkelingsproblemen heb ik begeleid in deze moeilijke processen van onderzoeken, acceptatie en het vinden van de juiste hulp. Ik sta in het kwaliteitsregister van V&VN voor jeugdverpleegkundigen.

Daarnaast ben ik in het bezit van een deelcertificaat Basic Trustmethode (hechting en Video interactie begeleiding), heb ik een Post hbo intercultureel werken gevolgd en heb ik een uitgebreide training oplossingsgerichte gespreksvoering gedaan bij Frederike Bannink.

Als docent ben ik werkzaam geweest op het CHE en heb daar lessen verzorgd op het gebied van de professionele communicatie en coaching. Ook heb ik intervisiebijeenkomsten en studie loopbaan begeleiding gegeven.

Sport en bewegen heb ik altijd belangrijk gevonden in mijn leven en gun dat iedereen. Daarom heb ik na het behalen van mijn Master SEN Autismespecialist een korfbalteam opgezet voor kinderen met ADHD en autisme van 8-13 jaar. Ben je iemand die zegt… “eigenlijk zou ik “ moeten zwemmen, fietsen, wandelen, naar de sportschool …..ik help je over de drempel.
In mijn eigen gezin heb ik ervaring met ADHD, Autisme, verslaving en dementie.

Samenwerking

Ik werk samen met allerlei mensen en instanties als dat meerwaarde voor je heeft en altijd alleen in overleg met jou. Ik werk samen met andere IQ Coaches in deze regio en werk samen met wijkteams, sociale teams , gebiedsteams, vrijwilligersorganisaties, Jeugdgezondheidszorginstellingen, jeugdzorg, huisartsen en behandelaars in de GGZ.

Begeleiding van uit PGB

Cliënt krijgt zelf een budget, wordt afgehandeld via de SVB
De gemeentes Ede, Wageningen, Rhenen, Veenendaal, Scherpenzeel, Barneveld en Renkum

Begeleiding via ZIN (gecontracteerde zorg)

Loopt via de gemeente. Gecontracteerd bij de volgende gemeenten:
Woudenberg, Nijkerk en in de gemeente Utrechtse Heuvelrug o.a. de plaatsen Leersum, Amerongen, Overberg, Driebergen Rijssenburg, Doorn en Zeist.

Mijn specialiteit

Naast veelzijdigheid…
Is mijn specialiteit aanstaand ouderschap, ouderschap bij kinderen tussen 0 en 6 jaar en opvoedondersteuning middels kortdurende Video Home Training
Bij hele jonge kinderen (1-4 jaar) met (mogelijk) autisme opvoedondersteuning geven met als doel: meer contact maken tot stand brengen met je kind en zijn ontwikkeling stimuleren.

Ik ben gewend mensen te begeleiden met verschillende culturele achtergronden en in verschillende levensfasen.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies