1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Zutphen

iris6400Iris Gerlach

Contact

Facebook
Linkedin

MIJN VISIE

Ieder mens is uniek en we hebben elkaar nodig. Levenskracht is van en voor iedereen.
Soms loopt je leven op 1 of meerdere terreinen vast en dan is het fijn om samen met een coach te zoeken naar wat er nodig is om de boel weer op poten te zetten. Waarschijnlijk mis je steun en begrip in je omgeving. En wat is jouw inspiratiebron, kun je daaruit putten?
Ik vind het fijn om talenten in mensen zichtbaar te maken. Men heeft al snel de neiging om te zeggen: dat kan ik niet. Door aanmoediging en oefening is er ontzettend veel leuks te leren waardoor je zelfvertrouwen groeit en je de dingen waar je moeite mee hebt opeens wel aan kunt. Als je zo naar het leven kijkt is het een groot avontuur!

Ik ervaar veel geluk maar ken ook het ploeteren, de weerstand, het overleven. Er zijn altijd mensen in mijn leven die me steunen en in me geloven, daar ben ik dankbaar voor. Nu ik al richting de 50 jaar ga (ik voel me 23) heb ik zelf ruimte om naast mensen te staan om met de ander te zoeken naar verborgen kwaliteiten om het leven aangenamer te maken.
Met licht maak je duisternis zichtbaar. Licht is altijd sterker dan duisternis.

MIJN ERVARING

Toen mijn zoon rond zijn 6e de diagnose PDD-NOS kreeg heb ik me sterk verdiept in autisme. Ik herkende veel in hem en ook in mijzelf maar ook veel niet. Ik spreek vaak over de term hoog sensitief en neem niet alles voor waarheid aan wat er over autisme, ADHD en depressie wordt geschreven. Als zogenaamde hulpverleners mijn zoon vertelden dat hij alleen details zag en geen overzicht had werd ik innerlijk zo kwaad en kromde mijn tenen. Niemand is gelijk en autisme is geen beperking!!! Waar haal je het lef vandaan om iets uit een boekje na te praten dacht ik dan en zei niks. Door mijzelf accordeon te leren spelen en daarbij te zingen heb ik geleerd mijn mond open te doen.

Veel voelen, zien en horen maar niet altijd grenzen kunnen aangeven. Meer tijd nodig hebben om prikkels te verwerken. Invoelend zijn maar soms zo kwetsbaar dat afsluiten de beste manier lijkt om jezelf te beschermen. Goed contact kunnen maken maar alleen met mensen die eerlijk en open zijn en vertrouwd aanvoelen. Goede voeding nodig hebben om op te laden, zowel natuurlijk voedsel als geestelijke voeding in de vorm van rust, muziek, creativiteit of in de natuur zijn.
Als een gevoelig persoon vastloopt lijkt het soms op autisme en soms is het dat ook maar er is altijd een weg voor verbetering en verdieping. Als een druk persoon zijn of haar ei niet kwijt kan komen er explosies dus gaan we zoeken naar vormen van expressie. Als een depressief persoon op slot zit gaan we op zoek naar inspiratie en onbegrip in de omgeving. Als iemand niet wil eten gaan we kijken naar wat er wel de moeite waard is om te leven!

Als PGB begeleidster en gezinsondersteuner werkte ik 7 jaar samen met mensen. Ik heb ervaring met autisme, ADHD, depressie, dementie, psychose en anorexia.
15 jaar geleden begon ik met het geven van fotolessen omdat ik als fotograaf en kunstenaar het contact met mensen miste. Door mijn moederschap, reizen en veel workshops en studie op het gebied van ontwikkeling heb ik veel levenservaring opgedaan. Op mijn 23e studeerde ik af aan de HKU, op mijn 33e deed ik de Fotovakschool en op mijn 43e de opleiding Kind en Gezinscoach. In mijn atelier in Zutphen kunnen mensen komen tekenen, schilderen, etsen, fotograferen en werken met hout en textiel. Per 1 april 2017 ben ik erkend iQ Coach. In april, mei en juni volg ik de opleiding bij iQ Coaches om met de PILLAR methode te werken als Job- en Levenscoach. Mijn regiomanagers zijn Hans en Angelique. Van hen krijg ik intervisie en supervisie.

PRAKTISCH

Als Jobcoach kom ik bij mensen thuis en op het werk. Het UWV erkend iQ Coaches en daarom kan er een budget worden aangevraagd voor begeleiding vanuit het werk of vanuit een uitkering.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies