1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Zutphen-Apeldoorn

Angelique1Angelique van Gogh

Contact

Faceboook
Linkedin

Hoe help ik mensen met Autisme, ADHD en ADD die werken c.q. willen werken c.q. naar werk zoeken?

Informatieverwerking vindt bij mensen met autisme, ADHD en ADD op een andere manier plaats dan bij mensen zonder autisme. Mijn inzet is mensen met een vorm van autisme te ondersteunen en te coachen op de werkplek c.q. naar werk. Om te begrijpen waar bepaald gedrag vandaan komt, is het belangrijk om niet alleen te kijken naar uiterlijk gedrag van iemand met autisme. Nog belangrijker is het om te begrijpen wat de onderliggende drijfveer is, bijvoorbeeld angst, onrust of eenzaamheid. Door dit te leren herkennen ontstaat er ruimte voor ontwikkeling. De ervaring leert dat mensen met autisme met behulp van een coach veel beter in staat zijn zichzelf te ontplooien.

Jobcoaching

Jobcoaching (coaching op de werkplek) wordt vaak ingezet als er problemen bestaan in de communicatie, samenwerking of anderszins. We kijken samen naar wat nodig is. Onderwerpen waar je zoal aan kunt denken tijdens de coaching; communicatie, capaciteiten, competenties, vaardigheden, leermogelijkheden, het eigen functioneren, omgang met collega's, beroepskeuzetests, loopbaan oriëntatie, werknemersvaardigheden. We werken met doelen die we in overleg vaststellen. Bij deze doelstelling kijken we breed. Voor een leidinggevende helpt het vaak al als er uitleg wordt gegeven. Soms zijn eenvoudige tips al voldoende om weer enige grip te krijgen. Uiteraard nemen we ook zaken mee zoals taken, werkzaamheden en arbeidsomstandigheden. Er is een groeiende behoefte aan coaching op het gebied van competentieontwikkeling. Door mijn eigen ervaring binnen het Bedrijfsleven, ken ik de positie van zowel de werkgever als de werknemer. De ervaring leert dat vaak al meer duidelijkheid ontstaat omdat ik als jobcoach als sparringpartner fungeer voor alle betrokkenen. Als we eenmaal met de coaching beginnen, lossen we de grootste obstakels al snel op.Niet zelden ontwikkelt een jobcoachtraject zich tot een loopbaantraject.

Loopbaanbegeleiding, -coaching

De betekenis of functie van werk in jouw leven is van groot belang voor wat je uiteindelijk zoekt in je loopbaan. Wat ben je bereidt te investeren en waar dreig je op stuk te lopen. Als loopbaancoach richt ik me daarom niet alleen op het in kaart brengen van de inhoud van de functie, maar ook op de context en de gevoelsmatige aspecten van het werk dat je nastreeft. Omdat de betekenis van werk niet los kan worden gezien van de levensfase waarin je verkeert en de rollen die je naast jouw werkzame leven vervult, is het daarom nodig over de grenzen van het werk heen te kijken naar andere levensterreinen.
Gespreksthema's:
- betekenis en functie van werk in jouw leven
- perceptie van de verhouding tussen werk en privéleven
- loopbaanfase en levensfase
- keuzegedrag
- zelfconcept
- omgaan met emoties en spanning
- psychische en/of fysieke klachten
Loopbaanbegeleiding en jobcoaching kunnen uiteraard ook ingezet worden tijdens een stage, studie en re-integratie.

Werkervaring en achtergrond

Ik heb een zeer afwisselende loopbaan achter de rug. Met verschillende leidinggevende functies binnen het bedrijfsleven, ontwerper, docent, trainer, teamcoach, Lifecoach, Jobcoach, loopbaancoach en zelfstandig ondernemer. De veelzijdigheid maakt dat ik breed kan kijken en creatief en oplossingsgericht denk. Als iQ Coach heb ik de interne opleiding van iQ Coaches tot jobcoach gevolgd en met succes afgerond". Daarnaast ben ik professional Life en Loopbaancoach, post HBO.

Naast mijn werk heeft persoonlijke ontwikkeling voor mij altijd een belangrijke rol gespeeld. Ik zie mezelf dan ook als een eeuwige student en zal nooit klaar zijn met onderzoeken en bestuderen van alles wat mij raakt en inspireert.

Voorbeelden

Aanmeldingen voor job- en loopbaancoaching zijn heel divers. Ik word benaderd door psychologen, bedrijfsartsen, ouders, werkgevers en cliënten zelf. Hoe we in contact komen maakt niet uit, ik luister naar jouw/jullie verhaal en waar je tegen aanloopt. Vervolgens zetten we een traject uit waarin maatwerk vanzelfsprekend is. Inmiddels heb ik al velen begeleid die extra ondersteuning nodig hadden. In samenwerking met leidinggevenden evaluaties aangepast die beter aansluiten bij autisme met als gevolg dat de medewerker weer met plezier naar zijn werk gaat. Medewerkers maar ook jongeren op de middelbare school heb ik o.a. begeleid met planning, structuur en leren "leren". Communicatie met leidinggevenden, docenten, mentoren en zorg coördinatoren was/is hierbij uiteraard ook aan de orde. In de praktijk dienen loopbaanvragen zich niet altijd zo netjes afgebakend aan. Niet zelden ontwikkelt een vraag zich van een bepaald type in een andere. Het is dan van belang de vraag te verdiepen en te onderzoeken welke mogelijke persoonlijke blokkades iemand heeft.

Samenwerken en netwerken

Ik werk samen met o.a. ouders, leidinggevenden, Human Resources, GGZ, psychologen, psychiaters, de MEE, UWV, arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen, zorg coördinatoren, docenten, mentoren en andere hulpverleners.
Ik ben lid van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme), per Saldo, de NOBCO (Nederlandse orde voor beroepscoaches), Beelddenkers & HSP. Mijn werkgebied is Zutphen en omstreken.

Mijn specialiteit: hoogbegaafdheid, hoog sensitiviteit

Ik ben gespecialiseerd in levensbrede begeleiding, jobcoaching en loopbaancoaching aan mensen met autisme, ADHD, ADD, hoogbegaafdheid en/of hoog sensitiviteit. Mijn inlevingsvermogen is sterk ontwikkeld waarbij strategisch denken me in staat stelt om orde te scheppen in chaos en patronen te onderscheiden waar anderen slechts complexiteit zien. Ik kan goed luisteren en ook horen wat niet gezegd wordt, maar wel nodig is gehoord te worden. Ik heb het talent om jouw talenten zichtbaar te maken. Voor een oriënterend gesprek of informatie over een presentatie op scholen, universiteiten, bedrijven, instanties of gemeenten, neem geheel vrijblijvend contact met me op.
Via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0621867245.

Meer over mij via Social Media

linkedin logofacebook logo

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies