1 aanmelden nieuwe client

iQ Coaches

  • levenscoaching
  • pillar
  • voorlichting

Leeuwarden

harry-jan6189Harry-Jan Weijer

Contact

Facebook
Twitter

Een grote uitdaging voor iedereen

"Mensen met Autisme Spectrum Stoornissen (ASS) zijn gewone mensen met speciale kwaliteiten.
Niet ieder probleem die zij op hun weg tegenkomen heeft dan ook te maken met het feit dat zij autisme hebben. Een goede opleiding vinden, aansluitend werk zoeken en aan het werk blijven is toch voor ons allemaal een grote uitdaging ?!"

"Een weg vol obstakels"

Voor mensen met autisme blijkt de weg naar passend en betaald werk vaak vol obstakels te liggen. In hoeverre ASS daarbij een rol speelt ligt vaak aan de mate van het autisme, aan de omgeving én aan jezelf. Autisme is voor niemand hetzelfde, echter de diagnose bepaalt wel een deel van jouw (werkzame) leven. Soms zijn aanpassingen nodig voor je werkplek of in de omgeving. Mensen met autisme beschikken veelal over speciale kwaliteiten, zoals oog voor detail, accuratesse en geen moeite hebben met herhalende werkzaamheden. Bovendien staan mensen met autisme bij werkgevers vaak te goed te boek als betrouwbare en hardwerkende medewerkers.

"Begeleiding door iQ Coaches"

Een van de voordelen van de werkwijze van iQ Coaches is dat we bijvoorbeeld jongeren tijdens hun studie ook stagebegeleiding kunnen geven. De kans dat jij mede hierdoor slaagt wordt alleen maar groter. Na afloop van de opleiding kan iQ Coaches desgewenst de begeleiding voortzetten op jouw werk. Je werkt dan met een jobcoach die je al goed kent. De kans dat je hierdoor beter in je baan groeit, wordt op deze wijze alleen maar groter.

"iQ Coaches Leeuwarden: HBO gecertificeerde jobcoach"

Door ruim dertig jaar ervaring in het bedrijfsleven weet ik inmiddels "hoe het werkt" in de praktijk. Wat verwacht een werkgever van werknemers en wat mag jij verwachten van (toekomstige) werk en collega's? In de loop der jaren heb ik in het gehele land een waardevol netwerk opgebouwd bij zowel grote ondernemingen als bij het Midden- en Klein Bedrijf. Werkgevers die de visie van iQ Coaches onderschrijven en willen participeren om iedereen in onze maatschappij een mooie (werk)plek te geven. Als HBO-gecertificeerd jobcoach begeleid ik niet alleen jou, maar ook de werkgever en je directe collega's.

Hoe help ik als jobcoach mensen met Autisme, ADHD en ADD

Wellicht ben je op zoek naar een baan of heb je werk, alleen loopt het niet zo als jij graag zou willen. Misschien ben je juist door 'het werk' op dit moment niet aan het werk, omdat het net allemaal even te veel was? Ik coach jou levens breed en dit houdt in dat ik mij niet alleen te richt op je werksituatie; ook thuis en je sociale omgeving is belangrijk om je op je werk goed te kunnen voelen. Ook als je geen werk hebt dan gaan we samen op zoek naar een mooie baan, iets wat echt bij je past en waar jij energie van krijgt.

Studieadvies, studie-en stagebegeleiding, loopbaan oriëntatie, en re-integratie
Niet alleen voor coaching on the job kun je bij mij terecht maar ook voor het traject ervoor.

Eigen werkervaring en achtergrond

Wil je meer weten over mijn achtergrond, opleidingen en werkervaring dan verwijs ik je graag naar mijn LinkedIn profiel
waar je alle informatie over mij kunt vinden. Een bijgewerkt en up-to-date LinkedIn profiel is voor jou ook heel belangrijk, zodat toekomstige werkgevers jou ook kunnen vinden. Wellicht is dat bij jou prima in orde en anders gaan we er samen mee aan de slag.

Mijn specialiteit

Mijn kracht als jobcoach ligt op het gebied van mijn ervaring in het bedrijfsleven gecombineerd met mijn communicatie- en overtuigingskracht. Het is heel belangrijk dat wij het met jouw (toekomstige) werkgever hebben over een gezamenlijk belang. Hoe kom jij als werknemer het beste tot je recht en waar liggen jouw kwaliteiten. Daarnaast is het belangrijk om op een heldere en positieve manier te praten over Autisme, ADHD of ADD. Denk hierbij vooral aan de contactmomenten die we samen hebben met werkgevers, collega's en potentiele cliënten of opdrachtgevers. De juiste vertaling van hoe jouw toekomstige werkplek er uit zou moeten zien en wat dit betekent in de praktijk betekent voor jou en jouw omgeving is essentieel om in de gezamenlijk opzet te slagen.

Om je nog beter te kunnen begeleiden werk ik met "Wat werkt" Dit is een praktisch hulpmiddel onder andere voor mensen met autisme op school, stage, werk of in hun leefomgeving.

"De juiste boodschap over brengen"

Voor een oriënterend gesprek of informatie over een jobcoach-traject,
neem geheel vrijblijvend contact op met Harry-Jan:
via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0615235503.

Ik vertel je graag wat de mogelijkheden zijn.

Blogs

Aanbevelingen

aanbeveling HJaanbeveling HJ 2

Persbericht "Hoe dan wel?"

 

hoe dan wel1

Vrijdag 24 november jl. ontving Swanet Woldhuis, directeur NVA,tijdens het drukbezochte jaarcongres van de NVA in het Beatrixtheater in Utrecht, het eerste exemplaar van het boek van Herman de Neef getiteld ‘’Hoe dan wel?’’.

Klik hier voor de printversie van het persbericht

Autisme en zingeving

herman witte blouse podium
Herman de Neef
vertelt hier over
Autisme en Zingeving

Boek bestellen

step0001390x113
Bestel hier het boek!
Je kunt je hier ook
inschrijven
voor onze workshop

Op weg naar rust bestellen

Op weg naar rust bestellen

Andere boeken

Andere boeken

Reacties en recensies

Reacties en recensies