1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Zutphen-Apeldoorn-Deventer

annemijnAnnemijn Roskam

*** In verband met een volle praktijk neem ik momenteel geen nieuwe cliënten aan ***

Facebook
Linkedin

Hoe help ik jou?

In de hedendaagse prestatiemaatschappij wordt er veel van je verwacht, onder andere op het gebied van werk, socialisatie, en individuele ontwikkeling.
Maar wat nou als je AD(H)D, autisme, een verslaving of burn-out klachten hebt? Wat nou als je hierdoor structureel het overzicht verliest en constant achter de feiten aanloopt?

In mijn werk als coach is het mijn doel om mensen zoals jij, met of zonder diagnose, bewust te maken van de kracht van hun eigen mogelijkheden en kunnen. Vaak onderschat je je eigen kracht, of kun je deze niet zien omdat angst en beperking overheersend lijken te zijn. Vaak kom je er in je eentje niet uit, omdat het gewoonweg te veel is.

Graag zou ik jou hiermee willen helpen door samen te analyseren waar de knelpunten zich in jouw leven bevinden. Wat is ervoor nodig om jouw leven in balans te brengen? Wat is ervoor nodig om rust in je hoofd te creëren? Middels een overzichtelijk plan en eerlijke begeleiding gaan we samen jouw doelen bereiken.

Heb je behoefte aan een coach waarbij vertrouwen en acceptatie centraal staan? Zoek je iemand die GGZ breed onderlegd is en jou weet te motiveren en stimuleren? Dan kan ik zeker wat voor jou betekenen! Maatwerk staat bij mij centraal, iedereen is immers uniek.

Jobcoaching

Als jobcoach ben ik ondersteunend op de werkvloer. Ik ondersteun o.a. in het ontwikkelen van werknemersvaardigheden zoals; communicatie, omgang met collega’s, klanten & leidinggevenden.
Ik ondersteun jou en je werkgever bij het contact met instanties en het doen van aanvragen.

Naast de praktische zaken vind ik het als jobcoach belangrijk om jou te motiveren en stimuleren zodat het geloof in je eigen kunnen wordt vergroot. Wat kan je al, en wat heb je nog nodig om op een prettige wijze je werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Jobcoaching en burn-out.

Steeds meer mensen krijgen te maken met burn-out klachten. Als jobcoach kan ik van betekenis zijn voor zowel werknemer als werkgever.

Kenmerken van een burn-out zijn o.a.; moeilijk je grenzen aan kunnen geven, onder spanning werken, werk moeilijk los kunnen laten, oververmoeid zijn maar geen rust kunnen vinden, paniekaanvallen en uiteindelijk (gedeeltelijk) uitval van werkzaamheden.

Hoe kan ik jou helpen?

Naast het (tijdelijk) verminderen van je draaglast (minder plichten / werkzaamheden) gaan we jouw persoonlijke situatie, jouw denk- en gedragspatronen, zorgvuldig in kaart brengen. Dit geldt als basis voor het coachingstraject. Het traject is gericht op herstel in het hier en nu èn preventie voor de toekomst. Belangrijk aspect bij het herstellen van een burn-out is het “in je kracht” leren denken. Doormiddel van gesprekstechnieken wordt er gezocht naar de kern van jouw zijn en de volledige acceptatie hiervan. Aan de hand hiervan leer je in je kracht te staan als persoon, waarbij je je valkuilen leert vermijden en in stress aangeleerde gedragspatronen weer weet te normaliseren. Je algemene mentale weerbaarheid wordt vergroot, met als doel totale zelfregie in wie je bent en wat je doet.

Voor werkgevers kan ik een belangrijke schakel zijn tussen hen en werknemers met een burn-out. Ik kan zorgen voor een goede onderlinge communicatie, begeleiding bieden bij het vinden van passende werkzaamheden binnen of buiten de organisatie en het verzorgen van psycho- educatie aan collega’s en leidinggevende. Tevens kan er gekeken worden naar burn-out preventie.

iQ Coaches is als Jobcoach organisatie erkend door het UWV. Dit betekent dat het wellicht mogelijk is jobcoaching gefinancierd te krijgen. Ik kan je helpen om dit uit te zoeken.

Werkervaring en achtergrond

Ik ben opgegroeid in een hectisch gezin, bekend met ADHD. Daar is dan ook al heel vroeg mijn passie geboren voor het écht willen begrijpen en helpen van mensen die dit nodig hebben, zonder oordeel, met wederzijds vertrouwen.

Ik heb de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening gevolgd, met als specialisatie GGZ, en afgerond in 2010. Vanuit mijn studie ben ik gaan werken bij een gesloten Jeugdzorg organisatie. Ik heb acht jaar op diverse groepen gewerkt met jongeren met een zeer complexe uiteenlopende problematiek.
Naast het groepswerk coachede ik, als verslavingsconsulent, op individuele basis jongeren die kampte met verslavingsproblematiek. Ik heb dan ook veel affiniteit met jeugd en jongvolwassenen.

Als iQ coach maak ik, naast mijn ervaring opgedaan in de Jeugdzorg, gebruik van de PILLAR- methodiek.

Samenwerking

Ik werk samen met o.a. ouders, leidinggevende, gemeenten, GGZ, psychologen, psychiaters, UWV, arbeidsdeskundigen, zorg coördinatoren, docenten en mentoren.

Mijn werkgebied is Deventer en omstreken.

Voor een oriënterend gesprek of meer informatie over mijn werkgebied, neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 06-24937090

Mijn specialiteit: ADHD, verslavingsproblematiek en burn-out.

Ik ben gespecialiseerd in levensbrede begeleiding en jobcoaching aan mensen met AD(H)D, verslavingsproblematiek en burn-out. Ik heb jarenlange persoonlijke –en werk gerelateerde ervaring met ADHD. Ik heb een zeer goed inlevend en analytisch vermogen, wat mij in staat stelt de gedragsperikelen te begrijpen, ondervangen en in zijn kracht te zetten. Daarnaast ben ik gecertifieerd verslavingsconsulent, waarbij ik bekend ben met dubbel diagnose. Door mijn eigen ervaring met burn-out klachten, kan ik mensen die daar nu mee te maken hebben goed begrijpen en begeleiden.

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies