1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Rotterdam-Rhoon-Albrandswaard

Else marijke9040Else Marijke Iburg

Contact

Facebook
Linkedin

Voel jij je wel eens een buitenstaander? En heb je de diagnose autisme en/of AD(H)D? Wat voor veel mensen in het leven vanzelfsprekend is, kan iemand met autisme of ADHD veel moeite kosten. Er komt zoveel op je af en je hoofd raakt vol. Ook al doe je nog zo je best, je raakt het overzicht kwijt en loopt vast. Dit is voor anderen vaak moeilijk te begrijpen.
Ik help je je sterke kanten en je talenten te (her)ontdekken en te gebruiken. Daarnaast help ik je met je sociale omgeving, zodat je prettig om leert gaan met anderen en zij met jou.

Mijn werkwijze

Bij onze eerste ontmoeting bespreken we wat jij nodig hebt en wat ik jou kan bieden. Vervolgens maken we samen een begeleidingsplan en wordt dat ons uitgangspunt.
Jij staat centraal. Ik kom bij je op bezoek waar jij je het prettigst bij voelt. Als coach kan ik je, praktisch en doelgericht, bijstaan op diverse terreinen. Als je wilt, kan ik met je mee gaan naar een gesprek, bijvoorbeeld op school, de werkgever, UWV of andere instanties Jij mag het bepalen. Vaak zie ik dat ook directe betrokkenen zoals de ouders/verzorgers of de levenspartners vastlopen en komt de hulpvraag indirect van hen. Ik kan, als jij dat wilt, ook hen in dit proces betrekken.

Mijn kracht bestaat uit rust en overzicht creëren in de chaos, of het nu in je hoofd is, in je huis of je studie/werk. Belangrijk is dat jij je veilig voelt om samen met mij rust en orde te brengen in jouw situatie. Door mijn ervaring heb ik een uitgebreid netwerk opgebouwd. Doordat ik goed de weg weet in de regio, kan ik vaak gemakkelijker de juiste instanties bereiken. Dat geeft rust.
Ik help je voor al jouw persoonlijke en dagelijkse problemen oplossingen te vinden en je leven op orde te krijgen.

Ik maak gebruik van de PILLAR-methodiek.

Job coaching

Vaak begint job coaching vanuit een probleemsituatie. Ik los acute problemen op zoals het functioneren weer op orde brengen en je leidinggevenden en collega's voorlichting en praktische handvatten bieden over hoe zij om kunnen gaan met jou als medewerker met autisme of ADHD. Bovendien help ik je om jouw unieke eigenschappen van toegevoegde waarde te laten zijn voor de organisatie waarin jij werkzaam bent en ondersteun ik je bij het zoeken naar passende financieringsbronnen.

Voorlichting

Ik verzorg voorlichting over Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en ADHD op basis van de PILLAR methodiek aan:

  • Ouders en partners
  • Werkgevers en leidinggevenden
  • Docenten en hulpverleners
  • Organisaties/instanties en overheden, als gemeente/WMO medewerkers, vrijwilligersorganisaties, sportvereniging, verpleeghuis- en thuiszorgorganisaties

Werkervaring en achtergrond

In mijn directe omgeving heb ik veel met autisme te maken gehad, waardoor ik alle facetten er van heb meegemaakt. Ik heb geleerd te zoeken naar de mogelijkheden en creatieve oplossingen om doelen te bereiken. Ik heb 25 jaar met veel plezier leiding gegeven in de eerstelijns zorg. Zowel aan zorgprofessionals als medewerkers van de afdeling marketing en communicatie. Ik vind mensen laten samenwerken en ze te zien groeien het mooiste dat er is.
Hierna heb ik les gegeven in handel en administratie aan de examenklassen op een VMBO.
Ook heb ik in de in de verslavingszorg en in de psychiatrie gewerkt. Verder heb ik beginnende ondernemers gecoacht en werknemers die vast liepen in hun werk en burn-out klachten kregen. Recent heb ik mijn Master Module Coaching aan de Vrije Universiteit van Amsterdam afgerond.

Om je nog beter te kunnen begeleiden werk ik met ‘Wat Werkt’. Dit is een praktisch hulpmiddel, voor onder andere, mensen met autisme op school, stage, werk of in hun leefomgeving.

Werkterrein

Mijn werkterrein bevind zich in Zuid Holland, regio Rotterdam, Albrandswaard, Barendrecht, Hendrik Ido Ambacht, Ridderkerk, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen en Zwijndrecht.
Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kun je me bellen op 06 25123406 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies