1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Wervershoof-Medemblik-Hoorn

kirsten4002Kirsten Verdonschot

Contact

Linkedin

Hoe help ik mensen met autisme, ADHD en ADD

De wereld wordt al sneller en harder, niet vreemd dat al meer mensen hierdoor de wereld soms niet meer kunnen bijbenen. Samen met de cliënt kijk ik naar de mogelijkheden om meer structuur te creëren en duidelijkheid te krijgen waardoor de rust en het overzicht weer terug komt. Vanuit rust en duidelijkheid kunnen cliënten weer verder. Door naast de cliënt te staan en desgewenst aanspreekpunt te zijn voor de verschillende hulpverleners en instanties kan ik zorgen dat het proces om de cliënt heen goed verloopt.
Ook vind ik het belangrijk dat het sociale netwerk van de cliënt in beeld wordt gebracht zodat de cliënt hier inzicht in krijgt en vanuit zijn netwerk steun kan krijgen. Als duidelijk is op wie de cliënt kan terugvallen geeft dit ook heel veel rust.

Jobcoaching

Een zinvolle dagbesteding is belangrijk voor iedereen, een gewaardeerde rol maakt dat mensen zich nuttig voelen. Werk, betaald of vrijwillig, zorgt voor sociale contacten en ontwikkeling.
Wel is belangrijk dat je doet wat je leuk vindt en dat de werkomgeving is ingericht op jou als werknemer. Dit kan betekenen dat bij je werkplek een goede stoel staat zodat rugklachten worden voorkomen maar ook dat de collega’s op de hoogte zijn van je autisme, zodat zij hier rekening mee kunnen houden en jullie fijn kunnen samenwerken.
Ook hierin geeft duidelijkheid rust. Goede afspraken en het bespreken van verwachtingen, moeilijkheden en mogelijkheden maakt dat het werk nog leuker wordt.

Werkervaring en achtergrond

Mijn werkervaring heb ik voornamelijk opgedaan in de complexe jeugdzorg. Ik heb gewerkt op woongroepen met jeugd en jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking (LVB)met problemen als ontwikkelingsstoornissen, psychiatrische ziektebeelden, gedragsmoeilijkheden en/of trauma’s. Op dit moment werk ik in het wijkteam van de gemeente Opmeer als jeugdGGZdeskundige, hier help ik ouders en hun kinderen met het zoeken naar de juiste hulpverlening. Via beschikkingen zet ik deze hulp in. Hier leer ik veel van, zeker in het proces van zorg aanvragen en inzetten en de wet- en regelgeving die daarbij komt kijken. Kennis en ervaring die ik als iQcoach heel goed kan gebruiken. Overeenkomst in dit werk en de jeugdzorg is dat bij beide continu een appél wordt gedaan op mijn creativiteit en oplossingsgerichtheid naast warmte en echtheid.
Beide doelgroepen vragen om competentiegericht werken, het focussen op de krachten en kwaliteiten, op oplossingen en op de toekomst, zonder daarbij zichzelf uit het oog te verliezen.
Ook is belangrijk om te bespreken waarom zij tegen dingen aanlopen in het leven en ook de familie hiervan op de hoogte te stellen.
Doordat ik erg leergierig ben en graag studeer heb ik naast verpleegkunde ook jeugdzorg gestudeerd. Mijn kennis houd ik up to date door het volgen van cursussen en symposia en door met collega’s intervisie te houden en elkaar op te hoogte te houden van ontwikkelingen en ervaringen.

Samenwerking

Ik heb goed contact met WMOmedewerkers in heel West-Friesland. Doordat ik lang op de werkvloer heb gewerkt bij Leekerweide, RIBW ZWWF en in de jeugdzorg heb ik veel contacten binnen de hulpverlening.
Door mijn werk bij RIBW ZWWF heb ik ook veel samengewerkt met de Factteams van GGZ NHN.
Het team iQcoaches heeft veel ervaring op alle levensgebieden, wij werken samen om onze kennis ook met elkaar te delen en zo de cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen.

Mijn specialiteit

Mijn karakter is echt West-Fries. Ik ben nuchter en eerlijk, maar ook spontaan en nieuwsgierig. Mijn eerste natuurlijke reactie is altijd helpen en het is prachtig dat ik daar mijn werk van heb kunnen maken. Ik kan oprecht genieten van de stappen die cliënten maken en als onze samenwerking ze verder brengt.
Door mijn eigen ervaring met depressies en PTSS kan ik cliënten die daar nu mee te maken hebben goed begeleiden. Ik begrijp de pijn en ben open over wat de depressies en de PTSS mij deden maar ook wat ze me gebracht hebben.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies