1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Leiden

iQ Coaches Leiden Minette AalbersMinette Aalbers

*** In verband met een volle praktijk neem ik momenteel geen nieuwe cliënten aan ***

Facebook
Twitter

 

Hoe help ik hoogopgeleide mensen met Autisme, ADHD en ADD die werken c.q willen werken cq naar werk zoeken?

Iedereen wil meedoen in de maatschappij. Wil zijn of haar steentje bijdragen. Ik wil jou helpen om jouw unieke talenten in te zetten tijdens je afstudeerstage, je eerste baan of bij je volgende stap naar een andere baan of werkgever. Hierbij houd ik uiteraard rekening met jouw autisme of jouw ADHD al dan niet in combinatie met hoogbegaafdheid. Mijn passie is om mensen die "anders"zijn te begeleiden en te ontwikkelen.

Jobcoaching

Jobcoaching en loopbaancoaching helpt zowel de werknemer als de werkgever. Ik heb als zelfstandig communicatieadviseur en verandermanager in veel verschillende bedrijven gewerkt en spreek zowel de taal van de werknemer als die van de manager. Ik ken en begrijp beider belangen. Als coach bemiddel ik als nodig, en maak de vertaalslag naar de dagelijkse werkpraktijk voor beide partijen inzichtelijk.
Doel van jobcoaching en loopbaancoaching is dat je als medewerker (weer) goed functioneert en dat jouw werkomgeving eventueel voorlichting en praktische handvatten krijgen hoe zij om kunnen gaan met jou. Bovendien ondersteun en train ik jou en jouw werkomgeving bij de onderlinge communicatie.

‘Vanuit de banenafspraak en het aannemen van mensen met een arbeidsbeperking zijn wij in contact gekomen met Minette. Wij kennen haar als een zeer bevlogen en deskundige jobcoach. Ze kijkt niet alleen naar degene die zij coacht, maar ook naar de omgeving en het ‘systeem’. Dit houdt in dat zij korte lijnen heeft met begeleidende collega’s en leidinggevende. Minette betrekt degene die zij coacht actief en is ook in staat problemen die buiten het werk spelen bespreekbaar te maken en hier samen aan te werken. Bij vragen of opmerkingen is zij goed bereikbaar en laagdrempelig in het contact. Hierdoor is de communicatie efficiënt en effectief waardoor problemen veelal in een vroeg stadium kunnen worden gesignaleerd, opgepakt en opgelost. Kortom wij zijn blij met Minette, als jobcoach binnen ons ministerie’.Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties - Petra Baks en Nienke Hofland van der Veen-

Stagebegeleiding, loopbaanorientatie, loopbaancoaching, employability en talenttesten

Naast jobcoaching, bied ik studie- en stagebegeleiding tijdens studie of bij het afstuderen. Met behulp van talenttesten help ik je zoeken naar de best bij jou passende baan. Of als je al een baan hebt, ga ik in gesprek met jouw leidinggevende om de baan wellicht nog passender te maken. Maatwerk dus!
Heeft jouw bedrijf te maken met een fusie of een reorganisatie? Dan kun je door middel van loopbaancoaching jouw employability vergroten.

Eigen werkervaring en achtergrond

Door mijn jarenlange ervaring als communicatiemanager binnen het bedrijfsleven en de overheid weet ik hoe complexe organisaties werken. En welke verwachtingen er bij zowel de leidinggevende als bij de werknemer kunnen zijn. Ik kan nu mijn ervaring als teammanager en als teamcoach inzetten bij het jobcoachen.
Vanaf 2007 heb ik een aantal coachopleidingen en een trainersopleiding succesvol afgerond. Als iQ Coach heb ik de interne opleiding van iQ Coaches tot jobcoach met goed gevolg gedaan. Daarnaast ben ik als loopbaancoach lid van de Noloc.

Aanbevelingen en voorbeelden

Jobcoaching en loopbaancoaching geven mij de gelegenheid om al mijn opgedane ervaring en mijn talenten te combineren. Zo heb ik samen met de HR-afdeling en mijn cliënt een functiebeschrijving op maat gemaakt. Hierin staan ook handvatten voor collega's en leidinggevende hoe om te gaan met het autisme van cliënt.
Een andere cliënt heeft veel beter bij hem passende baan met dito omgeving gevonden na jobcoaching en een talententest.
Na voorlichting tijdens een teamoverleg, houden collega's en managers beter rekening met cliënt en is zijn contract verlengd.
Het takenpakket van een cliënt die stage loopt, is zo aangepast, dat cliënt weer met plezier naar zijn stageadres gaat. En meer gewaardeerd wordt, omdat hij nu taken doet die veel beter bij hem passen.

Samenwerking en netwerken

Vanzelfsprekend ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA), Impuls & Woortblind, het ADHD Netwerk, Mama Vita en Per Saldo. Ik ben buurtbemiddelaar met specialisme autisme en ADHD bij Participe in Alphen aan den Rijn.
Binnen mijn netwerk werk ik samen met gemeenten, UWV, CIZ, andere hulpverleners, hulpinstanties, (sport)verengingen en scholen in de regio: psychiaters, psychologen, orthopedagogen, ib-ers, bedrijfsartsen etc.

Mijn specialiteit

Mijn talent is jou te ontwikkelen en tot bloei te brengen. Ik doe dat met warmte, inlevingsvermogen en kracht. Vooral hoogopgeleiden en hoogbegaafden houd ik graag een spiegel voor. Ik ben er voor jou en verwacht dat jij je inzet om je eigen talenten te ontplooien.
Door mijn communicatieachtergrond ben ik sterk in het geven van voorlichting, het creëren van draagvlak voor cliënt en kan werkgevers zeer goed en to-the-point advies geven.

Om je nog beter te kunnen begeleiden werk ik met "Wat werkt" Dit is een praktisch hulpmiddel onder andere voor mensen met autisme op school, stage, werk of in hun leefomgeving.

Meer over mij via Social Media

linkedin logofacebook logotwitter

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies